9 τρόποι για να στείλετε αρχεία με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μεγαλύτερα από 25 MB (και με μεγαλύτερη ασφάλεια)

0
9 τρόποι για να στείλετε αρχεία με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μεγαλύτερα από 25 MB (και με μεγαλύτερη ασφάλεια)

Η αποστολή αρχείων με email μεγαλύτερα από 25 megabyte μπορεί να είναι εφιάλτης. Η αποστολή μεγάλων συνημμένων είναι πάντα μια ταλαιπωρία, αλλά ευτυχώς, έχω μερικά εργαλεία και τεχνικές για να ξεπεράσω αυτό το όριο.

Για αρχεία email μεγαλύτερα από 25 megabyte, το συνημμένο μπορεί να συμπιεστεί, να χωριστεί σε ένα σύνολο μικρότερων αρχείων και να σταλεί σε ξεχωριστά μηνύματα. Εναλλακτικά, τα μεγάλα αρχεία μπορούν να αποθηκευτούν σε μια υπηρεσία κοινής χρήσης αρχείων και ένας σύνδεσμος λήψης να αποσταλεί μέσω email στον παραλήπτη.

Ωστόσο, υπάρχει ένα σημαντικό ελάττωμα με το email και τα συνημμένα ανεξάρτητα από το μέγεθος…

Θυμωμένη γυναίκα με φορητό υπολογιστή που προσπαθεί να στείλει email αρχεία μεγαλύτερα από 25mb

Σφάλματα ασφάλειας και απορρήτου συνημμένου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται κάτω από το υπόθεση ότι το email είναι ασφαλές και ιδιωτικό. Αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια.

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ως πρωτόκολλο σχεδιάστηκε κατά τη διάρκεια μιας περιόδου πριν η ασφάλεια στο Διαδίκτυο ήταν ανησυχητική. Καθώς περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να αλληλεπιδρούν μέσω email, οι κακοί ηθοποιοί άρχισαν να βρίσκουν τρόπους να εκμεταλλεύονται την απλότητα του email για να κλέψουν προσωπικές πληροφορίες και συνημμένα.

Η υποκείμενη τεχνολογία έχει μόνο μερικές ενημερώσεις κατά τη διάρκεια των δεκαετιών. Το μεγαλύτερο μέρος της ασφάλειας και του απορρήτου προέρχεται από μέτρα που εφαρμόζονται από μεμονωμένους παρόχους email.

Τα περισσότερα δημοφιλή προγράμματα-πελάτες email δεν προσφέρουν κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Έτσι, ενώ οι χάκερ ως επί το πλείστον δεν μπορούν να υποκλέψουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατά τη μεταφορά, τα μηνύματα και τα συνημμένα στον διακομιστή ή στη συσκευή σας είναι ευάλωτα.

Το ακόλουθο Οι μέθοδοι θα παρακάμψουν τα όρια μεγέθους αρχείου και θα αυξήσει επίσης την ασφάλεια των συνημμένων αρχείων.

1. Συμπίεση και διαίρεση μεγάλων αρχείων

Όριο μεμονωμένου μεγέθους αρχείου: 25 MB ανά email

Η συχνά αναφερόμενη επιλογή για την αποστολή μεγάλων αρχείων είναι η συμπίεσή τους.

Αυτή η συμβουλή λειτουργεί καλά με τα λεγόμενα ακατέργαστα αρχεία όπως κείμενο και εικόνες τύπου bitmap.

Η συμπίεση αποτυγχάνει με μορφές αρχείων που χρησιμοποιούν ήδη μια μορφή συμπίεσης, όπως εικόνες jpeg ή πολλά αρχεία γραφείου/παραγωγικότητας. Τα αρχεία ήχου και βίντεο είναι συχνά ήδη συμπιεσμένα και δεν επωφελούνται από την τυπική συμπίεση, όπως τα αρχεία zip.

Η άλλη συνήθης συμβουλή είναι να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό συμπίεσης για να χωρίσετε επίσης το αρχείο αρχειοθέτησης σε ένα σύνολο μικρότερων αρχείων και να επισυνάψετε κάθε αρχείο σε μεμονωμένα email. Στη συνέχεια, ο παραλήπτης αναλαμβάνει να συναρμολογήσει εκ νέου τα μεμονωμένα αρχεία αρχειοθέτησης σε ένα ενιαίο μεγάλο αρχείο.

