ALL SEASON SUNFLOWER ΣΕ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΟ STEELSTACKS — Banana Factory

0
ALL SEASON SUNFLOWER ΣΕ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΟ STEELSTACKS — Banana Factory

ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ SUNFLOWER ΣΕ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΗ STEELSTACKS

SunFlower από την Alyssa Imes

Η καλλιτέχνης γλυπτών SunFlower, Alyssa Imes, θα παρουσιάσει προσωπική ομιλία την Κυριακή

BETHLEHEM, Pa.— Τώρα μπορείτε να απολαύσετε μια νότα καλοκαιριού όλο το χρόνο στην πανεπιστημιούπολη SteelStacks χάρη σε μια πρόσφατη εγκατάσταση του νεότερου έργου της Sculpture Artist Alyssa Imes Ηλιοτρόπιο στο Κέντρο Επισκεπτών που παρουσιάζει το Πανεπιστημιακό Δίκτυο Υγείας του Αγίου Λουκά. Κατά τη διάρκεια του Steel Weekend, το Imes θα φιλοξενήσει μια προσωπική, επιτόπια ομιλία καλλιτέχνη το μεσημέρι της Κυριακής 16 Οκτωβρίου, για να παρουσιάσει και να συζητήσει τη χλωρίδα της που είναι μεγαλύτερη από τη ζωή.

«Η ArtsQuest είναι ενθουσιασμένη που ξεκινά αυτό το ετήσιο πρόγραμμα γλυπτικής για να γιορτάσει το Steel Weekend and Steelworkers Reunion event», δήλωσε η Lisa Harms, Ανώτερη Διευθύντρια Εικαστικών Τεχνών και Εκπαίδευσης της ArtsQuest. «Τα έργα δημόσιας τέχνης όπως αυτά μας δίνουν την ευκαιρία να προσφέρουμε δυνατές εικαστικές εμπειρίες στην κοινότητά μας που είναι προσβάσιμες σε όλους. Imes‘ Ηλιοτρόπιο
χρησιμοποιεί χάλυβα στη δομή του, που είναι ένα νεύμα στην τοποθεσία του γλυπτού και την επίδραση του χάλυβα στην τοπική μας ιστορία. Τα φλογερά πορτοκάλια που χρησιμοποιούνται στο κομμάτι της παραπέμπουν στο λιωμένο μέταλλο που κάποτε χύνονταν από τις υψικάμινους, που τώρα στέκονται ως ένα δραματικό σκηνικό στην πανεπιστημιούπολη SteelStacks. Το γλυπτό εκπέμπει μια ισχυρή ενέργεια που δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα αντίθεση με το βιομηχανικό τοπίο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που το κοινό θα δει αυτό το έργο τέχνης από κοντά».

Στην επιτόπια ομιλία καλλιτέχνη στις 16 Οκτωβρίου, η Imes θα συζητήσει τη δημιουργική της διαδικασία στη δημιουργία του λουλουδιού μικτών μέσων, ύψους άνω των τεσσάρων μέτρων. Σύμφωνα με το Imes, Ηλιοτρόπιο δημιουργήθηκε την πιο σκοτεινή εποχή της πανδημίας του Covid. Τα φωτεινά χρώματα ανθίζουν και εκρήγνυνται ενώ το σχήμα που μοιάζει με πέταλο σχηματίζεται για να δημιουργήσει έναν τεράστιο αργαλειό για πλεκτά υφασμάτινα επίπεδα χρώματος. Ο Imes επιλέχθηκε από έξι υποβολές καλλιτεχνών από όλη τη χώρα που υπέβαλαν αίτηση για την έκθεση Sculpture at SteelStacks. Ηλιοτρόπιο είναι η τελευταία εγκατάσταση στη σειρά εκθέσεων. Το πρώτο γλυπτό, Οπτικός τοίχος από τον Emil Lukas, εγκαταστάθηκε επί τόπου από το 2017-2021.

Κάθε χρόνο η ArtsQuest και η Υποεπιτροπή Τεχνών Steel Weekend απευθύνουν ένα εθνικό κάλεσμα σε έμπειρους επαγγελματίες γλύπτες, φοιτητές και ανερχόμενους καλλιτέχνες που προσκλήθηκαν να υποβάλουν τη δουλειά τους για την ετήσια έκθεση Sculpture at SteelStacks. Η εξωτερική οθόνη εμφανίζεται στην είσοδο της πρώην τοποθεσίας της Bethlehem Steel, όπου το έργο θα είναι ορατό σε πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα ετησίως. Το ετήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και εκδηλώσεις προβολής της κοινότητας, όπως ομιλίες καλλιτεχνών, δημόσια καλλιτεχνική περιήγηση και έναν αργαλειό πλεξίματος υπό τον καλλιτέχνη που θα φιλοξενηθεί την άνοιξη του 2023.

Βιογραφικό καλλιτέχνη – Η Alyssa Imes μεγάλωσε στο Emmitsburg, Maryland και σήμερα ζει στο Knoxville, MD. Έλαβε το προπτυχιακό της πτυχίο από το Shepherd University το 2018. Κατά τη διάρκεια του προπτυχιακού της, χρησιμοποίησε υλικά από πλεκτές ίνες και κοινόχρηστο χυτοσίδηρο. Αποφοίτησε με το MFA της από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ τον Μάιο του 2022. Έχει ένα μικρό φούρνο από χυτοσίδηρο που ονομάζεται Phil-US, τον οποίο έχει χρησιμοποιήσει για περισσότερα από 10 σε διάφορα πανεπιστήμια, μουσεία και ιστορικούς χώρους. Επί του παρόντος, η δουλειά της έχει μεταβεί από τη βαριά εργασία σιδήρου σε έργα ελαφρών ινών. Μέσα από τα χρόνια της καλλιτεχνικής της πρακτικής, η δουλειά της αντανακλάται σε ιδέες ανάπτυξης μετά από τραύμα και εμπνέεται από τις συνδέσεις που κάνει με τους ανθρώπους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Steel Weekend και το Steelworkers Reunion το Σαββατοκύριακο επισκεφθείτε: https://www.nmih.org

Για ένα πλήρες πρόγραμμα των τρεχουσών και των επερχόμενων Εκθέσεων Τέχνης επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://www.bananafactory.org.

Schreibe einen Kommentar