Πώς να μετατρέψετε το ESIM σε φυσική SIM (γιατί μπορεί να το θέλετε)

0
Πώς να μετατρέψετε το ESIM σε φυσική SIM (γιατί μπορεί να το θέλετε)

Στην ψηφιακή εποχή, οι φυσικές κάρτες SIM αποτελούν παρελθόν. Αλλά για ορισμένους, η μετάβαση από μια eSIM πίσω σε μια φυσική SIM εξακολουθεί να είναι απαραίτητη. Ευτυχώς, η διαδικασία είναι εύκολη με βάση τη συνομιλία μου με τον εκπρόσωπο υποστήριξης του μεταφορέα μου. Εδώ είναι τα βήματα υψηλού επιπέδου που ακολούθησα.

 1. Αποκτήστε μια νέα φυσική κάρτα SIM
 2. Περάστε τους ελέγχους ασφαλείας της εταιρείας σας
 3. Δώστε τον νέο σειριακό αριθμό SIM
 4. Διαγράψτε τη διαμόρφωση eSIM
 5. Τοποθετήστε και δοκιμάστε τη SIM σας

Ας περάσουμε από αυτά τα βήματα λεπτομερώς.

Ο Mike chu κρατά ένα κιτ εκκίνησης για φορητές συσκευές για τη μετατροπή του esim σε φυσική sim

1. Αποκτήστε μια νέα φυσική κάρτα SIM

Η λήψη φυσικής SIM από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας είναι σχετικά εύκολη.

Πολλοί πάροχοι κινητής τηλεφωνίας προσφέρουν τα κιτ ενεργοποίησης SIM τοποθεσίες λιανικής. Η εύρεση ενός περιπτέρου στο τοπικό σας κατάστημα είναι συχνά ο πιο γρήγορος τρόπος για να λάβετε ένα νέο τσιπ SIM.

Μόνο άλλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, όπως το US Mobile προσφέρετε κιτ ενεργοποίησης online. Σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά, οι πάροχοι μόνο στο διαδίκτυο έχουν συχνά έναν κωδικό προσφοράς που παρέχει εντελώς δωρεάν μάρκες στους πελάτες.

Για παράδειγμα, ο αντιπρόσωπός μου για κινητές συσκευές στις ΗΠΑ, Saad, πρόσφερε τον κωδικό προσφοράς FREEKIT, ο οποίος ανέβασε το κόστος, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής και του χειρισμού, από 4,25 $ σε 0,00 $ (δωρεάν, τη στιγμή της σύνταξης).

Στιγμιότυπο οθόνης της αγοράς αγοράς φυσικής κάρτας sim μέσω κινητού τηλεφώνου με κωδικό προσφοράς

Αφού αγοράσετε την κάρτα SIM στα χέρια σας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας για να ενεργοποιήσετε την SIM και να μεταφέρετε τη γραμμή σας.

2. Περάστε τους ελέγχους ασφαλείας του μεταφορέα σας

Οι πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας δέχονται αυξανόμενη πίεση να διασφαλίσουν ότι μιλούν με έναν κάτοχο λογαριασμού κινητού τηλεφώνου πριν κάνουν αλλαγές.

Πρώτον, το εκπρόσωπος θα ζητήσει συνήθως πληροφορίες λογαριασμού, όπως η διεύθυνση του πελάτη, ο αριθμός λογαριασμού ή μια ερώτηση ασφαλείας.

Επιπλέον, οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας ενδέχεται επίσης να απαιτούν την εισαγωγή ενός PIN ή κωδικού πρόσβασης όταν ασχολούνται με θέματα λογαριασμού.

Αυτές οι ερωτήσεις ασφαλείας καλύπτουν τον πρώτο παράγοντα, κάτι που ξέρεις. Ο πάροχος σας μπορεί επίσης να απαιτεί έναν δεύτερο παράγοντα με τη μορφή κάτι που έχεις, όπως ένας κωδικός ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA).

Στην περίπτωσή μου, ο Saad μου ζήτησε να παράσχω το τρέχον IMEI της eSIM που χρησιμοποιείται στο smartphone μου.

