Καθώς οι γιορτές πλησιάζουν γρήγορα, είναι πλέον πιο σημαντικό από ποτέ να είστε επιμελείς όσον αφορά την ασφάλεια των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών. Το πρώτο βήμα είναι να εξοικειωθείτε με την ποικιλία των απατών και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την υλοποίησή τους. Μια τέτοια απάτη ονομάζεται α Βίαιη επίθεση και μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε καταναλωτή χρησιμοποιεί κάρτα.
Μια επίθεση ωμής βίας συμβαίνει όταν ένας εγκληματίας αποκτά πρόσβαση στον αριθμό BIN σας ή στα πρώτα οκτώ ψηφία σε μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα που έχει εκχωρηθεί σε κάθε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Στη συνέχεια, ο εγκληματίας χρησιμοποιεί έναν αυτόματο τηλεφωνητή για να συνδέσει τα υπόλοιπα οκτώ ψηφία σε μια ενεργή κάρτα και προσπαθεί να αναγνωρίσει την ημερομηνία λήξης και άλλα δεδομένα ασφαλείας της κάρτας για να λάβει μια εγκεκριμένη εξουσιοδότηση. Η αυτόματη κλήση επιτρέπει στον εγκληματία να κάνει απεριόριστες εικασίες για να συγκεντρώσει τις κατά τα άλλα ασφαλείς πληροφορίες.
Οι επιθέσεις ωμής βίας που είναι πιο διαδεδομένες σήμερα περιλαμβάνουν εμπόρους Διαδικτύου με παραλλαγές δεδομένων ασφαλείας καρτών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εγκληματίες για να εκτελέσουν εκατοντάδες προσπάθειες εξουσιοδότησης μέχρι να ληφθεί έγκριση. Μόλις οι εγκληματίες πέσουν επιτυχώς, θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία της κάρτας για να κάνουν μεγάλες αγορές μέσω Διαδικτύου προτού η τράπεζα ή ο κάτοχος της κάρτας αντιληφθούν τη δραστηριότητα.
Οι επιθέσεις ωμής βίας είναι συνήθως μικρές δόλιες συναλλαγές, συχνά κάτω από 1,00 $, όπου ο εισβολέας θα συνεχίσει να τρέχει διαφορετικούς αριθμούς καρτών μέχρι να επανέλθει εγκεκριμένη. Οι περισσότερες από αυτές τις προσπάθειες επισημαίνονται ως δόλιες και απορρίπτονται πριν από τη δημοσίευση στον λογαριασμό. Οι απατεώνες προσπαθούν να μαντέψουν αριθμούς καρτών και ημερομηνίες λήξης εκτός από τον τριψήφιο κωδικό ασφαλείας ή τον ταχυδρομικό κώδικα του κατόχου της κάρτας.
Θα πρέπει πάντα να αναφέρετε ασυνήθιστη δραστηριότητα στο χρηματοπιστωτικό σας ίδρυμα, το οποίο στη συνέχεια θα διερευνήσει όλες τις ύποπτες συναλλαγές. Εκτός εάν η δόλια δραστηριότητα δημοσιεύτηκε επίσημα στον λογαριασμό σας, δεν απαιτείται περαιτέρω ενέργεια, επειδή οι απόπειρες απάτης αποκλείστηκαν από το σύστημα ασφαλείας του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος. Ωστόσο, μπορείτε να αποφασίσετε να κλείσετε την υπάρχουσα χρεωστική ή πιστωτική σας κάρτα για να είστε ήσυχοι.
Η First Keystone Community Bank, όπως τα περισσότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, λειτουργεί ένα σύστημα παρακολούθησης απάτης που έχει σχεδιαστεί για να αναγνωρίζει και να αποκλείει ύποπτες δραστηριότητες και στη συνέχεια να παρακολουθεί τον κάτοχο της κάρτας για να καθορίσει τη νομιμότητα της συναλλαγής. Αυτή η διαδικασία αποτρέπει την παραβίαση των πληροφοριών σας.
Επιπλέον, οι κάτοχοι καρτών ενθαρρύνονται έντονα να χρησιμοποιούν τις ακόλουθες συμβουλές για να είναι προληπτικοί όταν πρόκειται για όλους τους τύπους απάτης με πιστωτικές κάρτες, όπως οι επιθέσεις Brute Force:
- Χρησιμοποιήστε την ηλεκτρονική τραπεζική για να παρακολουθείτε τις συναλλαγές και τη δραστηριότητά σας.
- Ελέγχετε τακτικά τις τραπεζικές σας καταστάσεις για να ελέγχετε όλες τις συναλλαγές.
- Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή mobile banking για λειτουργίες ειδοποίησης σχετικά με το πότε χρησιμοποιείται η κάρτα σας.
- Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή mobile banking για να απενεργοποιήσετε την κάρτα σας όταν δεν τη χρησιμοποιείτε και στη συνέχεια να την ενεργοποιήσετε ξανά όταν τη χρειάζεστε.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την οικονομική ασφάλεια, επισκεφτείτε τον ιστότοπο της First Keystone Community Bank στη διεύθυνση https://www.fkc.bank/security/.