Πριόνια με κοντάρια μπαταρίας Makita 40V XGT

0
Πριόνια με κοντάρια μπαταρίας Makita 40V XGT

Η Makita φέρνει χαρακτηριστικά και τεχνολογία στα πριόνια 10″ με μπαταρίες

Η Makita δεν είναι πρωτόγνωρη στον κόσμο των αλυσοπρίονων ή γενικά του εξοπλισμού ηλεκτρικής ενέργειας σε εξωτερικούς χώρους. Και από ό,τι φαίνεται, οι σχεδιαστές τους προσπάθησαν να εμπλουτίσουν τα 40V max XGT Battery-Powered Pole Saws της Makita με χαρακτηριστικά και τεχνολογία.

Λοιπόν, ας ρίξουμε μια ματιά στο τι κάνει αυτό το γρανάζι.

Makita 40V max XGT Pole Saws Performance

  • Ταχύτητα αλυσίδας: 3.940 FPM (και τα δύο μοντέλα)
  • Χρόνος λειτουργίας: 150 περικοπές με μία φόρτιση

Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε είναι με την τεχνολογία απόδοσης. Κάθε μοντέλο διαθέτει την τεχνολογία Active Feedback-Sensing Technology (AFT) της Makita, η οποία απενεργοποιεί ηλεκτρονικά τον κινητήρα εάν η περιστροφή του προσαρτήματος αναγκαστεί να σταματήσει ξαφνικά.

Πριόνι μπαταρίας 40V max XGT Makita

Όσον αφορά την ταχύτητα και τη διάτρηση, ο κινητήρας χωρίς ψήκτρες της Makita που τροφοδοτείται με μπαταρίες λειτουργεί ισοδύναμα με μια μονάδα 35cc με αέριο. Ωστόσο, ο κατασκευαστής δηλώνει ότι τα μοντέλα μπαταριών τους είναι έως και 30% πιο γρήγορα από τα αντίστοιχα αερίου.

Αυτό μεταφράζεται σε ταχύτητες αλυσίδας 3.940 FPM.

Όσον αφορά το χρόνο λειτουργίας, η μπαταρία 4,0 Ah επιτρέπει έως και 150 κοπές με μία μόνο φόρτιση. Το πόσο ακριβώς θα είναι αυτό θα ποικίλλει, αλλά δεδομένου του αριθμού των περικοπών που διαφημίζει η Makita, είναι πιθανόν μια αρκετά μεγάλη περίοδος.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού Makita GAU01Z και GAU02Z

Πριόνι μπαταρίας 40V max XGT Makita
  • Μοντέλα: Makita GAU01Z (8′ Pole), GAU02Z (13′ Pole)
  • Μήκη πόλων: GAU01Z (8′), GAU02Z (9’–13′)
  • Πηγή ισχύος: 40V max XGT Lithium-Ion (πωλείται χωριστά)
  • Μήκος ράβδου: 10 ίντσες (και τα δύο μοντέλα)
  • Βάρος: 13,9 λίβρες. (8′ με μπαταρία), 17,6 λίβρες. (13′ με μπαταρία)

Και οι δύο παραλλαγές του Cordless Pole Saw Makita 40V max XGT έχουν μια σειρά από σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, πολλές από τις οποίες ενσωματώνουν αποκλειστική τεχνολογία. Ας ξεκινήσουμε με το XGT και τι λέει η Makita ότι μπορεί να κάνει.

Με βάση την εξήγησή τους, το ίδιο το σύστημα επιτυγχάνει τη βέλτιστη ισχύ που απαιτείται για εφαρμογές βαρύτερου φορτίου χωρίς να επηρεάζει το χρόνο λειτουργίας. Αυτά τα προϊόντα είναι λύσεις με μία μπαταρία που προορίζονται να παράγουν καλύτερη ισορροπία και την ικανότητα να αντέχουν σε δύσκολα περιβάλλοντα.

Σε αυτήν τη σημείωση, οι μονάδες 8′ και 13′ διαθέτουν επιπλέον στοιχεία ανθεκτικότητας που περιλαμβάνουν τεχνολογία ακραίας προστασίας (XPT) για βελτιωμένη αντοχή στη σκόνη, το νερό και τις καιρικές συνθήκες, καθώς και βαθμολογία IPX4.

Υπάρχει επίσης μια ημιδιαφανής δεξαμενή λαδιού ράβδου με μεγάλο άνοιγμα που προορίζεται να βοηθήσει στην προσθήκη λαδιού και στη διατήρηση της ράβδου σωστά λιπασμένης. Και, πάλι, αυτά τα χαρακτηριστικά εμφανίζονται και στα δύο μοντέλα.

Επιπρόσθετα χαρακτηριστικά

  • Πλευρική τάνυση αλυσίδας με μονό μπουλόνι
  • Τέντωμα αλυσίδας χωρίς εργαλεία

Μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών που αξίζει να σημειωθούν σε αυτά τα μοντέλα περιλαμβάνουν ένα άγκιστρο κλαδιών για το τράβηγμα κομμένων κλαδιών από τα δέντρα και το πλευρικό τέντωμα της αλυσίδας με ένα μόνο καρφί για αποτελεσματική συγκράτηση της αλυσίδας.

Μπαταρία Makita 40V max XGT 4.0Ah

Makita 40V max XGT Cordless Pole Saws Τιμολόγηση

Ως γυμνά εργαλεία, τα μοντέλα Makita 8′ και 13′ πωλούνται για $419 και $554 αντίστοιχα, ενώ η μέγιστη μπαταρία 40V XGT 4.0 Ah (BL4040) κοστίζει 199 $. Η Makita υποστηρίζει τα κοντάρια πριόνια της με 3 χρόνια εγγύηση.

Schreibe einen Kommentar