Η εικασία μου είναι ότι δεν διαβάζετε αυτό το άρθρο επειδή θέλετε κανονικές συμβουλές. ο καλύτερη επιλογή για τη λήψη μεγάλων αρχείων στους παραλήπτες email σας είναι η χρήση μιας υπηρεσίας κοινής χρήσης αρχείων που έχει σχεδιαστεί για την ανταλλαγή μεγάλων αρχείων.

Υποσημείωση: Εάν χρησιμοποιείτε το Gmail και προσπαθείτε να επισυνάψετε ένα αρχείο άνω των 25 MB, η Google θα αποθηκεύσει αυτόματα το αρχείο στον λογαριασμό σας στο Drive και, στη συνέχεια, θα εισαγάγει έναν σύνδεσμο στο email σας. Για όσους δεν χρησιμοποιούν το Gmail ή θέλουν καλύτερο απόρρητο για το αρχείο τους, διαβάστε παρακάτω.

Το λογότυπο της εφαρμογής web Wormhole στο φόντο της

2. Χρησιμοποιήστε το Wormhole

Όριο μεμονωμένου μεγέθους αρχείου: 5 GB (μεγαλύτερο μέσω απευθείας ροής)

σκουληκότρυπα είναι μια υπηρεσία κοινής χρήσης αρχείων που επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν αρχεία μεγέθους έως 5 gigabyte (GB).

Τα αρχεία που απορρίπτονται ή μεταφορτώνονται σε αυτήν την εφαρμογή Ιστού πρώτα κρυπτογραφούνται από άκρο σε άκρο και στη συνέχεια φιλοξενούνται για έως και 24 ώρες. Στείλτε τον σύνδεσμο στον παραλήπτη σας μέσω email προσθέτοντας ετικέτα στον σύνδεσμο με μια επείγουσα σημείωση.

Για αρχεία μεγαλύτερα από 5 GB, ίσως χρειαστεί να στείλετε μήνυμα κειμένου ή άμεσο μήνυμα στον σύνδεσμο. Αυτό το μέγεθος Η μεταφορά μεταδίδεται απευθείας στον παραλήπτη, peer-to-peer. Εσείς ως αποστολέας θα πρέπει να αφήσετε την ιστοσελίδα ανοιχτή και συνδεδεμένη στο διαδίκτυο μέχρι να παραληφθεί πλήρως το αρχείο από τον παραλήπτη σας.

Το Wormhole είναι ως επί το πλείστον κλειστής πηγής που σημαίνει ότι το κοινό δεν είναι σε θέση να επικυρώσει τον τρόπο με τον οποίο το λογισμικό χειρίζεται τα δεδομένα σας.

3. Χρησιμοποιήστε μια παρουσία PrivateBin με μεταφορτώσεις αρχείων

Όριο μεμονωμένου μεγέθους αρχείου: Διαφέρει ανά περίπτωση

Privatebin είναι δωρεάν λογισμικό ανοιχτού κώδικα (FOSS) που βοηθά τους χρήστες να στέλνουν κρυπτογραφημένα από άκρο σε άκρο (E2EE) μηνύματα και αρχεία που λήγουν στο διαδίκτυο.

Είναι ομοσπονδιακό, που σημαίνει ότι το λογισμικό φιλοξενείται από εθελοντές διακομιστές για να διατηρείται η υπηρεσία αποκεντρωμένη. Κάθε διαχειριστής δεν έχει πρόσβαση σε τυχόν μεταφορτωμένα δεδομένα, αλλά χρησιμοποιεί το λογισμικό για να επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται αρχεία και μηνύματα σε προσωρινή βάση.

 1. Επιλέξτε μια παρουσία Privatebin που υποστηρίζει μεταφόρτωση αρχείων.
 2. Από το επάνω μενού, επιλέξτε Επισύναψη αρχείου και επιλέξτε το μεγάλο σας αρχείο.
 3. Επιλέξτε οποιαδήποτε από τις πρόσθετες ρυθμίσεις και προσθέστε ένα μήνυμα αν θέλετε.
 4. Κάντε κλικ ή πατήστε το κουμπί Αποστολή.
 5. Αντιγράψτε τον σύνδεσμο από την επόμενη οθόνη στο email σας.

