Udar Akash Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Καλκούτα Τεύχος 2023: Μια κριτική

0
Udar Akash Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Καλκούτα Τεύχος 2023: Μια κριτική

Udar Akash Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Καλκούτα Τεύχος 2023: Μια κριτική
Udar Akash Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Καλκούτα Τεύχος 2023: Μια κριτική


0


0

Freedom Ka Amrit Mahoutsav

InterServer Web Hosting και VPS


Ώρα ανάγνωσης:11 λεπτά, 11 δευτερόλεπτα

Udar Akash Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Καλκούτα Τεύχος 2023: Μια κριτική

Ο Δρ. Μοχάμεντ Σαμσούλ Αλάμ

Το «Udar Akash» είναι ένα από τα πολλά περιοδικά που εκδίδονται τακτικά στη Δυτική Βεγγάλη στον τομέα της τέχνης, της λογοτεχνίας και του πολιτισμού. Σε αυτό το περιοδικό, η πρακτική του ανοιχτού μυαλού, το πλαίσιο της φιλελεύθερης ανθρωπότητας, η εισαγωγή του αταξικού κοινωνικού συστήματος, η προστασία της Βεγγαλικής καταγωγής των Μπενγκάλων, ο αγώνας για την προστασία της ύπαρξης των Μπενγκάλια και ο όρκος να διατηρηθεί ανέπαφη η εικόνα της Μπενγκανάνα. Ειδικά για χάρη της διατήρησης του δεσμού της κοινοτικής αρμονίας ανέπαφο, το περιοδικό εκτιμάται από την οικογένεια των συγγραφέων και τη λαϊκή κοινωνία ως γέφυρα και των δύο Βεγγαλών για την ηθική του καταλληλότητα στον κοινωνικό-πολιτισμό. Ο εκδότης Farooq Ahmed έχει πλέον μετατραπεί από άτομο σε ίδρυμα με όρκο να διατηρήσει την έκκληση της εγκάρδιας αρμονίας στη δημόσια κοινωνία και να απεικονίσει μια αδιαφοροποίητη εικόνα ισότητας. Ο αρχηγός της οργάνωσης επιμελείται τα ποιοτικά κείμενα επιφανών προσωπικοτήτων και συγγραφέων νέας γενιάς της χώρας και του εξωτερικού εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες χωρίς την αιγίδα της κυβέρνησης ή οποιουδήποτε άλλου οργανισμού. Ως εκ τούτου, στον κόσμο της εκδοτικής βιομηχανίας, το «Udar Akash» είναι πλέον μια από τις πηγές-βάσεις της πολιτιστικής πρακτικής. Στο περιοδικό δημοσιεύονται δημοφιλείς συγγραφείς, ποιητές, καλλιτέχνες, συγγραφείς, κοινωνιολόγοι, ερευνητές, δοκιμιογράφοι, ιστορικοί, συγγραφείς μυθοπλασίας, αφηγητές κ.λπ. Ο Farooq Ahmed, εκδότης και εκδότης του περιοδικού ελεύθερου πνεύματος πρακτικής και πρακτικής που μοιάζει με Mukhapatra, συνέχισε να ασκεί τον διαλογισμό και την ευφυΐα για χάρη της έκφρασης των απόψεων των ανθρώπων. Αυτή είναι η μοναδική τάση της «International Kalkata Book Fair Number 2023». Που είναι η μεταμόρφωση των αξιών και των φιλοδοξιών της ευχαρίστησης που ενυπάρχουν στην αίσθηση της ομορφιάς.

Σημειώστε ότι αξίες, πολιτισμός και κοινωνία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Και όλα αυτά αντικατοπτρίζονται στην πίσω όψη του νομίσματος. Επομένως, ως αποτέλεσμα των πολιτισμικών αλλαγών, επιτυγχάνονται διάφορα στάδια δημιουργίας και αλλαγές στη λογοτεχνία και την τέχνη. Και ένας από τους λόγους αυτής της αλλαγής είναι η αλλαγή στην κοινωνική κουλτούρα και ο μετασχηματισμός της σκέψης των ανθρώπων. Επομένως, για να γνωρίσουμε την τέχνη, τη λογοτεχνία και τον πολιτισμό, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε το κοινωνικο-πολιτιστικό περιβάλλον. Και η αντανάκλαση αυτής της απαραίτητης ζωής στο υλικό της καλλιτεχνικής λογοτεχνίας σχετίζεται με την αισθητική σκέψη στην εκπαιδευτική ανακάλυψη στο περιοδικό «Udar Akash». Γι‘ αυτό καλλιτέχνες, συγγραφείς και πολιτιστικά πρόσωπα όλων των επιπέδων έχουν την ευκαιρία να δημοσιεύουν τα κείμενά τους στο φιλελεύθερο «Akash Journal» με ισότιμο καθεστώς ανεξαρτήτως κάστας-θρησκείας-κάστας-φυλής. Όμως σε αυτή την περίπτωση η γραφή θα πρέπει να είναι πλούσια σε καλλιτεχνική ποιότητα. Ένα παράδειγμα αυτού μπορεί να βρεθεί σε όλο το «International Calcutta Book Fair Issue 2023».

