Do Groundhogs σκαρφαλώνουν σε δέντρα | Πώς να τους σταματήσετε αν προσπαθήσουν

1
Do Groundhogs σκαρφαλώνουν σε δέντρα |  Πώς να τους σταματήσετε αν προσπαθήσουν

Εκ πρώτης όψεως, δεν θα πίστευες ότι ο γουρουνόχοιρος είναι ένα αναρριχώμενο ζώο. Άλλωστε, είναι γνωστοί για το λαγούμι τους. Ωστόσο, επειδή οι γουρουνόχοιροι φαίνεται να μπαίνουν εύκολα στις αυλές, πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται μήπως οι αγριόχοιροι σκαρφαλώνουν στα δέντρα για να φτάσουν εκεί.

Οι αγριόχοιροι θεωρούνται ενοχλητικοί καθώς μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στη βλάστηση, το έδαφος, ακόμη και τα θεμέλια των κτιρίων. Στο σημερινό άρθρο, θα σας εξηγήσω πώς να αναγνωρίσετε τις προσβολές τους και πώς να τις κρατήσετε μακριά.

Γιατί τα Groundhogs σκαρφαλώνουν στα δέντρα;

Ακριβώς όπως και άλλα ζώα που τρώγονται, όπως οι παλούδες, οι άνθρωποι συχνά εκπλήσσονται όταν ακούν ότι οι γουρουνόχοιροι μπορούν να σκαρφαλώσουν στα δέντρα. Στην πραγματικότητα, δεν είναι μόνο καλοί στην αναρρίχηση, αλλά και στην κολύμβηση. Τα Groundhogs θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να ξεφύγουν από τα αρπακτικά, καθώς οι πολεμικές τους ικανότητες δεν είναι καλά ανεπτυγμένες.

Ο λόγος που σκαρφαλώνουν στα δέντρα είναι για να ξεφύγουν από τα αρπακτικά και να εξερευνήσουν το περιβάλλον τους. Θα προσπαθούν πάντα να κρυφτούν μόλις παρατηρήσουν ότι κάποιος ή κάτι τους παρατηρεί. Οι Groundhogs θα χρησιμοποιήσουν επίσης δέντρα ως πλεονεκτικά σημεία για να δουν τι συμβαίνει γύρω τους.

Εάν είναι δυνατόν, θα επιστρέφουν πάντα στα λαγούμια τους όταν απειλούνται, αλλά ένα δέντρο θα το κάνει αν το λαγούμι τους είναι πολύ μακριά ή εάν έχει εισβληθεί.

Τι ζημιά προκαλούν τα Groundhogs;

Οι αγριόχοιροι θεωρούνται σοβαρό πρόβλημα στις περιοχές που κατοικούν λόγω του τρυπήματος τους. Τα λαγούμια τους είναι τόσο εκτεταμένα που μπορούν να υπονομεύσουν τα θεμέλια μικρότερων κτιρίων.

Ακριβώς για να δώσουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα του πόσο μεγάλα είναι τα λαγούμια τους – τα λαγούμια μπορούν να χτίσουν λαγούμια μήκους έως 24 πόδια, εκτοπίζοντας έως και 640 κιλά χώματος!

Μπορούν να καταστρέψουν εντελώς τον κήπο σας, καθώς τα λαγούμια τους έχουν πολλά σημεία εισόδου. Αυτό δεν προκαλεί ζημιά μόνο στα φυτά, αλλά και στα ζώα (εάν έχετε), καθώς τόσο τα ζώα όσο και οι άνθρωποι μπορούν να σπάσουν ένα πόδι εάν μπουν στην τρύπα.

Εκτός από το τρύπημα, οι γουρουνόχοιροι μπορούν να καταστρέψουν τον κήπο τρώγοντας τα πάντα. Πρέπει να τρώνε περίπου ένα κιλό βλάστησης την ημέρα και σχεδόν τα πάντα είναι στο μενού τους.

