Πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα; Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα (+ συμβουλές)

3
Πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα;  Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα (+ συμβουλές)

Μπορεί να έχετε ακούσει για «ρομπο-συμβούλους» όπως οι Betterment και Wealthfront. Οι Robo-advisors είναι εταιρείες επενδύσεων που χρησιμοποιούν αλγόριθμους υπολογιστών για να επενδύσουν τα χρήματά σας (το „robo“ αναφέρεται σε έναν υπολογιστή που επενδύει για εσάς έναντι ενός ακριβού συμβούλου).

Πιθανότατα αναρωτιέστε αν είναι μια καλή επένδυση και αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Ως συγγραφέας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις NYT για τα προσωπικά οικονομικά, επιτρέψτε μου να σας το αναλύσω.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν αναζητάτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επένδυση, σας προτείνω να ελέγξετε αυτά τα άλλα άρθρα που έγραψα:

Ή, διευκολύνετε τον εαυτό σας και απλώς εισάγετε το email σας για να λάβετε τον απόλυτο οδηγό μου για τα προσωπικά οικονομικά παρακάτω.

Οι Robo-σύμβουλοι πήραν τις ελίτ υπηρεσίες χρηματοοικονομικού σχεδιασμού που προσφέρονται σε πελάτες οικονομικών συμβούλων και επενδυτικών εταιρειών πλήρους εξυπηρέτησης όπως η Fidelity και τις έκαναν προσιτές στον μέσο άνθρωπο.

Ξέρετε πώς η Uber έκανε τα ιδιωτικά αυτοκίνητα πιο προσιτά και βολικά από τα ταξί; Κάτι τέτοιο έχουν κάνει οι ρομπο-σύμβουλοι στον επενδυτικό κλάδο.

Οι Robo-σύμβουλοι εφάρμοσαν νέα τεχνολογία για να προσφέρουν επενδυτικές προτάσεις για χαμηλές χρεώσεις. Βελτίωσαν τη διεπαφή χρήστη, ώστε να μπορείτε να εγγραφείτε στο διαδίκτυο, να απαντήσετε σε μερικές ερωτήσεις και να γνωρίζετε ακριβώς πού να επενδύσετε τα χρήματά σας μέσα σε λίγα λεπτά.

Και εξατομίκευσαν την εμπειρία, ώστε να μπορείτε να προσθέσετε τους στόχους σας—όπως όταν θέλετε να αγοράσετε ένα σπίτι—και να διαθέσετε αυτόματα χρήματα για αυτό.

Είναι οι Robo-Advisors μια καλή επένδυση;

Έχω ισχυρή γνώμη για τους robo-συμβούλους:

Αν και είναι καλές επιλογές, δεν νομίζω ότι αξίζουν το κόστος και πιστεύω ότι υπάρχουν καλύτερες επιλογές.

Για παράδειγμα, επέλεξα συγκεκριμένα Εμπροσθοφυλακή και έχω κολλήσει μαζί τους για πολλά χρόνια.

Επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των robo-advisors, ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε μόνοι σας.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των Robo-Advisors

Πλεονεκτήματα στη χρήση ενός Robo-Advisor

Τα τελευταία χρόνια, οι robo-σύμβουλοι έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλείς για τρεις λόγους:

Ευκολία στη χρήση. Έχουν όμορφες διεπαφές στον Ιστό και στο τηλέφωνό σας. Προσφέρουν χαμηλά ελάχιστα και διευκολύνουν τη μεταφορά των χρημάτων σας και την έναρξη της επένδυσης.

Χαμηλές χρεώσεις. Σε γενικές γραμμές, οι αμοιβές τους ξεκίνησαν χαμηλότερες από αυτές των επενδυτικών εταιρειών με πλήρη χαρακτηριστικά όπως η Fidelity και η Schwab. (Αυτές οι εταιρείες συνειδητοποίησαν γρήγορα τον ανταγωνισμό τους και μείωσαν ανάλογα τις αμοιβές τους, ενώ οι αμοιβές σε εταιρείες χαμηλού κόστους όπως η Vanguard ήταν πάντα χαμηλές.)

Αξιώσεις μάρκετινγκ. Οι Robo-σύμβουλοι κάνουν πολλούς ισχυρισμούς μάρκετινγκ. Μερικά είναι αληθινά, όπως η ευκολία χρήσης τους. Μερικοί είναι ανειλικρινείς, που συνορεύουν με το παράλογο, όπως η εστίασή τους στη «συγκομιδή φορολογικών ζημιών».

Όπως πιθανότατα έχετε συνειδητοποιήσει εάν έχετε διαβάσει οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο του ιστολογίου μου σχετικά με τα προσωπικά οικονομικά, είμαι τεράστιος υπέρμαχος οτιδήποτε επεκτείνει τη χρήση της επένδυσης χαμηλού κόστους στους απλούς ανθρώπους.

