Οι 7 πιο σημαντικές συμβουλές για συνέντευξη στον κυβερνοχώρο που πρέπει να γνωρίζετε

0
Οι 7 πιο σημαντικές συμβουλές για συνέντευξη στον κυβερνοχώρο που πρέπει να γνωρίζετε

Ετοιμάζεστε για μια συνέντευξη εργασίας στον κυβερνοχώρο και θέλετε να βεβαιωθείτε ότι θα το πετύχετε. Για να σας βοηθήσουμε να προετοιμαστείτε, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με τις 7 πιο σημαντικές συμβουλές συνεντεύξεων για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο που πρέπει να γνωρίζετε.

 1. Αλλάξτε την αντίληψή σας για τις συνεντεύξεις
 2. Κάντε την έρευνά σας
 3. Επικοινωνήστε καθαρά
 4. Έχετε μια μοναδική πρόταση πώλησης (USP)
 5. Γνωρίστε τους τεχνικούς όρους σας για συγκεκριμένους ρόλους
 6. Επιμείνετε σε σχετικές επαγγελματικές εμπειρίες
 7. Συνεχίστε με τον συνεντευκτή σας

Μπορεί να έχετε τις τεχνικές δεξιότητες που απαιτούνται για τη δουλειά, αλλά μπορείτε να μιλήσετε για αυτές με τρόπο που θα καταλάβει ο συνεντευκτής; Έχετε λανθασμένη αντίληψη για τις συνεντεύξεις για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο; Θα δείξουμε ποια αντίληψη πρέπει να υποστηρίξετε και θα σας δώσουμε τις συμβουλές που χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε τη συνέντευξή σας.

Μια περιποιημένη γυναίκα χρησιμοποίησε μερικές συμβουλές για συνέντευξη στον κυβερνοχώρο κατά την προετοιμασία της και τώρα περιμένει να την καλέσουν.

Συμβουλή 1: Αλλάξτε την αντίληψή σας για τις συνεντεύξεις

Πάρα πολλοί άνθρωποι που αναζητούν εργασία στον τομέα της κυβερνοασφάλειας βλέπουν τη διαδικασία της συνέντευξης ως μια αποθαρρυντική, αγχώδη σειρά κρίκων που πρέπει να περάσουν για (ελπίζουμε) να αποκτήσουν τη δουλειά που θέλουν.

Τι θα γινόταν όμως αν αρχίζατε να βλέπετε τις συνεντεύξεις ως ευκαιρία αντί ως εμπόδιο;

Σκεφτείτε το: κάθε συνέντευξη για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι μια ευκαιρία να μάθετε περισσότερα για τον εαυτό σας, την αγορά εργασίας, τις πραγματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και ποιες λύσεις αναζητούν πραγματικά οι εργοδότες.

Και είναι επίσης μια ευκαιρία να εξασκήσετε τις δεξιότητες δικτύωσης και επικοινωνίας σας.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα προσκληθείτε σε μια συνέντευξη, δείτε το ως ένα θετικό βήμα στην καριέρα σας στον κυβερνοχώρο και προσεγγίστε το με αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό. Ποιός ξέρει? Μπορεί απλώς να φύγετε με μια νέα προσφορά εργασίας στο χέρι.

Ένας άντρας με φορητό υπολογιστή και χαρτιά στο γραφείο που ερευνά για την εταιρεία και τον εργασιακό ρόλο πριν από τη συνέντευξη

Συμβουλή 2: Κάντε την έρευνά σας

Ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμαστείτε για μια συνέντευξη στον κυβερνοχώρο είναι να κάνετε την έρευνά σας σχετικά με την εταιρεία και τον εργασιακό ρόλο, καθώς και τον ερευνητή και τους βασικούς παράγοντες απόδοσης που τον ενδιαφέρουν.

