Πώς να επενδύσετε σε αμοιβαία κεφάλαια δείκτη (Επενδύστε σε 5 λεπτά)

2
Πώς να επενδύσετε σε αμοιβαία κεφάλαια δείκτη (Επενδύστε σε 5 λεπτά)

Το να γνωρίζετε πώς να επενδύσετε σε μετοχές είναι ένα σημαντικό βήμα που μπορείτε να κάνετε για να επιτύχετε οικονομική ελευθερία. Είναι μια δήλωση που υποστηρίζεται από Τονους απο έρευνα.

Ο καλύτερος τρόπος για να επενδύσετε σε μετοχές είναι μέσω κεφαλαίων δεικτών. Δεν το λέω μόνο εγώ. Προτείνεται επίσης από δισεκατομμυριούχους επενδυτές:

 • «Όταν κοιτάζετε τα αποτελέσματα σε βάση μετά την αμοιβή, μετά από φόρους, για αρκετά μεγάλα χρονικά διαστήματα, δεν υπάρχει σχεδόν καμία πιθανότητα να καταλήξετε να ξεπεράσετε το ταμείο δείκτη». – Ντέιβιντ Σουένσον
 • «Τόσο οι μεγάλοι όσο και οι μικροί επενδυτές θα πρέπει να επιμείνουν σε αμοιβαία κεφάλαια με δείκτη χαμηλού κόστους». – Warren Buffet
Αν ανησυχείτε για τα προσωπικά σας οικονομικά, μπορείτε να τα βελτιώσετε χωρίς καν να αφήσετε τον καναπέ σας. Ρίξτε μια ματιά στο δικό μου Απόλυτος οδηγός για τα προσωπικά οικονομικά για συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε ΣΗΜΕΡΑ.

Τι είναι το Index Fund και πώς λειτουργεί

Η επιτυχής επιλογή μεμονωμένων μετοχών είναι δύσκολη. Ακόμα και άνθρωποι που τα έχουν μελετήσει για όλη τους τη ζωή βρες το σκληρό και δεν μπορεί να νικήσει την αγορά. Εκεί μπαίνουν τα κεφάλαια δεικτών.

Μπορεί να φαίνονται βαρετά, αλλά σημειώνουν όλα τα κουτάκια που πρέπει να έχει μια καλή επένδυση.

 • Το χαμηλότερο κόστος; Ναί.
 • Μέγιστες αποδόσεις; Ναί.
 • Ελάχιστοι φόροι; Ναί.
 • ΧΩΡΙΣ προσπαθεια? Ναί.

Ένας δείκτης είναι πολύ απλά ένα καλάθι τίτλων μέσα σε ένα περιουσιακό στοιχείο.

Για παράδειγμα, ο S&P 500 είναι μια συλλογή από τις 500 μεγαλύτερες εταιρείες στις ΗΠΑ. Είναι ένα κοινό σημείο αναφοράς της αγοράς που πολλοί επενδυτές προσπαθούν να ταιριάξουν. Εάν χτίζατε ένα χαρτοφυλάκιο από την αρχή, θα έπρεπε να αγοράσετε μετοχές και στις 500 εταιρείες για να ταιριάξετε με την αγορά. Ή θα μπορούσατε να αγοράσετε μία μετοχή σε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο δείκτη που ταιριάζει με την αγορά για εσάς. Λαμβάνετε όλα τα οφέλη χωρίς καμία δουλειά. Η ίδια αρχή λειτουργεί σε οποιοδήποτε αμοιβαίο κεφάλαιο δεικτών για διαφορετικά περιουσιακά στοιχεία, όπως μετοχές των ΗΠΑ, διεθνείς μετοχές, ομόλογα, ακίνητα και ακόμη και εμπορεύματα.

Ένα ταμείο δείκτη στοχεύει να μιμηθεί έναν δείκτη. Οι διαχειριστές κεφαλαίων επενδύουν σε τίτλους στην ίδια αναλογία που βρίσκονται στην αγορά.

Τα κεφάλαια δεικτών είναι παθητικού χαρακτήρα. Οι διαχειριστές κεφαλαίων τους δεν συνεχίζουν να αγοράζουν και να πωλούν μετοχές για να «νικήσουν την αγορά». Στην πραγματικότητα, ο στόχος τους είναι να είναι η αγορά.

Ακόμα κι αν μερικές μετοχές σε έναν δείκτη δεν έχουν καλή απόδοση, οι υπόλοιπες θα προστατεύσουν το χαρτοφυλάκιό σας. Ένα αμοιβαίο κεφάλαιο δείκτη σάς επιτρέπει να κατέχετε ολόκληρη την αγορά. Ναι, σωστά. Αγοράζοντας JUST ONE index fund, μπορείτε να επενδύσετε σε ΟΛΕΣ τις μεγαλύτερες εταιρείες της Αμερικής.

