Οι δικαστές του ΔΠΔ εκδίδουν εντάλματα σύλληψης κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν

0
Οι δικαστές του ΔΠΔ εκδίδουν εντάλματα σύλληψης κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν

Ένταλμα σύλληψης για τον Βλαντιμίρ Πούτιν
Ένταλμα σύλληψης για τον Βλαντιμίρ Πούτιν


0


0

Freedom Ka Amrit Mahoutsav

InterServer Web Hosting και VPS


Ώρα ανάγνωσης:2 Λεπτά, 49 Δευτερόλεπτα

Κατάσταση στην Ουκρανία: Οι δικαστές του ΔΠΔ εκδίδουν εντάλματα σύλληψης κατά Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν και Μαρία Αλεξέγιεβνα Λβόβα-Μπέλοβα

Σε ένα δελτίο μέσων ενημέρωσης και υπόμνημα προς το παγκόσμιο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο («ΔΠΔ» ή «το Δικαστήριο») διέταξε ένταλμα σύλληψης κατά του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Η έκθεση, όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο έχει ως εξής:

Σήμερα, 17 Μαρτίου 2023, το Προδικαστικό Τμήμα II του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου („ICC“ ή „the Court“) εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για δύο άτομα στο πλαίσιο της κατάστασης στην Ουκρανία: τον κ. Vladimir Vladimirovich Putin και την κα. Μαρία Αλεξέγιεβνα Λβόβα-Μπέλοβα.

Ο κ. Vladimir Vladimirovich Putin, γεννημένος στις 7 Οκτωβρίου 1952, Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, φέρεται να είναι υπεύθυνος για το έγκλημα πολέμου της παράνομης απέλασης πληθυσμού (παιδιών) και της παράνομης μεταφοράς πληθυσμού (παιδιών) από τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας στη Ρωσία. Ομοσπονδία (βάσει των άρθρων 8(2)(α)(vii) και 8(2)(β)(viii) του Καταστατικού της Ρώμης). Τα εγκλήματα φέρεται να διαπράχθηκαν σε κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη τουλάχιστον από τις 24 Φεβρουαρίου 2022. Υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να πιστεύεται ότι ο κ. Πούτιν φέρει ατομική ποινική ευθύνη για τα προαναφερθέντα εγκλήματα, (i) για τη διάπραξη των πράξεων απευθείας, από κοινού με άλλους ή/και μέσω άλλων (άρθρο 25 παράγραφος 3 στοιχείο α) του Καταστατικού της Ρώμης), και (ii) για την αποτυχία του να ασκήσει σωστά τον έλεγχο σε πολιτικούς και στρατιωτικούς υφισταμένους που διέπραξαν τις πράξεις ή επέτρεψαν τη διάπραξή τους και που ήταν υπό την ισχύ του αρχή και έλεγχος, σύμφωνα με την ανώτερη ευθύνη (άρθρο 28 στοιχείο β) του Καταστατικού της Ρώμης).

Η κα Maria Alekseyevna Lvova-Belova, γεννημένη στις 25 Οκτωβρίου 1984, Επίτροπος για τα Δικαιώματα του Παιδιού στο Γραφείο του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, φέρεται να είναι υπεύθυνη για το έγκλημα πολέμου της παράνομης απέλασης πληθυσμού (παιδιών) και της παράνομης μεταφοράς πληθυσμού (παιδιά) από κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας προς τη Ρωσική Ομοσπονδία (βάσει των άρθρων 8 παράγραφος 2 στοιχείο α) σημείο vii) και 8 παράγραφος 2 στοιχείο β) σημείο viii) του Καταστατικού της Ρώμης). Τα εγκλήματα φέρεται να διαπράχθηκαν σε κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη τουλάχιστον από τις 24 Φεβρουαρίου 2022. Υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να πιστεύεται ότι η κα Lvova-Belova φέρει ατομική ποινική ευθύνη για τα προαναφερθέντα εγκλήματα, επειδή διέπραξε τις πράξεις απευθείας, από κοινού με άλλους ή/και μέσω άλλα (άρθρο 25 παράγραφος 3 στοιχείο α) του Καταστατικού της Ρώμης).

