Ο Shri G. Kishan Reddy προεδρεύει της συνάντησης των επικεφαλής των Διοικήσεων Τουρισμού της SCO στο Kashi

0
Ο Shri G. Kishan Reddy προεδρεύει της συνάντησης των επικεφαλής των Διοικήσεων Τουρισμού της SCO στο Kashi

Ο Shri G. Kishan Reddy προεδρεύει της συνεδρίασης των επικεφαλής των Διοικήσεων Τουρισμού του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) στο Kashi (Varanasi) σήμερα
Ο Shri G. Kishan Reddy προεδρεύει της συνεδρίασης των επικεφαλής των Διοικήσεων Τουρισμού του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) στο Kashi (Varanasi) σήμερα


0


0

Freedom Ka Amrit Mahoutsav

InterServer Web Hosting και VPS


Ώρα ανάγνωσης:3 λεπτά, 2 δευτερόλεπτα

Ο Shri G. Kishan Reddy προεδρεύει της συνεδρίασης των επικεφαλής των Διοικήσεων Τουρισμού του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) στο Kashi (Varanasi) σήμερα

Εγκρίθηκε το Σχέδιο Δράσης για το «Έτος Τουριστικής Ανάπτυξης στο Χώρο SCO το 2023»

Από το PIB Δελχί

Ο Shri G. Kishan Reddy, Υπουργός Τουρισμού, Πολιτισμού και Ανάπτυξης της Βορειοανατολικής Περιφέρειας, της Κυβέρνησης της Ινδίας προήδρευσε της Συνάντησης των Αρχηγών Τουριστικών Διοικήσεων του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) που πραγματοποιήθηκε στο «Kashi» (Βαρανάσι) στις 17ου Μάρτιος 2023.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Καζακστάν, Λου Γινγκ Τσουάν, Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Κίνας, Σαμάτ Μπεκτουρόβιτς Σατμάνοφ, Υφυπουργός Πολιτισμού , Πολιτική Πληροφοριών, Αθλητισμού και Νεολαίας, Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Κιργιζίας και Α.Ε. Azamov Ulugbek Axmatovich, Πρώτος Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Ουζμπεκιστάν αυτοπροσώπως και μέσω διαδικτυακής λειτουργίας από τον HE Vladimir Evgenyvich Ilyichev, Αναπληρωτή Υπουργό, Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης , Ομοσπονδία της Ρωσίας, ο HE Muminzod Kamoliddin, Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης, της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας του Τατζικιστάν και ο HE Aun Chaudhry, Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για τον Τουρισμό και τον Αθλητισμό, Κυβέρνηση της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Πακιστάν. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης Ανώτατοι Αξιωματούχοι των Τμημάτων Τουρισμού από τις χώρες μέλη της SCO, εκπρόσωποι της Γραμματείας του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυβέρνησης της Ινδίας.

Οι Υπουργοί Τουρισμού της SCO οριστικοποίησαν και ενέκριναν το κοινό σχέδιο δράσης που εκπονήθηκε για την εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ των κυβερνήσεων των κρατών μελών της SCO για την ανάπτυξη της συνεργασίας στον τουρισμό. Το εγκεκριμένο κοινό σχέδιο δράσης έχει τα ακόλουθα στοιχεία προτεραιότητας:

  • Προώθηση της τουριστικής επωνυμίας SCO.
  • Προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των κρατών μελών της SCO στον τουρισμό.
  • Κοινή χρήση και ανταλλαγή πληροφοριών και ψηφιακών τεχνολογιών στον τουρισμό.
  • Προώθηση της αμοιβαίας συνεργασίας στον ιατρικό τουρισμό και στον τουρισμό υγείας.
  • Βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το συμφωνημένο Κοινό Σχέδιο Δράσης, οι χώρες μέλη θα αναλάβουν διάφορες δραστηριότητες όπως έκθεση τουρισμού SCO, SCO Food Festival, Webinar & Seminar για τον τουρισμό, συνέδριο και συνεδρία εμπειρογνωμόνων για την προώθηση και ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή.

Στη συνάντηση εγκρίθηκε επίσης το Σχέδιο Δράσης για το «Έτος Τουριστικής Ανάπτυξης στο Χώρο της SCO το 2023». Αυτό το έγγραφο προσδιόρισε μια λίστα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων για την προώθηση και την προβολή τουριστικών προϊόντων των κρατών μελών της SCO.

Μετά τη συνάντηση εκδόθηκε και Κοινή Δήλωση του επικεφαλής των Διοικήσεων Τουρισμού των χωρών μελών της SCO. Της συνάντησης των επικεφαλής των Διοικήσεων Τουρισμού της SCO προηγήθηκαν δύο συνεδριάσεις της Ομάδας Εργασίας Εμπειρογνωμόνων (EWG) που πραγματοποιήθηκαν υπό την Προεδρία της Ινδίας. Το 1αγ Η συνεδρίαση της EWG πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 31.01.2023 ενώ η 2nd Η συνεδρίαση του EWG πραγματοποιήθηκε σε φυσική κατάσταση στις 14ου -15ου Μάρτιος 2023 στο ‚Kashi‘ (Βαρανάσι).

Το ‚Kashi‘ έχει ανακηρυχθεί ως η Πρώτη Τουριστική & Πολιτιστική Πρωτεύουσα του SCO. Αυτή η αναγνώριση θα φέρει την πόλη σε μεγαλύτερη προβολή στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Η πρωτοβουλία θα συγκεντρώσει περισσότερη προσοχή αναδεικνύοντας τον πνευματισμό, τον μυστικισμό, τη μάθηση του Kashi που είναι επίσης το λίκνο του ινδικού πολιτισμού. Η επόμενη συνάντηση των Επικεφαλής Διοικήσεων Τουρισμού της SCO θα πραγματοποιηθεί στο Καζακστάν το 2024.

Τέσσερις διμερείς συναντήσεις της Ινδίας με την Κίνα, το Καζακστάν, τη Δημοκρατία της Κιργιζίας και το Ουζμπεκιστάν πραγματοποιήθηκαν επίσης στο περιθώριο της Συνάντησης των Αρχηγών των Διοικήσεων Τουρισμού της SCO.

Ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) είναι ένας διακυβερνητικός οργανισμός που ιδρύθηκε στις 15 Ιουνίου 2001 στη Σαγκάη. Η SCO περιλαμβάνει επί του παρόντος οκτώ κράτη μέλη (Κίνα, Ινδία, Καζακστάν, Κιργιστάν, Ρωσία, Πακιστάν, Τατζικιστάν και Ουζμπεκιστάν).

Σχετικά με τον συγγραφέα ανάρτησης


Antara Tripathy

Αρχισυντάκτης & Διευθύνων Σύμβουλος του IBG NEWS (09/Αυγ/2018-σήμερα), Γραμματέας της Ένωσης All Indian Reporter’s Association, West Bengal State Committee. Νωρίτερα Αντιπρόεδρος της IBG NEWS (01/Ιαν/ 2013-08/Αυγ/2018). Ανέλαβε την ευθύνη από τον Ιδρυτικό Συντάκτη του Καναλιού.


Ευτυχισμένος

Ευτυχισμένος
0 %


Λυπημένος

Λυπημένος0 %


Ενθουσιασμένος

Ενθουσιασμένος0 %


Νυσταγμένος

Νυσταγμένος
0 %


Θυμωμένος

Θυμωμένος0 %


Εκπληξη

Εκπληξη0 %

Schreibe einen Kommentar