Τέλη φοιτητικής βίζας Καναδά

9
Τέλη φοιτητικής βίζας Καναδά

31 Αυγούστου 2022 από τον Sagnik Santra

Τέλη φοιτητικής βίζας Καναδά

Εκατομμύρια διεθνείς φοιτητές ονειρεύονται να σπουδάσουν στον Καναδά κάθε χρόνο. Δεν είναι περίεργο, καθώς ο Καναδάς προσφέρει εκπαίδευση παγκόσμιας κλάσης σε προσιτές τιμές.

Εάν σχεδιάζετε να σπουδάσετε στον Καναδά, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να υποβάλετε αίτηση για φοιτητική βίζα. Η διαδικασία μπορεί να φαίνεται τρομακτική, αλλά είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε! Σε αυτό το άρθρο, θα περιγράψουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα τέλη φοιτητικής βίζας στον Καναδά.

Επομένως, εάν είστε διεθνής φοιτητής και θέλετε να λάβετε την άδεια σπουδών σας στον Καναδά, διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις φοιτητικές βίζες στον Καναδά.

Είναι εύκολη η λήψη φοιτητικής βίζας στον Καναδά;

Ναί! Ο Καναδάς είναι γνωστός για τις φιλόξενες και εύκολες πολιτικές μετανάστευσης και η διαδικασία φοιτητικής βίζας δεν διαφέρει. Για να λάβετε άδεια σπουδών, θα χρειαστεί να προσκομίσετε αποδεικτικά στοιχεία ότι έχετε γίνει δεκτός σε καναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα και ότι έχετε τα οικονομικά μέσα για να συντηρήσετε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια των σπουδών σας.

Εφόσον μπορείτε να πληροίτε αυτές τις απαιτήσεις, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να λάβετε φοιτητική βίζα για τον Καναδά.

Πόσο κοστίζει μια φοιτητική βίζα;

Τέλη φοιτητικής βίζας Καναδά

Η φοιτητική βίζα για τον Καναδά κοστίζει 150 $ CAD. Αυτό είναι το τυπικό τέλος αίτησης για όλες τις αιτήσεις για άδεια σπουδών.

Ωστόσο, πρέπει να πληρώσετε 85 $ CAD για τη χρέωση βιομετρικών στοιχείων σας. Αυτή είναι μια εφάπαξ χρέωση που καλύπτει το κόστος λήψης και αποθήκευσης των δακτυλικών αποτυπωμάτων και της φωτογραφίας σας από την καναδική κυβέρνηση.

Έτσι, συνολικά, θα πληρώσετε 235 $ CAD για την αίτηση φοιτητικής βίζας.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για φοιτητική βίζα στον Καναδά;

Οι απαιτήσεις για μια καναδική άδεια σπουδών είναι πολύ παρόμοιες με αυτές της φοιτητικής βίζας στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες.

Για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για άδεια σπουδών, θα πρέπει να προσκομίσετε

  • Απόδειξη ότι έχετε γίνει δεκτός σε καναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα,
  • Αποδεικτικά στοιχεία ότι έχετε τα οικονομικά μέσα για να συντηρήσετε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια των σπουδών σας και
  • Καθαρό ποινικό μητρώο

Όπως μπορείτε να δείτε, οι απαιτήσεις για φοιτητική βίζα στον Καναδά δεν διαφέρουν πολύ από άλλες ανεπτυγμένες χώρες.

Πώς να υποβάλετε αίτηση για άδεια σπουδών για σπουδές στον Καναδά;

Το πρώτο βήμα είναι να γίνετε αποδεκτοί σε ένα DLI. Αφού γίνετε δεκτοί, θα πρέπει να συγκεντρώσετε τα απαιτούμενα έγγραφα. Αυτά είναι:

  • Το διαβατήριό σας ή το ταξιδιωτικό σας έγγραφο
  • Δύο νέες φωτογραφίες διαβατηρίου
  • Επιστολή αποδοχής από καθορισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα
  • Απόδειξη ταυτότητας
  • Απόδειξη οικονομικής ενίσχυσης
  • Μια επεξηγητική επιστολή
  • Απόδειξη σχέσης (αν υπάρχει)

Αφού συγκεντρώσετε όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας ηλεκτρονικά, ταχυδρομικά ή αυτοπροσώπως σε ένα γραφείο βίζας του Καναδά.

Τέλη φοιτητικής βίζας Καναδά

Εάν κάνετε αίτηση ηλεκτρονικά, θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και να πληρώσετε το τέλος αίτησης. Θα χρειαστεί επίσης να ανεβάσετε ψηφιακά αντίγραφα όλων των δικαιολογητικών σας.

Εάν υποβάλλετε αίτηση μέσω ταχυδρομείου, θα πρέπει να συμπεριλάβετε όλα τα απαιτούμενα έγγραφα με την αίτησή σας, καθώς και ένα χρηματικό ένταλμα ή επιταγή για το τέλος αίτησης.

Τέλος, εάν κάνετε αίτηση αυτοπροσώπως σε γραφείο βίζας του Καναδά, θα πρέπει να έχετε μαζί σας όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, καθώς και το τέλος αίτησης.

Αφού υποβάλετε την αίτησή σας, θα πρέπει να περιμένετε να ληφθεί απόφαση για την υπόθεσή σας.