Σημείωση: Ορισμένοι διαχειριστές περιορίζουν το μέγεθος του αρχείου που μπορεί να μεταφορτωθεί. Δοκίμασα και τα περισσότερα από αυτά που δέχονται συνημμένα επιτρέπουν μεταφορτώσεις άνω των 25 MB τη στιγμή της σύνταξης.

4. Χρησιμοποιήστε το Send.Vis.ee

Όριο μεμονωμένου μεγέθους αρχείου: 2,5 GB

Ένα άλλο έργο ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιήθηκε για την αποστολή μεγάλων αρχείων ήταν το Firefox Send που δημιουργήθηκε από τη Mozilla. Δυστυχώς, το η υπηρεσία ήταν κλειστή λόγω καταχρηστικών χρηστών.

Ο πηγαίος κώδικας διακλαδίστηκε και παραλήφθηκε από Τιμ Έιμεντ που τώρα φιλοξενεί και διατηρεί μια έκδοση που ονομάζεται Send.Vis.ee

Μόλις ανεβάσετε το μεγάλο αρχείο σας, μπορείτε να προσθέσετε τον σύνδεσμο στο email σας.

Smartphone με οθόνη έναρξης bitwarden δίπλα σε μια αυτοκόλλητη σημείωση με τη λέξη

5. Χρησιμοποιήστε το Bitwarden Send

Όριο μεμονωμένου μεγέθους αρχείου: 500 MB (100 MB σε κινητό)

Bitwarden είναι ο προτεινόμενος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης, αλλά προσφέρει επίσης πρόσθετες δυνατότητες για τους υποστηρικτές της υπηρεσίας.

Το Bitwarden Send παρέχει βολική, κρυπτογραφημένη από άκρο σε άκρο φιλοξενία αρχείων με κοινή χρήση συνδέσμων. Η λειτουργία έχει μια σειρά από πρόσθετες επιλογές για ασφάλεια και ιδιωτικότητα. Οι χρήστες έχουν επιλογές να

 • Διαγράψτε ένα αρχείο σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία
 • Διαμορφώστε μια ημερομηνία λήξης πρόσβασης
 • Ορίστε ένα μέγιστο πλήθος πρόσβασης
 • Απαιτείται κωδικός πρόσβασης για πρόσβαση στο αρχείο
 • Απενεργοποιήστε την πρόσβαση με μη αυτόματο τρόπο

έχω χρησιμοποιήσει Bitwarden Send να…καλά…να στείλω τα ευαίσθητα φορολογικά μου έγγραφα στον λογιστή μου.

Για όσους θέλουν την υποστήριξη και την αξιοπιστία μιας εμπορικής εταιρείας, το Bitwarden Send θα διασφαλίσει ότι το αρχείο σας θα φτάσει στους παραλήπτες του email σας με τις παραμέτρους ευέλικτης πρόσβασης που έχετε ορίσει.

6. Χρησιμοποιήστε το Proton Drive

Όριο μεμονωμένου μεγέθους αρχείου: 10 GB

Από τότε που απομακρύνθηκα από το Gmail, εντυπωσιάστηκα με το έργο της Proton να γίνει μια βιώσιμη εναλλακτική λύση για την Google για αποθήκευση και κοινή χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επαφών, ημερολογίων και αρχείων.

Proton Drive συνεχίζει να εξελίσσεται σε ένα κρυπτογραφημένη από άκρο σε άκρο έκδοση του Google Drive ή του Microsoft OneDrive που σέβεται το απόρρητο συμπεριλαμβανομένης της επιλογής να στείλετε μέσω email έναν σύνδεσμο προς μεγάλα αρχεία που έχετε αποθηκεύσει στην υπηρεσία.

Η σουίτα Proton προσφέρει μερικά από τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και απορρήτου για όλα τα δεδομένα σας, αλλά υπάρχει μια ακόμη πιο ιδιωτική επιλογή για έλεγχο.