Το προδικαστικό τμήμα II έκρινε, με βάση τις αιτήσεις της Εισαγγελίας της 22ας Φεβρουαρίου 2023, ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να πιστεύεται ότι κάθε ύποπτος φέρει ευθύνη για το έγκλημα πολέμου της παράνομης απέλασης πληθυσμού και της παράνομης μεταφοράς πληθυσμού από κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας προς τη Ρωσική Ομοσπονδία, με την επιφύλαξη των παιδιών της Ουκρανίας.

Το Επιμελητήριο έκρινε ότι τα εντάλματα είναι απόρρητα για την προστασία των θυμάτων και των μαρτύρων καθώς και για τη διασφάλιση της έρευνας. Ωστόσο, έχοντας επίγνωση ότι η συμπεριφορά που αντιμετωπίζεται στην παρούσα κατάσταση φέρεται να συνεχίζεται και ότι η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα εντάλματα μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη της περαιτέρω διάπραξης εγκλημάτων, το Τμήμα έκρινε ότι είναι προς το συμφέρον της δικαιοσύνης να εξουσιοδοτήσει τη Γραμματεία να αποκαλύψει δημόσια την ύπαρξη των ενταλμάτων, το όνομα των υπόπτων, τα εγκλήματα για τα οποία εκδίδονται τα εντάλματα και τους τρόπους ευθύνης όπως καθορίζονται από το Επιμελητήριο.

Τα ανωτέρω εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν κατόπιν αιτήσεων που υπέβαλε η Εισαγγελία στις 22 Φεβρουαρίου 2023.


Σχετικά με τον συγγραφέα ανάρτησης


Σούμαν Μούνσι

Ιδρυτής Συντάκτης του IBG NEWS (15/Mar/2012- 09/Aug/2018). Αποδέκτης του βραβείου Udar Akash Rokeya Shakhawat Hossain 2018. Νικητής κριτικής επιτροπής και δημόσιας ψηφοφορίας National Geographic & Canon Wild Clicks 2011. Σπούδασε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Επιστήμη Υπολογιστών, MBA IT, LIMS (ΗΠΑ & Αυστραλία), GxP (ΗΠΑ & Η.Β.), BA (Κοινωνιολογία) Dip στη Δημοσιογραφία (Ιρλανδία), Δίπλωμα στη Βεδική Αστρολογία, Αριθμολογία, Χειρομαντεία, Vastu Shastra & Ο Φενγκ Σούι 25 χρόνια στη βιομηχανία ψηφιακής και πληροφορικής με παγκόσμιες πολυεθνικές εργάστηκε και ταξίδεψε στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη, τη Σιγκαπούρη, την Αυστραλία, το Μπαγκλαντές και πολλές άλλες χώρες. Εκπαίδευση και κατάρτιση προηγμένης διαχείρισης και τεχνολογίας Ε&Α από Ινδία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία. Πάνω από 30 Πιστοποιήσεις από παγκόσμιους ηγέτες στην Ε&Α και την Εκπαίδευση. Δάσκαλος Επιστήμης Υπολογιστών, ειδικός IT & LIMS με μεγάλους θαυμαστές στην κοινότητά του. Γενικός Γραμματέας της Κρατικής Επιτροπής Δυτικής Βεγγάλης της Ένωσης Όλων των Ινδικών Δημοσιογράφων


Ευτυχισμένος

Ευτυχισμένος
0 %


Λυπημένος

Λυπημένος0 %


Ενθουσιασμένος

Ενθουσιασμένος0 %


Νυσταγμένος

Νυσταγμένος
0 %


Θυμωμένος

Θυμωμένος0 %


Εκπληξη

Εκπληξη0 %

Schreibe einen Kommentar