Μια συλλογή ποιημάτων του ποιητή Subodh Sarkar και του ποιητή Taimur Khan περιλαμβάνεται στον πίνακα περιεχομένων του τεύχους. Στη συνέχεια, το ανοιχτό άλμα του ιστορικού Khajim Ahmed για μια τεράστια εμπειρία ζωής για τη χώρα, την κοινωνία και τον χρόνο δημοσιεύτηκε ως μια γοητευτική συνέντευξη. Ορισμένοι κριτικοί λογοτεχνίας έχουν ειλικρινά αξιολογήσει διάφορα βιβλία στην ενότητα «Granthavikshana» του περιοδικού. Ανάμεσά τους, αυτό το επεισόδιο του «Branthavikshan» έχει εισαχθεί με επίκεντρο το βιβλίο «Bratya» που επιμελήθηκε ο Shobhan Gupta. Σε αυτό το βιβλίο, το «Bratya» είναι μια σύντομη συζήτηση για το έργο ζωής του ηθοποιού, σκηνοθέτη, κοινωνικά ευαίσθητου ατόμου και πάνω από όλα του σημερινού υπουργού Παιδείας της Δυτικής Βεγγάλης, Bratya Basu. Γράφτηκε από τον Moinul Hasan με τίτλο «Do Log: το μοναδικό μυθιστόρημα της Gulzar». Η ζωή των ανθρώπων μετά τη διχοτόμηση και τη διχοτόμηση και η επιβίωση και ο αγώνας τους έχουν καλυφθεί με οδυνηρές εκκλήσεις. Ο Mir Rezaul Karim, στην αναγνωστική του απάντηση στα βιβλία «Anya Gaon Akhyan» και «The Struggle for Survival of Bengali», περιέγραψε με ακρίβεια το πλαίσιο ζωής-πολιτισμού μετά την ανεξαρτησία με μια γνήσια έκκληση. Η Ανικετ Μαχαπάτρα έχει σχεδιάσει το στυλ κατασκευής και αποδόμησης με το βιβλίο «Dojkhanama».