Αρχικά, προσπαθήστε να μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε για την εταιρεία και τον συγκεκριμένο ρόλο στον τομέα της κυβερνοασφάλειας για τον οποίο παίρνετε συνέντευξη. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε αυτήν την άσκηση αναζητώντας την εταιρεία στο LinkedIn ή στον ιστότοπο της εταιρείας.

Τι είδους προβλήματα αναμένεται να λύσει η εργασία; Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζει η εταιρεία; Ποια είναι η αποστολή της εταιρείας;

Όσο περισσότερα γνωρίζετε για την εταιρεία και πώς η θέση εργασίας στον κυβερνοχώρο θα βοηθήσει την εταιρεία να λύσει τα προβλήματα και τις προκλήσεις της, τόσο καλύτερα προετοιμασμένοι θα είστε να απαντήσετε σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Δεύτερον, είναι εξίσου σημαντικό να κατανοήσετε ποιος είναι ο συνεντευκτής σας και τι ψάχνει σε έναν υποψήφιο. Αυτό θα σας επιτρέψει να προσαρμόσετε τις απαντήσεις σας στους συγκεκριμένους βασικούς παράγοντες απόδοσης που τους ενδιαφέρουν.

Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι συνεντεύξεων που πρέπει να περιμένετε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο:

 • Ανθρώπινο δυναμικό,
 • Διευθυντές/επόπτες και
 • Συνάδελφοι/συνομήλικοι

Καθένα από τα παραπάνω είδη κοινού ακούει για ελαφρώς διαφορετικά κριτήρια επιτυχίας, μερικές φορές τα κριτήρια μπορεί να αλληλεπικαλύπτονται.

Οι επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού επικεντρώνονται συνήθως στην οργανωτική ικανότητα, ενώ οι διευθυντές και οι επόπτες ενδιαφέρονται περισσότερο για τις λειτουργικές επιδόσεις και τις τεχνικές δεξιότητες στον κυβερνοχώρο. Από την άλλη πλευρά, οι συνάδελφοι και οι συνομήλικοι τείνουν να επικεντρώνονται στην προσωπικότητα και την ομαδική εργασία.

Προσαρμόζοντας τις απαντήσεις σας στους συγκεκριμένους βασικούς παράγοντες απόδοσης που ενδιαφέρουν κάθε τύπο συνεντευκτής, θα είστε σε θέση να κάνετε μια πιο εντυπωσιακή εντύπωση και να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να προσληφθείτε.

Μια γυναίκα που κάθεται απέναντι σε τρεις συνεντεύξεις, της κάνουν ερωτήσεις και πρέπει να επικοινωνήσει καθαρά

Συμβουλή 3: Επικοινωνήστε καθαρά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Όταν συζητάτε το βιογραφικό σας, επεξεργαστείτε πώς οι δεξιότητές σας θα είναι εφαρμόσιμες και σχετικές με τις ανάγκες της εταιρείας.

Γίνετε συγκεκριμένοι και δώστε παραδείγματα. Αυτό θα βοηθήσει τον συνεντευκτή να καταλάβει πώς θα αποτελούσατε πλεονέκτημα για την εταιρεία και θα του δώσει επίσης μια ιδέα για τις ικανότητές σας στην επίλυση προβλημάτων.

Εστιάστε στα αποτελέσματα και όχι στις πράξεις.

Για παράδειγμα, αν σας ρωτήσουν για μια στιγμή που έπρεπε να λύσετε ένα δύσκολο πρόβλημα, μην περιγράψετε απλώς τα βήματα που κάνατε για να το λύσετε. Αντίθετα, επικεντρωθείτε στο αποτέλεσμα των προσπαθειών σας και στο τι επιτεύχθηκε. Χρησιμοποιήστε λέξεις όπως «Εγώ κατάφερε», «Ι ανέπτυξα», «Έλυσα», «Επικοινωνώ» κ.λπ.

Αυτό θα βοηθήσει τον συνεντευκτή να κατανοήσει τον αντίκτυπο που κάνατε στους προηγούμενους ρόλους σας και εάν θα μπορούσατε ή όχι να επαναλάβετε αυτήν την επιτυχία στην εταιρεία του.