Τα οπωροφόρα δέντρα, όπως οι μηλιές, θα μασήσουν το κύριο στέλεχος, καταστρέφοντας το δέντρο και καθιστώντας το ευάλωτο σε ασθένειες.

Έτσι – οι γουρουνόχοιροι είναι άμεσα υπεύθυνοι για την καταστροφή φυτών, την κατασκευή θεμελίων, ακόμη και τον τραυματισμό ζώων. Η ιστορία, ωστόσο, δεν τελειώνει εκεί.

Τα κρησφύγετα εκκενώνονται για διάφορους λόγους – οι πλημμύρες ή οι εισβολές αρπακτικών είναι οι πιο συνηθισμένοι. Μετά την εκκένωση, ένα άλλο ζώο συχνά κάνει το λαγούμι δικό του.

Ένα λαγούμι γουρουνόχοιρου προσκαλεί αλεπούδες, κουνέλια, παλούδες, φίδια, ποντίκια και άλλα ζώα που μπορεί να είναι επικίνδυνα για εσάς ή για τις καλλιέργειές σας!

Ωστόσο, υπάρχει μια ασημένια επένδυση που πρέπει να θυμόμαστε! Στους αγριόχοιρους δεν αρέσει να βρίσκονται κοντά σε ανθρώπους! Σε κανένα ζώο δεν αρέσει να κατοικεί στον ίδιο χώρο με τους ανθρώπους, έτσι Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι γουρουνόχοιροι δεν δημιουργούν προβλήματα στους ανθρώπους.

Εάν είναι δυνατόν, ένα λαγούμι θα χτίζει πάντα ένα λαγούμι στη φύση – όχι στον κήπο σας. Και αν ένας γουρουνόχοιρος χτίσει ένα λαγούμι στον κήπο σας, δεν είναι δύσκολο να το ξεπλύνετε οριστικά, για το οποίο θα σας εξηγήσω περισσότερα αργότερα.

Σκαρφαλώνουν τα Groundhogs στα δέντρα 2

Σημάδια ότι οι αγριόχοιροι βρίσκονται στην αυλή σας

Τα λαγούμια του Groundhog δεν είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Έχουν πάντα περισσότερα από ένα μόνο σημείο εισόδου – με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να ξεφύγουν από τα αρπακτικά προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Μια είσοδος είναι η κύρια είσοδος – αυτή βρίσκεται συνήθως από ένα κούτσουρο δέντρου, έναν βράχο ή κάποια άλλη μορφή κάλυψης. Θα υπάρχει πάντα ένας σωρός χώματος δίπλα του, επομένως δεν θα είναι δύσκολο να τον εντοπίσετε.

Οι υπόλοιπες είσοδοι είναι μικρότερες και είναι σκαμμένες από μέσα προς τα έξω, οπότε το χώμα δεν θα είναι εκεί για να τις εντοπίσει εύκολα.

Εάν έχετε πολλές τρύπες γύρω από την αυλή σας και ο σκύλος σας γαβγίζει σαν τρελός χωρίς φαινομενικά κανένα λόγο – είναι πιθανό να έχετε προσβολή από γουρουνόχοιρο.

Πώς να βγάλετε ένα Groundhog από την αυλή σας

Προτού προχωρήσω στο να κρατήσω μόνιμα τα χοιρίδια από την αυλή σας, ας δούμε πρώτα πώς να τα ξεφορτωθείτε. Βρήκα μερικές μεθόδους που είναι ιδιαίτερα επιτυχημένες, αλλά φροντίστε να ελέγξετε τη νομιμότητα της καθεμιάς με τον τοπικό έλεγχο των ζώων προτού αναλάβετε δράση.

Ξεπλύνετε το

Η μόνη μέθοδος που είναι 100% αποτελεσματική είναι να ξεπλύνετε το κρόκοι. Μόλις το νερό αρχίσει να μπαίνει σε ένα λαγούμι, το λαγούμι δεν έχει πού να πάει άλλο παρά έξω και θα τρομάξει τόσο πολύ που δεν θα επιστρέψει ξανά στο συγκεκριμένο λαγούμι. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι αντιπαθούν τις περιοχές που είναι επιρρεπείς στις πλημμύρες.