Ο Mohiuddin Sarkar έγραψε για την πρακτική του Ισλάμ σχετικά με το θέμα του Taqwa του Hazrat Yusuf (A.S.) ή του φόβου του Θεού. Ο Σ.Κ. Siraj Ali έγραψε το Situation of Oldest Old Men in a Municipal Town – για τη ζωή ενός γέρου που ζει σε μια δημοτική πόλη. Ο Sheikh Md. Maktubul Islam έχει γράψει ένα ειδικό άρθρο για το πρόβλημα της θεωρίας της δικαιοσύνης στα μάτια του Amartya Sen. Οι Srabanti Roy, Shuvendu Mandal, Shantanu Pradhan και Saifullah έχουν γράψει διάφορες ιστορίες για τη ζωή στη μυθοπλασία. Ο Δρ Nazrul έγραψε για την πρακτική και γιατί το Nazrul εξακολουθεί να είναι επίκαιρο σήμερα. Mohammad Shamsul Alam, Chaiti Chakraborty, Zaheer-ul-Islam and Surupa Vol. Ο Titumir Rishabh ρίχνει ιδιαίτερο φως στην παραλλαγή της ποιητικής σκέψης του ποιητή Aminul Islam. Οι Papia Banerjee, Mashihur Rahman, Tanzila Binte Noor, Mizanur Rahman, Golam Rashid, Amjad Hossain, Amarnath Basu, Sudhanath Chattopadhyay, Sheikh Maidul Islam και Farooq Ahmed έχουν επίσης γράψει για διάφορες πτυχές και την αίσθηση της τέχνης και του πολιτισμού. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι συνολικά 72 ποιήματα έχουν δημοσιευθεί στο «Udar Akash» International Calcutta Book Fair Issue 2023», συμπεριλαμβανομένων ομαδικών ποιημάτων και γραπτών ποιημάτων.
Δεν υπάρχει υποκατάστατο της πρακτικής στη συνάφεια της γνωσιολογικής πρακτικής. Λέγεται λοιπόν ότι όσο περισσότερο εξασκείται, τόσο περισσότερο θα αποκτά γνώσεις. Το ίδιο ισχύει και για τη γραφή. Σε πολλές περιπτώσεις ο αναγνώστης εμπλουτίζεται με την εξάσκηση. Αλλά δεν είναι δυνατό να αποκτήσει κανείς δεξιότητα στη γραφή μόνο με εξάσκηση. Σε αυτή την περίπτωση, ένας συγγραφέας πρέπει να έχει τη συγγραφική δύναμη. Αν δεν έχεις τη δύναμη να γράφεις, δεν μπορείς να πετύχεις απλά χρησιμοποιώντας το στυλό. Έτσι, μπορεί να φανεί ότι πολλοί άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει στυλό στις ζωές των ανθρώπων, αλλά δεν έχουν επιτυχία. Στην περίπτωση αυτή το μνημείο της αναγνώρισής του δεν παρουσιάζεται στο κοινό. Ή ο αναγνώστης δεν μπορούσε να το πάρει κατάκαρδα. Το πλαίσιο λοιπόν της δημιουργικότητας του συγγραφέα είναι ουσιαστικό στη γραφή. Δείκτης της ικανότητας ενός δημιουργικού και στοχαστικού ανθρώπου είναι η δημοσίευση που δημιουργεί. Σε αυτή την περίπτωση, η εφαρμογή και η συμβολή δημοσιευμένων εφημερίδων ή περιοδικών είναι τεράστια σε σημαντικές εφαρμογές. Όσο περισσότερο τα γραπτά κάποιου δημοσιεύονται σε περιοδικά ή περιοδικά, τόσο πιο ανοιχτό είναι το φάσμα των γνώσεών του. Ένα ισχυρό μέσο για τη δημοσίευση τέτοιων ανοιχτών εκκλήσεων είναι το περιοδικό «Udar Akash». Η αναζήτηση της γνώσης μέσα από την ονομασία της χαρακτηρίζει το μεγαλείο της φιλελεύθερης ζωής. Στον τομέα της ανάπτυξης ταλέντων, το άτομο που επιμελείται το περιοδικό ή το περιοδικό είναι πραγματικά ο κάτοχος και ο φορέας της αναζήτησης της γνώσης. Ο εκδότης του περιοδικού «Udar Akash», ο εξέχων ποιητής και ερευνητής Farooq Ahmed είναι ένας από αυτούς.

γενναιόδωρος ουρανός
International Calcutta Book Fair Number 1429
Συντάκτης Farooq Ahmed
Ghatakpukur, Bhandar, South 24 Parganas-743502, West Bengal, India.
Τιμή: 200,00

Σχετικά με τον συγγραφέα ανάρτησης


Σούμαν Μούνσι

Ιδρυτής Συντάκτης του IBG NEWS (15/Mar/2012- 09/Aug/2018). Αποδέκτης του βραβείου Udar Akash Rokeya Shakhawat Hossain 2018. Νικητής κριτικής επιτροπής και δημόσιας ψηφοφορίας National Geographic & Canon Wild Clicks 2011. Σπούδασε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Επιστήμη Υπολογιστών, MBA IT, LIMS (ΗΠΑ & Αυστραλία), GxP (ΗΠΑ & Η.Β.), BA (Κοινωνιολογία) Dip στη Δημοσιογραφία (Ιρλανδία), Δίπλωμα στη Βεδική Αστρολογία, Αριθμολογία, Χειρομαντεία, Vastu Shastra & Ο Φενγκ Σούι 25 χρόνια στη βιομηχανία ψηφιακής και πληροφορικής με παγκόσμιες πολυεθνικές εργάστηκε και ταξίδεψε στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη, τη Σιγκαπούρη, την Αυστραλία, το Μπαγκλαντές και πολλές άλλες χώρες. Εκπαίδευση και κατάρτιση προηγμένης διαχείρισης και τεχνολογίας Ε&Α από Ινδία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία. Πάνω από 30 Πιστοποιήσεις από παγκόσμιους ηγέτες στην Ε&Α και την Εκπαίδευση. Δάσκαλος Επιστήμης Υπολογιστών, ειδικός IT & LIMS με μεγάλους θαυμαστές στην κοινότητά του. Γενικός Γραμματέας της Κρατικής Επιτροπής Δυτικής Βεγγάλης της Ένωσης Όλων των Ινδικών Δημοσιογράφων


Ευτυχισμένος

Ευτυχισμένος
0 %


Λυπημένος

Λυπημένος0 %


Ενθουσιασμένος

Ενθουσιασμένος0 %


Νυσταγμένος

Νυσταγμένος
0 %


Θυμωμένος

Θυμωμένος0 %


Εκπληξη

Εκπληξη0 %

Schreibe einen Kommentar