Τέλος, ο πιθανός εργοδότης στον τομέα της κυβερνοασφάλειας θέλει να γνωρίζει ότι μπορείτε να επικοινωνείτε αποτελεσματικά, έτσι Βεβαιωθείτε ότι οι απαντήσεις σας αναφέρουν την ιστορία των δεξιοτήτων, της εκπαίδευσης και της εμπειρίας σας που ισχύουν για τους ρόλους σας με σαφήνεια και περιεκτικότητα.

Επίσης, φροντίστε να διατηρείτε οπτική επαφή, προσπαθήστε να ολοκληρώσετε τις απαντήσεις σας με ερωτήσεις και να χρησιμοποιείτε καλή γλώσσα του σώματος όλη την ώρα.

Ένας άντρας έχει κόκκινο χρώμα και οι υπόλοιποι μαύροι. Είναι μοναδικός και ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους

Συμβουλή 4: Αναπτύξτε τη μοναδική σας πρόταση πώλησης

Σε πολλές περιπτώσεις, η μοναδική πρόταση πώλησης (USP) ενός υποψηφίου είναι αυτό που τον ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό και εξασφαλίζει την προσφορά εργασίας.

Στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, όπου υπάρχει ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση και έντονος ανταγωνισμός για κορυφαία ταλέντα, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να έχουμε έναν ξεκάθαρο USP πριν πάμε σε συνέντευξη.

Λοιπόν, πώς μπορείτε να αναπτύξετε τη μοναδική σας πρόταση πώλησης;

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε και να απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις:

 • Είστε ο κατάλληλος για την εταιρεία; Έχει σημασία για εσάς η αποστολή της εταιρείας και ευθυγραμμίζεται με τις αξίες σας;
 • Σκεφτείτε τις δεξιότητες και τα επιτεύγματά σας. Τι έχετε κάνει που έχει αποδείξει την ικανότητά σας να διαπρέψετε στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο; Υπάρχουν προβλήματα που έχετε λύσει στο παρελθόν που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν σε αυτή τη νέα δουλειά;
 • Τι θα κάνεις? Σκεφτείτε τι μπορείτε να προσφέρετε στην εταιρεία όσον αφορά τις μελλοντικές δυνατότητες. Ποιες καινοτόμες ιδέες έχετε για την αντιμετώπιση των απειλών στον κυβερνοχώρο; Πώς θα μπορούσατε να βοηθήσετε την εταιρεία να πετύχει τους στόχους της;

Οι υποψήφιοι που μπορούν να απαντήσουν σε αυτές τις κύριες ερωτήσεις με τρόπο μοναδικό και σχετικό με την εταιρεία είναι αυτοί που θα ξεχωρίσουν.

Πόρος: Επισκέψου το υψηλή 5 δοκιμή ιστοσελίδα για να μάθετε ποια είναι τα δυνατά σας σημεία.

Θα πρέπει να αναζητήσετε στο google τεχνικούς όρους που σχετίζονται με τον ρόλο της κυβερνοασφάλειας για τον οποίο υποβάλλετε αίτηση και να δημιουργήσετε έναν νοητικό χάρτη για το πώς σχετίζονται μεταξύ τους

Συμβουλή 5: Γνωρίστε τους Όρους για Ειδικούς Ρόλους στην Κυβερνοασφάλεια

Στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, είναι απαραίτητο να είστε σε θέση επικοινωνούν χρησιμοποιώντας εξειδικευμένη ορολογία. Αυτό δείχνει την εξουσιοδότησή σας στους πιθανούς εργοδότες.

Επιπλέον, κατά την προετοιμασία για τη συνέντευξη στον κυβερνοχώρο, δημιουργήστε ένα γλωσσάρι ή έναν νοητικό χάρτη όρων που σχετίζονται με τη θέση εργασίας για την οποία υποβάλετε αίτηση και βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τις έννοιες των όρων, όπως μπορεί να προκύψουν κατά τη διαδικασία της συνέντευξης.

