Να σκαρφαλώνουν ρακούν σε δέντρα | Εύκολοι τρόποι για να τα αποτρέψετε αν προσπαθήσουν

2
Να σκαρφαλώνουν ρακούν σε δέντρα |  Εύκολοι τρόποι για να τα αποτρέψετε αν προσπαθήσουν

Τα ρακούν είναι ένα πολύ γνωστό παράσιτο στη Βόρεια Αμερική καθώς δεν φοβούνται να μπουν στις αυλές και στα σπίτια μας για αναζήτηση τροφής. Πολλοί κηπουροί με οπωροφόρα δέντρα αναρωτιούνται αν τα ρακούν σκαρφαλώνουν στα δέντρα και τι μπορούν να κάνουν αν ναι.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσω τις αναρριχητικές ικανότητες των ρακούν και θα δω πόσο καλά είναι πραγματικά σε αυτό. Επιπλέον, εάν υπάρχουν ρακούν στην αυλή σας, θα σας εξηγήσω τι τα φέρνει εκεί και τι μπορείτε να κάνετε για να μην επιστρέψουν.

Τα ρακούν σκαρφαλώνουν στα δέντρα;

Ναι, τα ρακούν μπορούν πράγματι να σκαρφαλώσουν στα δέντρα. Είναι πραγματικά παραγωγικοί ορειβάτες και είναι γενικά ικανοί να διασχίσουν όλα τα είδη εδάφους. Μπορούν επίσης να κολυμπήσουν και να τρέξουν, αλλά όχι με μεγάλες ταχύτητες.

Τα ρακούν αποφεύγουν περιοχές με οξιές, καθώς είναι πολύ λείες για να σκαρφαλώσουν, αλλά εκτός από την οξιά, μπορούν να σκαρφαλώσουν σε όποιο δέντρο επιθυμούν.

Γιατί σκαρφαλώνουν τα ρακούν;

Υπάρχει ειλικρινά μια πληθώρα λόγων για τους οποίους τα ρακούν σκαρφαλώνουν στα δέντρα, με πιο προφανή την ασφάλεια. Τα ρακούν είναι γενικά ανυπεράσπιστα ζώα – παρά τα σχετικά μεγάλα δόντια για το μέγεθός τους, μπορούν εύκολα να σκοτωθούν.

Όταν απειλείται από ένα άλλο ζώο –είτε είναι κούγκαρ, είτε σκύλος είτε άνθρωπος– ένα ρακούν θα προσπαθεί πάντα να τρέξει. Θα παλέψουν για την επιβίωση μόνο όταν βρεθούν στη γωνία.

Ένα ρακούν θα μείνει σε ένα δέντρο μέχρι να περάσει ο κίνδυνος.

Ένας άλλος λόγος για να σκαρφαλώνεις σε ένα δέντρο είναι η πρόσβαση σε τρόφιμα. Τα ρακούν είναι παμφάγα και τα πρότυπά τους είναι πραγματικά, πραγματικά χαμηλά. Θα φάνε κυριολεκτικά οτιδήποτε συναντήσουν και μια μηλιά, για παράδειγμα, είναι μια καλή πηγή τροφής για αυτούς.

Ας υποθέσουμε ότι έχετε μια ιδιαίτερα χαμηλή στέγη και ένα ψηλό οπωροφόρο δέντρο με κλαδιά που κρέμονται από πάνω της, αυτή η οροφή θα μπορούσε να συγκεντρώσει άφθονο πεσμένο φρούτο. Σε αυτή την περίπτωση, ρακούν θα μπορούσαν επίσης να φανούν να σκαρφαλώνουν στην οροφή.

Ο τελικός λόγος για την αναρρίχηση είναι το καταφύγιο – τα ρακούν εγκαθιστούν τους χώρους ύπνου τους σε κούφια δέντρα, πάνω από εξοχικές κατοικίες και γκαράζ, καθώς και σε σοφίτες. Για να φτάσουν σε αυτές τις περιοχές, πρέπει να σκαρφαλώσουν, κάτι που συχνά οδηγεί σε σύγκρουση μεταξύ μας και αυτών.

Δεδομένου ότι είναι πολύ προσαρμόσιμα ζώα, τα ρακούν συχνά δίνουν προτεραιότητα στις αστικές περιοχές ως βιότοπό τους. Λόγω του μεγάλου αριθμού τροφίμων που πετούν οι άνθρωποι, τους παρέχουμε αρκετή τροφή και στέγη για να διαρκέσουν μια ζωή.

Τα ρακούν σκαρφαλώνουν στα δέντρα

Πού ζουν τα ρακούν;

Εκτός από εισβολή αστικών περιοχών και σύμφωνα με Άγρια ζωή στο Κονέκτικατ, τα ρακούν ζουν και σε δασώδεις περιοχές. Μπορούν να παρατηρηθούν και σε πεδιάδες, αλλά εξαρτώνται από κάθετες κατασκευές (όπως δέντρα) για να ξεφύγουν από τα αρπακτικά.

Στην άγρια ​​φύση, κοιμούνται σε κοιλότητες δέντρων και σχισμές βράχων, ενώ θα εισβάλουν και σε κρησφύγετα που φτιάχνουν άλλα ζώα. Εάν δεν ζουν στη σοφίτα σας, τα ρακούν θα δημιουργήσουν έδαφος σε ένα δάσος κοντά σε μια ακτογραμμή.