Η μακροπρόθεσμη επένδυση είναι ένα κρίσιμο μέρος της ζωής μιας πλούσιας ζωής, οπότε αν οι εταιρείες μπορούν να απομακρύνουν την πολυπλοκότητα και να διευκολύνουν το ξεκίνημα —ακόμα και με μια γενικά χαμηλή χρέωση— είμαι θαυμαστής.

Αυτοί οι ρομπο-σύμβουλοι έχουν προσθέσει εκπληκτικά χαρακτηριστικά που είναι πραγματικά χρήσιμα, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού για μεσοπρόθεσμους στόχους όπως η αγορά ενός σπιτιού και μακροπρόθεσμων στόχων όπως η συνταξιοδότηση.

Επιπλέον, μπορείς συχνά να πεις πόσο καλό είναι κάτι από αυτόν που το μισεί.

Για παράδειγμα, η Bank of America με μισεί επειδή τους αποκαλώ δημοσίως για τις μαλακίες τους. Καλός! Στην περίπτωση των συμβούλων ρομπο, οι οικονομικοί σύμβουλοι που βασίζονται σε προμήθειες γενικά τους μισούν επειδή χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να επιτύχουν αυτό που έκαναν πολλοί σύμβουλοι — αλλά φθηνότερο.

Η λογική των συμβούλων σε αυτό δεν είναι ιδιαίτερα πειστική. Οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι λένε ουσιαστικά ότι ο καθένας είναι διαφορετικός και ότι χρειάζονται ατομική βοήθεια, όχι μια συμβουλή που ταιριάζει σε όλους (αναληθής – όταν πρόκειται για τα οικονομικά τους, οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ως επί το πλείστον ίδιοι).

Οι Robo-σύμβουλοι απάντησαν προσθέτοντας οικονομικούς συμβούλους με τους οποίους μπορείτε να μιλήσετε τηλεφωνικά. Οι παραδοσιακοί χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι λένε ότι οι συμβουλές τους παρέχουν αξία πέρα ​​από τις απλές αποδόσεις. (Η απάντησή μου: Πρόστιμο, στη συνέχεια χρεώστε την ώρα, όχι ως ποσοστό των υπό διαχείριση στοιχείων.)

Εμφανίστηκαν Robo-Avisors για να εξυπηρετήσουν ένα κοινό που προηγουμένως αγνοήθηκε:

νέοι άνθρωποι που έχουν γνώσεις ψηφιακής τεχνολογίας, ανοδικά εύποροι και δεν θέλουν να κάθονται σε ένα βουλωμένο γραφείο και να δίνουν διάλεξη από έναν τυχαίο οικονομικό σύμβουλο.

Σκεφτείτε έναν υπάλληλο της Google που δεν ξέρει τι να κάνει με τα χρήματά του, τα οποία απλώς βρίσκονται σε έναν τραπεζικό λογαριασμό. Οι Robo-σύμβουλοι έχουν κάνει καλή δουλειά προσελκύοντας αυτό το κοινό.

Αλλά το πραγματικό ζήτημα εδώ είναι „Αξίζουν τον κόπο;“

Η απάντησή μου είναι όχι — οι αμοιβές τους δεν δικαιολογούν αυτό που προσφέρουν. Οι πιο δημοφιλείς robo-σύμβουλοι έχουν εξαιρετικές διεπαφές χρήστη, αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να πληρώσω για αυτό. Από τότε που άνοιξαν, πολλοί robo-σύμβουλοι έχουν ρίξει τις αμοιβές τους, μερικές φορές ακόμη και χαμηλότερες από την Vanguard.

Το πρόβλημα με τους Robo-Advisors

Υπάρχουν όμως δύο προβλήματα με αυτό: Για να διευθύνουν μια βιώσιμη επιχείρηση με χρεώσεις χαμηλότερες από 0,4%, πρέπει να προσφέρουν νέες, ακριβότερες δυνατότητες και να διαχειρίζονται τεράστια χρηματικά ποσά—μιλάμε για τρισεκατομμύρια δολάρια.

Για παράδειγμα, η Vanguard διαχειρίζεται επί του παρόντος εννέα φορές περισσότερα από την Betterment και δέκα φορές περισσότερα περιουσιακά στοιχεία από την Wealthfront. Αυτή η καθαρή, τεράστια κλίμακα είναι ένα τεράστιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη Vanguard, η οποία χτίστηκε εδώ και δεκαετίες για να διατηρηθεί με μικροσκοπικές χρεώσεις κλάσματος του ποσοστού.