Από την άλλη πλευρά, σε κεφάλαια που διαχειρίζονται ενεργά, οι διαχειριστές χρημάτων χρησιμοποιούν την κρίση τους για να επενδύσουν σε μετοχές που πιστεύουν ότι θα αναπτυχθούν περισσότερο. Αλλά, όπως γνωρίζετε, αυτή είναι μια δύσκολη δουλειά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα αμοιβαία κεφάλαια δείκτη αποδίδουν καλύτερα από τα κεφάλαια που διαχειρίζονται ενεργά το 90% των περιπτώσεων.

Τα κεφάλαια ευρετηρίου είναι χαμηλού κόστους, επειδή δεν σας χρεώνουν για BS, όπως η αμοιβή του διαχειριστή κεφαλαίων και τα έξοδα διαχείρισης. Η δουλειά τους είναι πολύ πιο εύκολη. Δεν χρειάζεται να κάνουν μια δέσμη φανταχτερών αναλύσεων για να κερδίσουν την αγορά, απλώς ακολουθούν την αγορά όπου κι αν πάει. Ένα μέσο αμοιβαίο κεφάλαιο δείκτη κοστίζει λιγότερο από 0,20%. Συγκριτικά, τα κεφάλαια με ενεργό διαχείριση έχουν μέσο κόστος 0,60%. Οι υψηλές χρεώσεις μειώνουν επίσης τις αποδόσεις σας. Γιατί να πληρώνετε υψηλότερη αμοιβή για χαμηλότερη απόδοση;

Αγοράζοντας ακριβά αμοιβαία κεφάλαια, εξασφαλίζετε τη σύνταξη του οικονομικού σας συμβούλου, όχι τη δική σας. Ταυτόχρονα, η συνεχής αγορά και πώληση μετοχών αυξάνει επίσης τους φόρους, μειώνοντας περαιτέρω τις αποδόσεις σας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, συνιστώ να τοποθετήσετε το 90% των επενδύσεών σας σε μετοχές σε αμοιβαία κεφάλαια δεικτών.

Λοιπόν, ποια αμοιβαία κεφάλαια δείκτη πρέπει να αγοράσετε;

Αν ανησυχείτε για τα προσωπικά σας οικονομικά, μπορείτε να τα βελτιώσετε χωρίς καν να αφήσετε τον καναπέ σας. Ρίξτε μια ματιά στο δικό μου Απόλυτος οδηγός για τα προσωπικά οικονομικά για συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε ΣΗΜΕΡΑ.

Τα καλύτερα αμοιβαία κεφάλαια δείκτη για να επιλέξετε

Υπάρχουν εκατοντάδες δείκτες σε όλο τον κόσμο και ακόμη περισσότερα ταμεία ευρετηρίου. Υπάρχουν όμως μερικά σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Αναλύω τις πιο δημοφιλείς επιλογές ανά κατηγορία στοιχείων:

Μετοχές ΗΠΑ

Vanguard 500 Index Fund Admiral Shares (VFIAX): Αυτό είναι το προσωπικό μου αγαπημένο. Παρακολουθεί τον S&P 500. Η Vanguard είναι ο πρωτοπόρος των index funds και ο ιδρυτής του, Jack Boggle, είναι ένας θρυλικός Αμερικανός επενδυτής.

Αναλογία εξόδων: 0,04% και ελάχιστη επένδυση: 3.000 $.

ο Schwab’s S&P 500 Index Fund (SWPPX) ή το Fidelity 500 Index Fund (FXAIX) είναι επίσης φημισμένα κεφάλαια. Και οι δύο δεν έχουν ελάχιστες απαιτήσεις επένδυσης.

Ο συνολικός δείκτης Vanguard Stock Market (VTSMX): Μου αρέσει επίσης αυτό το ταμείο επειδή αντιπροσωπεύει όχι μόνο τις μεγαλύτερες εταιρείες στις ΗΠΑ, αλλά και τις μικρότερες. Στοχεύει στην παρακολούθηση του 100% των επενδυτικών μετοχών στις ΗΠΑ. Είναι μια τέλεια επιλογή εάν θέλετε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο αμερικανικού χρηματιστηριακού δείκτη.

Αναλογία Εξόδων: 0,14% και Ελάχιστη Επένδυση: 3.000 $.