Η συμβουλή μου εδώ είναι να μην προσπαθήσετε να πιάσετε το γουρουνόχοιρο μόλις φύγει από το λαγούμι του. Η σύλληψη και η απελευθέρωση ζώων στη φύση είναι παράνομη σχεδόν σε κάθε μέρος του πλανήτη. Δεν ξέρετε πώς το ζώο θα επηρεάσει το τοπικό οικοσύστημα. Αφήστε τον γουρουνόπουλο να φύγει μόνος του.

Υποκαπνιστικά

Τα υποκαπνιστικά είναι οι λεγόμενες βόμβες καπνού και φυσίγγια αερίου που είναι γεμάτα με μονοξείδιο του άνθρακα και μπορεί να αποβούν θανατηφόρα για τους αγριόχοιρους.

Αυτά τα υποκαπνιστικά δεν είναι πραγματικές βόμβες και δεν θα εκραγούν πραγματικά, αλλά θα απελευθερώσουν τόσο πολύ καπνό που το ζώο θα πρέπει να εκκενώσει το άντρο.

Μπορείτε να βρείτε αυτές τις εύχρηστες λύσεις σε καταστήματα αγροκτημάτων και καταστήματα κηπουρικής. Φροντίστε να ακολουθείτε τις επίσημες οδηγίες όταν τα χρησιμοποιείτε.

Πώς να σταματήσετε τους αγριόχοιρους να εισβάλλουν στην αυλή σας

Οι δύο καλύτερες μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι οι τακτικές αποκλεισμού και εκφοβισμού.

Για να αποκλείσετε έναν γουρουνόχοιρο από την αυλή σας, πρέπει να φτιάξετε έναν ισχυρό φράχτη. Ο φράκτης πρέπει να έχει ύψος τουλάχιστον 3 πόδια και οι κορυφαίες 15 ίντσες πρέπει να λυγίσουν σε γωνία 45° για να αποτρέψουν τα ζώα από το να σκαρφαλώσουν.

Αυτά τα βήματα Πραγματικά είναι απαραίτητο γιατί όχι μόνο οι γουρουνόχοιροι σκαρφαλώνουν στα δέντρα αλλά και στους φράχτες. Δεδομένου ότι μπορούν να τρυπώσουν κάτω από τον φράχτη, πρέπει επίσης να τα θάψετε τουλάχιστον ένα πόδι στο έδαφος.

Το άλλο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να ρυθμίσετε έναν ψεκαστήρα που ενεργοποιείται με κίνηση ή να αφήσετε τον σκύλο σας να μπει στην αυλή. Οι αγριόχοιροι τρέχουν με το πρώτο σημάδι του προβλήματος και αυτό θα τους τρομάξει μέχρι θανάτου.

Συχνές ερωτήσεις Groundhogs In Yard

Κάνετε Groundhogs Climb Trees Τελικές σκέψεις

Ναι, οι γουρουνόχοιροι μπορούν πράγματι να σκαρφαλώσουν στα δέντρα, αλλά το κάνουν μόνο για να ξεφύγουν από τα αρπακτικά. Δεν βλάπτουν τα δέντρα σκαρφαλώνοντας, αλλά δαγκώνοντας το κύριο στέλεχος και αφήνοντας μια ανοιχτή πληγή για τα παθογόνα.
Ευτυχώς, τα λαγούμια τους είναι εύκολο να εντοπιστούν και είναι εύκολο να τρομάξουν μακριά. Μπορείτε να τα ξεπλύνετε με νερό ή να τα καπνίσετε, ενώ μπορείτε να τα αποτρέψετε από το να επιστρέψουν με φράχτη ή σκύλο!

Schreibe einen Kommentar