Οι νέοι ρομπο-σύμβουλοι δεν μπορούν να αντέξουν σε αυτές τις χαμηλές αμοιβές εκτός και αν αναπτύξουν την επιχείρησή τους γρήγορα, κάτι που είναι απίθανο. Αντίθετα, έχουν συγκεντρώσει χρήματα από επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων, που θέλουν ταχεία ανάπτυξη.

Προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες, οι robo-σύμβουλοι άρχισαν να χρησιμοποιούν τεχνάσματα μάρκετινγκ, όπως η επισήμανση ενός μικροσκοπικού μέρους της επένδυσης, η «συγκομιδή φορολογικών ζημιών» – η οποία ουσιαστικά είναι η πώληση μιας επένδυσης που αντισταθμίζει τα φορολογικά κέρδη – τα οποία ανατινάχθηκαν σε φαινομενικά κρίσιμο μέρος ενός λογαριασμού.

Γιατί η συγκομιδή φορολογικών απωλειών δεν είναι τόσο σημαντική

Αυτό θα ήταν σαν ένας κατασκευαστής αυτοκινήτων να ξοδεύει εκατομμύρια δολάρια για την προώθηση μιας τριπλής στρώσης χρώματος ως ένα από τα πιο σημαντικά μέρη της αγοράς ενός αυτοκινήτου. Σίγουρα, η συγκομιδή φορολογικών ζημιών μπορεί να σας εξοικονομήσει λίγα χρήματα μακροπρόθεσμα. . . αλλά όχι πολύ.

Και σε πολλές περιπτώσεις, είναι περιττό. Είναι ένα χαρακτηριστικό „ωραίο να έχεις“, αλλά δεν είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να βασίσεις τη σημαντική απόφαση να επιλέξεις σε ποια εταιρεία θα επενδύσεις τα χρήματά σου.

Ορισμένοι ρομπο-σύμβουλοι έχουν επίσης αρχίσει να προσφέρουν προϊόντα με υψηλότερες χρεώσεις, όπως το Wall Street Journal αναφέρθηκε το 2018.

Η Wealthfront πρόσθεσε ένα δικό της ταμείο υψηλότερου κόστους. Η προσφορά χρησιμοποιεί παράγωγα για να αναπαράγει μια δημοφιλή στρατηγική αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου, γνωστή ως «ισοτιμία κινδύνου».

Μερικοί πελάτες —με τους υποστηρικτές των καταναλωτών και τους ανταγωνιστές— πήγαν γρήγορα σε διαδικτυακά φόρουμ για να επικρίνουν το κόστος και την πολυπλοκότητα του ταμείου. Ανέλαβαν επίσης την Wealthfront να εγγράψει αυτόματα ορισμένους πελάτες στο ταμείο.

«Μόλις κοίταξα τον λογαριασμό μου και είναι αλήθεια. Μεταφέρθηκαν χρήματα στο ταμείο «Risk Parity» χωρίς τη συγκατάθεσή μου», ανάρτησε πρόσφατα στο Twitter η Cheryl Ferraro, 57 ετών, πελάτης της Wealthfront από το San Juan Capistrano της Καλιφόρνια.

«Έπρεπε να μπω στον λογαριασμό μου και να τους πω ότι ήθελα τα χρήματά μου να αφαιρεθούν από αυτό το ταμείο. Σίγουρα κλόνισε την εμπιστοσύνη μου σε αυτούς», είπε η κυρία Φεράρο σε συνέντευξή της.

Αυτό είναι το προβλέψιμο αποτέλεσμα όταν ένας πάροχος χαμηλού κόστους αντλεί επιχειρηματικά κεφάλαια και χρειάζεται να αναπτυχθεί γρήγορα. Είτε βρίσκει περισσότερους πελάτες είτε βρίσκει έναν τρόπο να βγάλει περισσότερα χρήματα από κάθε πελάτη.

Η κατώτατη γραμμή

Πιστεύω ότι η Vanguard έχει το πλεονέκτημα και επενδύω μέσω αυτών.

Αλλά συνειδητοποιήστε αυτό: Όταν έχετε περιορίσει την επενδυτική σας απόφαση σε έναν πάροχο χαμηλού κόστους όπως η Vanguard ή ένας Robo-Avisor, έχετε ήδη κάνει την πιο σημαντική επιλογή όλων: να αρχίσετε να αυξάνετε τα χρήματά σας μακροπρόθεσμα , επενδύσεις χαμηλού κόστους.

Είτε επιλέξετε έναν robo-σύμβουλο είτε Εμπροσθοφυλακή ή άλλη μεσιτεία χαμηλής αμοιβής είναι μια μικρή λεπτομέρεια. Διάλεξε ένα και προχώρα.

Διάλεξε ένα και προχώρα!

Schreibe einen Kommentar