Στιγμιότυπο οθόνης του ιστότοπου αποστολής internxt

7. Χρησιμοποιήστε το Internxt

Όριο μεμονωμένου μεγέθους αρχείου: 5 GB

Η Internxt εστιάζει σε μια μοναδική καινοτομία στην αποθήκευση αρχείων που δεν είναι μόνο E2EE αλλά και χωρίζει την κρυπτογραφημένη έκδοση του αρχείου σας σε πολλά κομμάτια. Η υπηρεσία διανέμει τα τμήματα αρχείων σε πολλές τοποθεσίες αποθήκευσης.

Κοινή χρήση των κρυπτογραφημένων αρχείων σε τοποθεσίες:

 • καθιστά εξαιρετικά δύσκολο για τους αντιπάλους να βρουν όλα τα κομμάτια του αρχείου
 • αυξάνει την ανοχή του αρχείου σας να χαθεί
 • μειώνει τον κίνδυνο του αιτήματος πρόσβασης σε πολιτικές πληροφορίες

Το Internxt Send μιμείται την ίδια λειτουργικότητα με το Wormhole και το Send.Vis.ee από πάνω, εφαρμόζοντας διαμοιρασμό στη μεταφόρτωση και έναν σύνδεσμο για αποστολή στον παραλήπτη σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Internxt Send χωρίς λογαριασμό, αλλά έχετε ένα όριο 5 GB σε έως και 100 αρχεία. Κάθε μεταφορά πρέπει να ολοκληρώνεται για να γίνει γνωστός μια νέα. Η υπηρεσία προσφέρει επίσης μια βολική επιλογή απευθείας email.

Με έναν λογαριασμό Internxt, μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία μεγέθους έως 10 GB από την εφαρμογή για υπολογιστές. Στη συνέχεια, μπορείτε να δημιουργήσετε πολλούς συνδέσμους με δυνατότητα κοινής χρήσης ταυτόχρονα και δεν χρειάζεται να περιμένετε να ολοκληρωθούν οι μεταφορές.

Υπάρχει μια επιπλέον επιλογή κοινής χρήσης αρχείων μίας χρήσης για να εξερευνήσετε…

8. Χρησιμοποιήστε το FilePizza

Όριο μεμονωμένου μεγέθους αρχείου: 500 MB (ή περισσότερα)

FilePizza είναι επίσης FOSS και έχει μια ενδιαφέρουσα μυθολογία. Το μεταδίδει αρχεία μεταξύ δύο χρηστών σε δύο νεότερα πρότυπαWebRTC και WebTorrent.

Το WebRTC είναι ένα αναδυόμενο πρότυπο για επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο που υποστηρίζεται από τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης. Είναι αυτό που χρησιμοποιούν μεταξύ άλλων το Zoom, το Microsoft Teams και το Google Meet για τη μετάδοση βιντεοκλήσεων στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Για αρχεία μέσω FilePizza, αυτή η επικοινωνία επιτρέπει την απευθείας αποστολή μεγάλων αρχείων peer-to-peer.

Το πρότυπο WebTorrent είναι η κοινή χρήση αρχείων peer-to-peer που βασίζεται σε αρχεία torrent για την παρακολούθηση και την κοινή χρήση τοποθεσίας και μετάδοσης δεδομένων.

Το μειονέκτημα του FilePizza είναι ότι απαιτεί από τον αποστολέα να διατηρεί ανοιχτό το παράθυρο του προγράμματος περιήγησής του μέχρι να μεταδοθεί πλήρως το αρχείο στον παραλήπτη.

Ένας άλλος τεχνικός περιορισμός για το FilePizza επικεντρώνεται στον τύπο του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Για προγράμματα περιήγησης που βασίζονται σε Chromium, όπως το Google Chrome Microsoft Edge και Brave, το μέγιστο μέγεθος αρχείου φαίνεται να περιορίζεται στα 500 MB περίπου. Για Firefox, Safari και άλλα προγράμματα περιήγησης το ανώτατο όριο ποικίλλει, αλλά είναι γενικά μεγαλύτερο από το Chrome.

Σημείωση: Οι δυνατότητες εύρους ζώνης upstream και downstream του παραλήπτη και του αποστολέα θα επηρεάσουν την ταχύτητα με την οποία μεταδίδεται ένα μεγάλο αρχείο.