Τους αρέσει να μένουν κοντά στο νερό γιατί τους παρέχει εύκολες θανατώσεις, όπως καρκινοειδή, αμφίβια και άλλα μικρά ζώα.

Τα ρακούν αγαπούν ιδιαίτερα τις δασικές περιοχές που βρίσκονται κοντά σε αστικές εγκαταστάσεις. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν εύκολα να μπουν στην πόλη και να ψάξουν στα σκουπίδια για φαγητό.

Τι προσελκύει τα ρακούν στην αυλή σας

Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι που θα έχετε ρακούν στην αυλή σας. Πρώτον – υπάρχει πολύ πιθανό φαγητό για αυτούς. Αυτό δεν χρειάζεται καν να σημαίνει ότι υπάρχουν οπωροφόρα δέντρα για να σκαρφαλώσουν.

Τα ρακούν είναι πολύ θαρραλέα όταν πρόκειται για φαγητό και δεν φοβούνται να κλέψουν φαγητό από το μπολ ενός σκύλου ή να χτυπήσουν έναν κάδο απορριμμάτων για να ψάξουν για υπολείμματα.

Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε την προσβολή από ρακούν είναι να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τροφή για αυτά στην αυλή σας. Κλείστε τους κάδους απορριμμάτων σας με αυτά τα αεροστεγή καπάκια και μαζέψτε όλα τα πεσμένα φρούτα από τον κήπο.

Αν δείτε ρακούν να σκαρφαλώνουν στα δέντρα σας για να γλεντήσουν με τα φρούτα σας, δυστυχώς υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα που μπορείτε να κάνετε γι ‚αυτό (η μόνη πραγματικά αποτελεσματική μέθοδος είναι να ξεριζώσετε το δέντρο από το έδαφος, αλλά θα ήταν κρίμα).

Ο δεύτερος λόγος που μπορεί να έχετε ρακούν στην αυλή σας είναι το καταφύγιο – ίσως έχουν πρόσβαση στο γκαράζ σας, στη σοφίτα σας, στο υπόστεγο σας ή σε κάποιο άλλο μέρος όπου είναι ασφαλή από τα στοιχεία και τους θηρευτές.

Ό,τι κι αν είναι – πρέπει να βρείτε το σημείο πρόσβασης και να το κλείσετε.

Πώς να αποτρέψετε τα ρακούν να μπουν στα δέντρα σας

Τα ρακούν όχι μόνο σκαρφαλώνουν στα δέντρα, αλλά είναι πολύ καλά σε αυτό. Είναι μια κοινή σκέψη πολλών κηπουρών να αναρωτιούνται πώς να σταματήσουν τα ρακούν να σκαρφαλώνουν στα δέντρα.

Δεν μπορείτε απλώς να εγκαταστήσετε έναν απλό φράχτη γιατί απλά δεν θα κρατήσει μακριά τα ρακούν. Είναι σπουδαίοι ορειβάτες και είναι γνωστοί για το ότι μπορούν να απαγκιστρώνουν απλούς σύρτες και γραβάτες.

Για να κρατήσετε τα ρακούν μακριά από τα δέντρα σας, τοποθετήστε ένα γαλβανισμένο πλέγμα υλικού. Το πλέγμα πρέπει να είναι θαμμένο τουλάχιστον 6 ίντσες κάτω από το έδαφος γιατί διαφορετικά τα ρακούν θα μπορούσαν να σκάψουν κάτω από αυτό.

Θα πρέπει επίσης να επεκταθεί προς τα έξω για 12 ίντσες. Αυτό θα πρέπει να κρατά μακριά τα ρακούν αφού τα εγκαταστήσετε γύρω από κάθε δέντρο, αλλά να έχετε κατά νου ότι είναι επιδέξια ζώα που θα μπορούσε Βρές ένα τρόπο.

Ένας άλλος αποτρεπτικός παράγοντας (και που είναι δυνητικά πιο αποτελεσματικός από την εγκατάσταση ενός δικτυωτού φράχτη) είναι να περιφέρεται ο σκύλος σας ελεύθερα στην αυλή σας. Τα ρακούν είναι ζώα που δεν έρχονται σε σύγκρουση και πάντα θα τρέχουν μακριά από έναν σκύλο που γαβγίζει.

Ο μόνος κίνδυνος είναι ότι ένας σκύλος μπορεί να κυνηγήσει ένα ρακούν σε ένα δέντρο, αντί να το διώξει από την αυλή σας.

Συχνές ερωτήσεις Να σκαρφαλώνουν τα ρακούν σε δέντρα

Ετυμηγορία: Μπορούν τα ρακούν να σκαρφαλώσουν σε δέντρα

Έτσι, τώρα ξέρετε, τα ρακούν είναι υπέροχοι ορειβάτες και τρέχουν για τα δέντρα όταν υπάρχουν αρπακτικά τριγύρω, αλλά και για καταφύγιο και για φαγητό. Ελκύονται από περιοχές που κατοικούνται από ανθρώπους απλώς και μόνο επειδή πετάμε τόσα πολλά τρόφιμα και άθελά τους παρέχουμε καταφύγιο.

Μπορείτε να τα κρατήσετε μακριά από την αυλή σας κρατώντας την τακτοποιημένη και κλείνοντας όλα τα σημεία εισόδου. Κρατήστε τα μακριά από τα δέντρα σας χτίζοντας μια δικτυωτή περίμετρο ή αφήνοντας τον σκύλο να παρακολουθεί.

Schreibe einen Kommentar