Ομόλογα των ΗΠΑ

Τα ομόλογα είναι σαν ένα IOU από τις κυβερνήσεις ή τις εταιρείες. Τα περισσότερα είναι πολύ χαμηλού κινδύνου. Γι‘ αυτό και οι αποδόσεις τους είναι χαμηλότερες, αλλά κάνουν το χαρτοφυλάκιό σας λιγότερο επικίνδυνο. Η πρότασή μου? ο Vanguard Total Bond Market ETF (BND). Επενδύει τόσο σε κρατικά όσο και σε εταιρικά ομόλογα των ΗΠΑ.

Αναλογία Εξόδων: 0,035% και Ελάχιστη Επένδυση: 3.000 $

Αν ανησυχείτε για τα προσωπικά σας οικονομικά, μπορείτε να τα βελτιώσετε χωρίς καν να αφήσετε τον καναπέ σας. Ρίξτε μια ματιά στο δικό μου Απόλυτος οδηγός για τα προσωπικά οικονομικά για συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε ΣΗΜΕΡΑ.

Καταπιστεύματα επενδύσεων σε ακίνητα (REIT)

Σκεφτείτε τα REIT ως κεφάλαια δεικτών για ακίνητα. Συγκεντρώνουν χρήματα από επενδυτές για να αγοράσουν ακίνητα που παράγουν εισόδημα, όπως εγχώριες και διεθνείς κατοικίες, βιομηχανίες και εμπορικά ακίνητα.

Είναι εξαιρετικές επενδύσεις για όσους δεν θέλουν να έχουν τον πονοκέφαλο να αγοράζουν ακίνητη περιουσία αλλά να επενδύουν σε αυτήν. αγαπώ το Vanguard REIT ETF (VNQ). Είναι σταθερό και αξιόπιστο.

Αναλογία εξόδων: 0,12% και ελάχιστη επένδυση: 3.000 $

Διεθνείς μετοχές και ομόλογα

Οι διεθνείς μετοχές και ομόλογα διαφοροποιούν το χαρτοφυλάκιό σας. Οι διεθνείς μετοχές δεν συσχετίζονται συνήθως με την απόδοση των μετοχών των ΗΠΑ. Όταν ο ένας έχει καλή χρονιά, ο άλλος συνήθως δεν έχει. Επενδύοντας και στα δύο, εξομαλύνετε τις αποδόσεις σας επενδύοντας σε πολλές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων που δεν συσχετίζονται μεταξύ τους.

Ακολουθεί ένα πραγματικό παράδειγμα των πλεονεκτημάτων της διαφοροποίησης σε διεθνείς μετοχές. Από το 1976-2010, ένα χαρτοφυλάκιο που είχε 60% μετοχές στις ΗΠΑ και 40% διεθνείς μετοχές θα είχε οριακά υψηλότερες αποδόσεις αλλά με χαμηλότερο κίνδυνο από ένα χαρτοφυλάκιο με 100% μετοχές στις ΗΠΑ.

μου αρέσει το Schwab International Index Fund (SWISX). Επενδύει σε πολλές χώρες και είναι εξαιρετικά προσιτή.

Αναλογία Εξόδων: 0,06% και Χωρίς Ελάχιστη Επένδυση.

Για τα διεθνή ομόλογα, η επιλογή μου είναι η Vanguard Total International Bond Index Fund Admiral Shares (VTABX).

Αναλογία Εξόδων: 0,09% και Ελάχιστη Επένδυση: 3.000 $.

Οι καλύτερες επιλογές για την αγορά κεφαλαίων με δείκτη

Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε να επενδύετε σε αμοιβαία κεφάλαια ευρετηρίου είναι μέσω των λογαριασμών σας 401(k) και Roth IRA. Θα πρέπει οπωσδήποτε να μεγιστοποιήσετε και τα δύο γιατί σας βοηθούν να εξοικονομήσετε φόρους από φορτηγά. Μιλήστε με κάποιον στο HR στον εργοδότη σας και δημιουργήστε ένα επενδυτικό σχέδιο σε κεφάλαια ευρετηρίου για το 401(k). Ωστόσο, παρακολουθήστε τις χρεώσεις, μερικά σχέδια 401 (k) σας δίνουν μόνο πρόσβαση σε φρικτά αμοιβαία κεφάλαια.

Θα χρειαστείτε έναν μεσίτη για να επενδύσετε σε κεφάλαια ευρετηρίου μέσω του Roth IRA σας. Ένας καλός μεσίτης πρέπει να είναι χαμηλού κόστους, ασφαλής και εύκολος στη χρήση.

Οι αγαπημένοι μου inline brokers είναι TD Ameritrade, Εμπροσθοφυλακήκαι πιστότητα.