Αυτό το πρόσθετο μέτρο ασφαλείας είναι εξαιρετικό. Εξασφαλίζει ότι α Επίθεση ανταλλαγής SIM είναι λιγότερο πιθανό να πετύχει.

3. Δώστε τον νέο σειριακό αριθμό SIM

Οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιούν τσιπ Subscriber Identity Module (SIM) για τον έλεγχο ταυτότητας μιας συσκευής στο δίκτυό τους. Κάθε κάρτα SIM περιέχει έναν μοναδικό σειριακό αριθμό που χρησιμοποιείται από το δίκτυο του παρόχου κινητής τηλεφωνίας για την αναγνώριση του τηλεφώνου.

Αυτό Ο σειριακός αριθμός αποθηκεύεται στα αρχεία του παρόχου και συνδέεται με τον λογαριασμό του πελάτη πληροφορίες, ώστε η υπηρεσία τους να μπορεί να δρομολογηθεί κατάλληλα και να χρεωθεί σωστά.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας σας θα ζητήσει τον σειριακό αριθμό SIM κατά τη μεταφορά της γραμμής σας από την eSIM στη φυσική SIM.

Μόλις ο πάροχος υπηρεσιών επιβεβαιώσει ότι η γραμμή σας έχει μετακινηθεί στη νέα φυσική κάρτα SIM, μπορείτε να καθαρίσετε τις ρυθμίσεις eSIM.

Στιγμιότυπο οθόνης των βημάτων για την κατάργηση ρυθμίσεων sim που έχετε λάβει από το android κατά τη μετατροπή από esim σε φυσική sim

4. Διαγράψτε τη διαμόρφωση eSIM

Κάθε λειτουργικό σύστημα κινητής τηλεφωνίας και έκδοση του λειτουργικού συστήματος διαχειρίζεται τη διαμόρφωση eSIM διαφορετικά.

Για μένα, στο stock Android, οι οδηγίες είναι:

 1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.
 2. Ψάχνω για sim.
 3. Πατήστε το SIM αποτέλεσμα.
 4. Πατήστε τη Ληφθείσα eSIM που θέλετε να διαγράψετε.
 5. Απενεργοποιήστε τη SIM.
 6. Πατήστε την επιλογή Διαγραφή SIM.

Τώρα που έχουν διαγραφεί οι ρυθμίσεις της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας σας, μπορείτε να εμφανίσετε τη φυσική σας SIM.

5. Εισαγάγετε και δοκιμάστε την SIM σας

Πριν αποσυνδεθείτε με τον αντιπρόσωπο του παρόχου κινητής τηλεφωνίας σαςη δοκιμή της νέας κάρτας SIM στο smartphone σας είναι απαραίτητη.

Πρώτον, πραγματοποιήστε μια τηλεφωνική κλήση και στέλνετε και λαμβάνετε (παλαιωμένα αλλά κάπως ακόμα απαραίτητα) μηνύματα SMS/MMS όσο έχετε διαθέσιμο τον εκπρόσωπο. Αυτός ο έλεγχος θα διασφαλίσει ότι η συσκευή σας είναι σωστά συνδεδεμένη στο δίκτυο. Η επαλήθευση τώρα θα βοηθήσει στον εντοπισμό πιθανών προβλημάτων σήματος που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διακοπή κλήσεων, κακή ποιότητα ήχου ή αναπάντητα μηνύματα.

Θυμηθείτε επίσης να ελέγξετε τη σύνδεση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας σας. Η περιοχή κάλυψης δικτύου ενός παρόχου συχνά επηρεάζει τις ταχύτητες και τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Με το WiFi απενεργοποιημένο, ελέγξτε ότι η απλή περιήγηση και οι πιο βαριές εργασίες, όπως η ροή βίντεο, έχουν καλή απόδοση.

Αφού διαπιστώσετε ότι η SIM σας λειτουργεί, μπορείτε ευχαριστήστε τον εκπρόσωπό σας για τη βοήθειά του και αποσυνδεθείτε την κλήση ή τη συνομιλία σας.

