Πριν από μερικές εβδομάδες, η Αυστραλία πήρε ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός στον αγώνα για την προστασία των ωκεανών μας από την πλαστική ρύπανση. Μετά από τεράστια δημόσια πίεση, κοινοτική οργάνωση και σκληρές εκστρατείες, Αυστραλός γίγαντες των σούπερ μάρκετ, Coles και Woolworths ανακοινώθηκαν και οι δύο – την ίδια μέρα – ότι θα το έκαναν απαγόρευση πλαστικών σακουλών μίας χρήσης το 2018. Μια καταπληκτική μαρτυρία για λαϊκή δύναμη.

Αυτό είναι φανταστικά νέα για τις παραλίες, τα ποτάμια και τη θαλάσσια ζωή μας. Η εξάλειψη των πλαστικών σακουλών μίας χρήσης από τα σούπερ μάρκετ σημαίνει ότι βοηθάμε να περιορίσουμε περισσότερα από 3000 τόνοι πλαστικών απορριμμάτων που καταλήγει στους ωκεανούς μας κάθε χρόνο, που διαφορετικά θα μπορούσε να πνίξει τις χελώνες και να καταστρέψει τις όμορφες ακτές μας.

Αλλά αν αυτά τα καλά νέα σας έχουν επίσης αφήσει να ξύνετε το κεφάλι σας αναρωτιέστε για εναλλακτικές λύσεις για πλαστικές σακούλες μιας χρήσης; μην ανησυχείτε, έχουμε μερικές εξαιρετικά απλές λύσεις που μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τώρα αμέσως!

    1. BYOB! (να φέρετε τη δική σας τσάντα) όταν πάτε στο σούπερ μάρκετ. Απλά. Τα ανθεκτικά υλικά από καμβά θα διαρκέσουν για χρόνια αν τα προσέχετε. Χρειάζεται μόνο να χρησιμοποιήσετε αυτές τις τσάντες περίπου 50 φορές για να υλοποιηθούν τα περιβαλλοντικά τους οφέλη – που είναι λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα για ένα χρόνο!
    2. Στρώστε τους κάδους σας με εφημερίδα. Είμαστε στην ψηφιακή εποχή τώρα και δεν αγοράζουν όλοι εφημερίδες, αλλά υπάρχουν δωρεάν εφημερίδες στα τρένα, σε καφετέριες και παλιά αντίτυπα που ο γείτονάς σας μπορεί να έχει απορρίψει. Ελέγξτε αυτό υπέροχο βίντεο από το Boomerang Bags για το πώς να φτιάξετε τη δική σας επένδυση για κάδο εφημερίδων.
    3. Χρησιμοποιήστε τις υπάρχουσες οικιακές συσκευασίες. Είναι πιθανό να αγοράσετε πράγματα όπως ρολά τουαλέτας και είδη διατροφής που συνοδεύονται από τη δική τους πλαστική συσκευασία. σαν τον κατεψυγμένο αρακά. Μπορείτε να βάλετε τα απόβλητα απευθείας σε αυτά τα αντικείμενα, χρησιμοποιώντας τα όπως θα κάνατε με μια πλαστική σακούλα. Σαν δώρο – χρησιμοποιήστε έναν εσωτερικό χώρο κομποστοποίηση ή φάρμα σκουληκιών για την ελαχιστοποίηση της σπατάλης τροφίμων πηγαίνετε στον κάδο απορριμμάτων σας, κρατώντας τους κάδους σας καθαρούς και μειώνοντας την ανάγκη να τους επενδύσετε καθόλου!
    4. «Αλλά τι γίνεται με την κακία του σκύλου;» Λέγεται συχνά ότι τα απορρίμματα σκύλων δεν μπορούν να κομποστοποιηθούν επειδή φέρουν πιθανά παθογόνα, αλλά όταν γίνεται σωστά, τα απόβλητα σκύλων μπορούν να κομποστοποιηθούν με ασφάλεια και προς όφελος του περιβάλλοντος περιβάλλοντος. Στο Μπρούκλιν, Κρατικό πάρκο East River της Νέας Υόρκηςπροστέθηκαν δύο κάδοι κομποστοποίησης για να πετάξουν οι ιδιοκτήτες σκύλων τα απορρίμματα του κατοικίδιου τους. Θα μπορούσατε να ζητήσετε από το τοπικό σας πάρκο να δημιουργήσει ένα παρόμοιο σύστημα ή θα μπορούσατε να επενδύσετε στον δικό σας κάδο κομποστοποίησης με κακά σκύλου στο σπίτι (φροντίστε να ερευνήσετε τις πιο ασφαλείς μεθόδους). Εάν αυτό δεν είναι μια επιλογή για εσάς, τότε υπάρχουν φορητές σκούπες για σκύλους για σκύλους, που σημαίνει ότι πρέπει απλώς να σκάσετε τα κακά στον κάδο ή να κατεβείτε στην τουαλέτα στο σπίτι.
    5. Χρησιμοποιήστε ξανά πλαστικές σακούλες που έχετε ήδη. Πολλά νοικοκυριά θα έχουν ήδη μια συλλογή από πλαστικές σακούλες (πιθανότατα με τη μορφή μιας μεγάλης πλαστικής σακούλας γεμισμένης με δεκάδες μικρότερες, σωστά;). Για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα πάνε χαμένα ή θα καταλήξουν στις κοιλιές των χελωνών, χρησιμοποιήστε τα όσο το δυνατόν περισσότερο μέχρι να φτάσουν στα τελευταία τους πόδια. Μόλις εσύ Πραγματικά δεν μπορώ να τα χρησιμοποιήσω πια, πήγαινε τα σε μια αποθήκη ανακύκλωσης πλαστικών όπως ΚΟΚΚΙΝΟΣ κύκλος.