Εάν η άδεια σπουδών σας στον Καναδά εγκριθεί, θα λάβετε την άδεια σπουδών σας ταχυδρομικώς. Εάν η αίτησή σας απορριφθεί, θα λάβετε μια επιστολή που θα εξηγεί γιατί και ποια είναι τα επόμενα βήματά σας.

Ποιος είναι ο ευκολότερος τρόπος για να πάρετε μια καναδική βίζα;

Δεν υπάρχει ένας «εύκολος» τρόπος για να αποκτήσετε καναδική βίζα, καθώς κάθε αίτηση αξιολογείται κατά περίπτωση. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να λάβετε άδεια σπουδών.

Τέλη φοιτητικής βίζας Καναδά

Ωστόσο, εάν έχετε συγγενείς που ζουν στον Καναδά, αυτό μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές σας να λάβετε άδεια σπουδών, καθώς θα μπορείτε να αποδείξετε δεσμούς με τη χώρα.

Επιπλέον, εάν κάνετε αίτηση για ένα βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα (όπως ένα πρόγραμμα θερινού σχολείου), μπορεί να έχετε πιο εύκολο χρόνο να λάβετε άδεια σπουδών, καθώς υπάρχει λιγότερη δέσμευση.

Τέλος, εάν έχετε ήδη σπουδάσει σε άλλη ανεπτυγμένη χώρα (όπως οι ΗΠΑ ή το Ηνωμένο Βασίλειο), μπορεί να έχετε πιο εύκολο χρόνο να λάβετε άδεια σπουδών καθώς μπορείτε να αποδείξετε ότι είστε υποψήφιος «χαμηλού κινδύνου».

Στο τέλος της ημέρας, δεν υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να αποκτήσετε καναδική βίζα. Ωστόσο, εάν ακολουθήσετε τη διαδικασία αίτησης και πληροίτε όλες τις προϋποθέσεις, θα πρέπει να έχετε πολλές πιθανότητες να εγκριθεί η άδεια σπουδών σας.

Πώς μπορώ να ξέρω εάν η καναδική φοιτητική μου βίζα έχει εγκριθεί;

Θα λάβετε μια επιστολή στο ταχυδρομείο που θα σας ενημερώνει εάν η αίτησή σας έχει εγκριθεί ή απορριφθεί.

Εάν η αίτησή σας εγκριθεί, θα λάβετε την άδεια σπουδών σας ταχυδρομικώς. Εάν η αίτησή σας απορριφθεί, θα λάβετε μια επιστολή που θα εξηγεί γιατί και ποια είναι τα επόμενα βήματά σας.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να λάβετε έγκριση για φοιτητική βίζα στον Καναδά;

Όσον αφορά τον χρόνο διεκπεραίωσης, διαφέρει ανάλογα με τη χώρα από την οποία υποβάλλετε αίτηση, καθώς και την εποχή του χρόνου.

Σε γενικές γραμμές, χρειάζονται περίπου δύο έως τρεις μήνες για να λάβετε μια απόφαση σχετικά με την αίτησή σας για άδεια σπουδών. Ωστόσο, εάν κάνετε αίτηση από χώρα με μεγάλο όγκο αιτήσεων (όπως η Ινδία ή η Κίνα), μπορεί να χρειαστούν έως και έξι μήνες για να λάβετε μια απόφαση.

Επιπλέον, ο χρόνος επεξεργασίας μπορεί να είναι μεγαλύτερος εάν κάνετε αίτηση σε περιόδους αιχμής (όπως το καλοκαίρι).

Έτσι, ενώ δεν υπάρχει σαφής απάντηση σχετικά με το πόσος χρόνος χρειάζεται για να λάβετε έγκριση για φοιτητική βίζα στον Καναδά, μπορείτε γενικά να περιμένετε ότι θα διαρκέσει δύο έως τρεις μήνες.

Πόσα χρόνια είναι η φοιτητική βίζα στον Καναδά;

Τέλη φοιτητικής βίζας Καναδά

Μια φοιτητική βίζα στον Καναδά ισχύει για τη διάρκεια του προγράμματός σας, συν επιπλέον 90 ημέρες. Έτσι, εάν είστε εγγεγραμμένος σε ένα τετραετές πρόγραμμα σπουδών, η φοιτητική σας βίζα θα ισχύει για τέσσερα χρόνια και 90 ημέρες.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η άδεια σπουδών σας δεν είναι ταξιδιωτικό έγγραφο. Έτσι, ακόμα κι αν η άδεια σπουδών σας λήξει όσο βρίσκεστε ακόμα στον Καναδά, θα μπορείτε να παραμείνετε στη χώρα για όσο διάστημα διατηρείτε τη φοιτητική σας ιδιότητα.

Ωστόσο, εάν θέλετε να φύγετε από τον Καναδά και να εισέλθετε ξανά σε οποιοδήποτε σημείο, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η άδεια σπουδών σας εξακολουθεί να ισχύει.

συμπέρασμα

Ορίστε λοιπόν! Αυτά είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα τέλη καναδικής φοιτητικής βίζας. Θυμηθείτε, το τέλος αίτησης είναι 150 CAD και ο χρόνος επεξεργασίας μπορεί να διαρκέσει έως και έξι μήνες. Η διαδικασία είναι απλή και εφόσον πληροίτε όλες τις προϋποθέσεις, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να εγκριθεί η άδεια σπουδών σας.

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο ήταν χρήσιμο. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή σχόλια, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

Δημοσιεύτηκε στο Διεθνής Εκπαίδευση, Σπουδές στον Καναδά


Schreibe einen Kommentar