Μόλις το FilePizza δημιουργήσει έναν σύνδεσμο κοινής χρήσης, στείλτε με email αυτόν τον σύνδεσμο, αλλά αφήστε ανοιχτή την καρτέλα του προγράμματος περιήγησής σας έως ότου ο παραλήπτης σας απαντήσει ότι έχει κατεβάσει το αρχείο σας.

Αν και αυτό φαίνεται σαν ένας άβολος τρόπος για να στείλετε ένα μεγάλο συνημμένο αρχείο, αυτή η μεθοδολογία διασφαλίζει ότι το αρχείο σας δεν φιλοξενείται πρώτα σε διακομιστή τρίτου μέρους.

Μια παρόμοια ροή αρχείων peer-to-peer μπορεί να επιτευχθεί με περισσότερη ιδιωτικότητα και ανωνυμία…

Στιγμιότυπο οθόνης του λογότυπου και της εφαρμογής onionshare

9. Χρησιμοποιήστε την καρτέλα OnionShare + Brave’s Private με το πρόγραμμα περιήγησης Tor ή Tor

Μεμονωμένο όριο μεγέθους αρχείου: Κανένα

OnionShare είναι μια αυτόνομη εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή για Windows/Mac/Linux που παρέχει μια καθαρή διεπαφή χρήστη για κοινή χρήση αρχείων μέσω του δικτύου ανωνυμίας Tor.

Η εφαρμογή FOSS θα ρυθμίσει μια διεύθυνση υπηρεσίας onion που σας επιτρέπει να φιλοξενείτε τοπικά αρχεία ή φακέλους. Απλώς στείλτε email στο δημιουργημένο .onion URL σε ένα email. Θα χρειαστεί να αφήσετε το OnionShare εντελώς διαδικτυακά για τον παραλήπτη σας.

Στη λήψη, ο παραλήπτης ανοίγει απλώς το OnionShare και επικολλά τη διεύθυνση υπηρεσίας onion από το email για να προβάλει και να κατεβάσει το κοινόχρηστο περιεχόμενο.

Εάν ο παραλήπτης σας δεν θέλει να εγκαταστήσει το OnionShare, το .onion Μπορείτε να ανοίξετε τη διεύθυνση URL που στέλνετε Ιδιωτική καρτέλα Brave με Tor λειτουργούν σε επιτραπέζιους υπολογιστές ή στο επίσημο πρόγραμμα περιήγησης Tor σε επιτραπέζιους υπολογιστές και κινητά.

Μπόνους για προχωρημένους: Χρησιμοποιήστε τον διακομιστή σας NextCloud

Όριο μεμονωμένου μεγέθους αρχείου: Ποικίλει

NextCloud Εδώ και καιρό προτιμάται η φιλοξενία αρχείων και ο συγχρονισμός μεταξύ συσκευών στην κοινότητα ανοιχτού κώδικα.

Δεδομένου ότι οι παρουσίες NextCloud ανήκουν σε ιδιώτες και λειτουργούν από αυτήν μεμονωμένοι διαχειριστές μπορούν να ορίσουν μεγέθη αρχείων συνημμένων email που έχουν νόημα για τους χρήστες τους.

Για πραγματικά μεγάλα συνημμένα, μπορούν να δημιουργηθούν σύνδεσμοι κοινής χρήσης αρχείων, παρόμοιοι με τις προσφορές σουίτας Google και Proton παλαιότερων. Αυτή η λειτουργία βοηθά στην αντιμετώπιση των ορίων που υποστηρίζονται από παραλήπτες email που δεν χρησιμοποιούν τον ίδιο διακομιστή NextCloud.

συμπέρασμα

Δεν υπάρχει έλλειψη τρόπων για να ξεπεράσετε ένα όριο μεγέθους συνημμένου 25 MB. Κάθε ένα από τα παραπάνω εργαλεία προσφέρει μια μοναδική λύση για τον παλιό περιορισμό μεταφόρτωσης αρχείων email.

Δείτε μερικά σχετικά άρθρα μέσω email παρακάτω. 👇

Schreibe einen Kommentar