Ένας άντρας με μαρκαδόρο έγραψε ότι το να μιλάς πολύ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης είναι κακό

Συμβουλή 6: Μείνετε σε επαγγελματικά σχετικές πληροφορίες

Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε το είδος των πληροφοριών που μοιράζεστε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης εργασίας για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Αν και είναι σημαντικό να είστε ανοιχτοί και ειλικρινείς, αποφύγετε να μοιράζεστε οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί πολύ προσωπικό.

Συνεχίστε να συζητάτε την επαγγελματική σας εμπειρία και τα προσόντα που σχετίζονται με τη δουλειά και αποθηκεύστε τα προσωπικά στοιχεία για αργότερα.

Για παράδειγμα, εάν παίρνετε συνέντευξη για μια θέση στην απάντηση περιστατικών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, μπορείτε να αναφέρετε ότι σας αρέσει να παρακολουθείτε συνέδρια ασφαλείας ή να παρακολουθείτε τα τελευταία νέα στον κλάδο, αλλά δεν θα θέλατε να μοιραστείτε κάτι πολύ προσωπικό, όπως το σκέψεις για το τρέχον πολιτικό κλίμα.

Ο συνεντευκτής θέλει να ξέρει ότι είστε ικανοί για τη δουλειά και ότι θα ταίριαζατε καλά με την κουλτούρα της εταιρείας, επομένως επικεντρωθείτε στην ανταλλαγή πληροφοριών που θα τον βοηθήσουν να λάβει αυτή την απόφαση.

Μια γυναίκα στο σπίτι, ένα τηλέφωνο στο χέρι και ένα ημερολόγιο από την άλλη, καλεί με τον συνεντευκτή της

Συμβουλή 7: Συνέχεια με τον ερευνητή

Μια συνέντευξη εργασίας για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο δεν είναι μόνο μια ευκαιρία για έναν εργοδότη να σας γνωρίσει, αλλά είναι επίσης μια ευκαιρία για εσάς να μάθετε περισσότερα για την εταιρεία και να αποφασίσετε εάν είναι κατάλληλη για τις δεξιότητες και τους στόχους σας.

Μετά τη συνέντευξη, αφιερώστε λίγο χρόνο για να αναλογιστείτε την εμπειρία σας και όσα μάθατε.

Εάν αποφασίσετε ότι η εταιρεία είναι κατάλληλη για εσάς, Μη διστάσετε να συνεχίσετε με ένα επίσημο ευχαριστήριο σημείωμα, το οποίο, και πάλι, ευχαριστεί τον συνεντευκτή για το χρόνο του, εκφράζει ενδιαφέρον και τονίζει ένα θετικό σημείο που είτε δεν αναφέρθηκε προηγουμένως είτε αξίζει να τονιστεί.

Τελικές σκέψεις

Χρησιμοποιήστε κάθε συνέντευξη εργασίας για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, ως ευκαιρία για βελτίωση και μάθηση. Κρατήστε προσωπικές σημειώσεις για το τι πήγε καλά και τι θα μπορούσε να γίνει καλύτερα την επόμενη φορά. Οι συνεντεύξεις εργασίας για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι μια μοναδική, σπάνια χρησιμοποιούμενη δεξιότητα που βελτιώνεται με την πρακτική και την εμπειρία.

Πιστέψτε στην εκπαίδευση, τις δεξιότητες, την εμπειρία και τον εαυτό σας. Αυτός ο ειλικρινής, σίγουρος εαυτός θα βοηθήσει το άτομο που προσλαμβάνει να αντιληφθεί τις δυνατότητές σας στη θέση του περισσότερο από οποιαδήποτε δοκιμασμένη, συγκεκριμένη συμπεριφορά ή εκλεπτυσμένη απάντηση.

Schreibe einen Kommentar