Φωτογραφία του κιτ εκκίνησης για κινητά και εφεδρικό smartphone pixel 1: ένας καλός λόγος για να επιστρέψετε στο φυσικό chip sim

Γιατί οι άνθρωποι μεταναστεύουν πίσω σε μια φυσική κάρτα SIM

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι μεταναστεύουν πίσω σε μια φυσική SIM από μια eSIM είναι η ευκολία.

Μια φυσική SIM διευκολύνει την εναλλαγή της υπηρεσίας σας με μια νέα συσκευή χωρίς να ψάχνετε στις ρυθμίσεις ή να επικοινωνείτε με την εξυπηρέτηση πελατών της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας σας.

Για παράδειγμα, αγόρασα ένα νέο τηλέφωνο Pixel και η μετεγκατάσταση της eSIM μου δεν ήταν τόσο γρήγορη.

Η εναλλαγή παρόχου, όπως όταν ταξιδεύετε, μπορεί να είναι ευκολότερη με μια φυσική SIM. Είχα μια θήκη SIM σε ένα σημείο για να ασφαλίσω τα τρία τσιπ μου και ένα εργαλείο εξαγωγής, καθιστώντας ευκολότερο να είμαι έτοιμος κατά την προσγείωση.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο μπορεί να θέλετε να επιστρέψετε σε φυσική SIM είναι η περίπτωση που χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη συσκευή που ενδέχεται να μην υποστηρίζει eSIM. Για παράδειγμα, διατηρώ ένα παλιό Pixel 1 ως εφεδρική συσκευή.

Επιπλέον, οι φυσικές SIM συνήθως διαθέτουν προδιαμορφωμένες ρυθμίσεις, κάνοντας την ενεργοποίηση εκτός σύνδεσης απλή. Οι eSIM απαιτούν από τη συσκευή τη λήψη των ρυθμίσεων σύνδεσης από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τόσο οι φυσικές SIM όσο και οι eSIM είναι ευάλωτες σε επιθέσεις ανταλλαγής SIM. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε έναν πάροχο υπηρεσιών με καλές πρακτικές ασφαλείας.

Επομένως, εάν υπάρχουν αντισταθμίσεις για την επαναφορά σε ένα φυσικό τσιπ, γιατί να μην παραμείνετε με μια eSIM;

Πλεονεκτήματα της χρήσης κάρτας eSIM

Η χρήση μιας ενσωματωμένης SIM (eSIM) έχει ορισμένα σαφή πλεονεκτήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν επιστρέψετε στη χρήση ενός φυσικού τσιπ SIM.

Πρώτον, οι eSIM είναι πιο οικονομικές, καθώς είναι ενσωματωμένες στη συσκευή σας, εξαλείφοντας την ανάγκη για κάρτα SIM και το υλικό για τη σύνδεση και την ανάγνωσή της.

Δεύτερον, οι eSIM είναι πιο βολικές καθώς επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν λήψη και να ενεργοποιούν άμεσα την υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας σε διαφορετικά δίκτυα χωρίς να βρουν και να αγοράσουν ένα νέο τσιπ. Αυτή η άμεση ενεργοποίηση (όπως την αποκαλεί το US Mobile) ήταν ωφέλιμη ενώ ταξιδεύω περισσότερο με τηλέφωνο διπλής SIM.

Τέλος, οι eSIM συμβάλλουν στη μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων. Με περίπου 4 δισεκατομμύρια κάρτες SIM αποστέλλονται ετησίως για ενεργοποίηση, η χρήση μιας eSIM μπορεί να μειώσει τον αντίκτυπό σας στο περιβάλλον.

Γιατί να επιστρέψετε στη χρήση μιας φυσικής κάρτας SIM με δυνατότητα εξαγωγής; Είμαι περίεργος. Πραγματοποιήστε ping στο Session. 👇

Πώς να μετατρέψετε το esim σε φυσική sim (γιατί ίσως θέλετε)

Μήνυμα ενεργό Συνεδρία
05201a18f0189853e9382f93363b6c7157fc975a17f79b8c5d9e1067aa2deb9b6d

Schreibe einen Kommentar