Η εγγραφή σε αυτούς τους μεσίτες είναι εύκολη. Ακολουθεί ένας γρήγορος οδηγός για το πώς να το κάνετε:

 1. Μεταβείτε στον ιστότοπο μεσιτείας της επιλογής σας.
 2. Κάντε κλικ στο κουμπί «Άνοιγμα λογαριασμού».
 3. Πρέπει να υποβάλετε αίτηση για «Ατομικό Λογαριασμό Μεσιτείας».
 4. Συμπληρώστε όλες τις σχετικές πληροφορίες για τον εαυτό σας.
 5. Πρέπει να μεταφέρετε την αρχική κατάθεση σε αυτό το στάδιο, εάν το ζητήσει ο μεσίτης σας.
 6. Καθίστε αναπαυτικά και περιμένετε. Η επαλήθευση των στοιχείων σας μπορεί να διαρκέσει από 3 έως 7 ημέρες.
 7. Ο μεσίτης θα επικοινωνήσει μαζί σας μόλις ρυθμιστεί ο λογαριασμός σας. Το μόνο που απομένει τώρα είναι η αγορά του πρώτου κεφαλαίου δείκτη. Σε αυτό το στάδιο, είναι τόσο εύκολο όσο να αγοράσετε κάτι από την Amazon. Αναζητήστε το ταμείο που θέλετε και κάντε μια παραγγελία.
Αν ανησυχείτε για τα προσωπικά σας οικονομικά, μπορείτε να τα βελτιώσετε χωρίς καν να αφήσετε τον καναπέ σας. Ρίξτε μια ματιά στο δικό μου Απόλυτος οδηγός για τα προσωπικά οικονομικά για συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε ΣΗΜΕΡΑ.

Σκέψεις και συμβουλές πριν από την επένδυση σε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο δείκτη

Τώρα, ξέρω ότι μπορεί να αναρωτιέστε πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε ένα καλό ταμείο δείκτη από ένα κακό. Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη κατά την επένδυση σε αμοιβαία κεφάλαια δεικτών:

Δικαστικά έξοδα: Παραδοσιακά, τα κεφάλαια δεικτών είναι χαμηλού κόστους (κάτω από 0,20%). Αλλά μερικά από αυτά είναι τρελά ακριβά και κοστίζουν περισσότερο από 1,5%. Ξέρετε τι να κάνετε σε αυτή την περίπτωση. ΜΕΙΝΕ ΜΑΚΡΙΑ από αυτούς. Κατά κανόνα, μην επενδύετε σε αμοιβαία κεφάλαια δεικτών που κοστίζουν περισσότερο από 0,20%.

Παρακολούθηση: Η μόνη δουλειά ενός χαρτοφυλακίου αμοιβαίων κεφαλαίων δείκτη είναι να μιμείται έναν δείκτη με ακρίβεια. Για να βεβαιωθείτε ότι συμβαίνει αυτό, συγκρίνετε τις διαθέσεις και τις αποδόσεις του σχετικού δείκτη με το ταμείο σας. Δεν ανησυχώ για αυτό με μεγάλους διαδικτυακούς μεσίτες όπως η Vanguard ή η Fidelity, αλλά εάν επενδύετε σε έναν μικρότερο χρηματιστή, ελέγξτε τις αποδόσεις τους και βεβαιωθείτε ότι ταιριάζουν με το σημείο αναφοράς τους όπως αναμένεται.

Έλεγχος των επενδύσεων κάθε μέρα: Μην το κάνεις αυτό. Είναι καλύτερο να παρακολουθείτε βίντεο με γάτες στο Instagram. Πίστεψέ με. Το να κοιτάς τις επενδύσεις σου καθημερινά δεν έχει βοηθήσει κανέναν. Ελέγξτε τις επενδύσεις σας μία φορά κάθε τρεις μήνες. Τα αμοιβαία κεφάλαια δείκτη είναι ο ασφαλέστερος και καλύτερος τρόπος για να επενδύσετε σε μετοχές. Εκμεταλλευτείτε το και μην ανησυχείτε με καθημερινές σταγόνες.

Αυτοματοποίηση: Η επένδυση μία φορά το χρόνο είναι σαν να ασκείσαι μόνο μία φορά το χρόνο. Προφανώς δεν πρόκειται να λύσει τον σκοπό. Πρέπει να είστε συνεπείς με τις επενδύσεις σας. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει μια αυτόματη μηνιαία επένδυση σε αμοιβαία κεφάλαια ευρετηρίου.

Schreibe einen Kommentar