Να είστε επιφυλακτικοί με την απάτη ενυπόθηκων δανείων

0
Να είστε επιφυλακτικοί με την απάτη ενυπόθηκων δανείων

Απάτη με στεγαστικά δάνεια μπορεί να είναι εξαιρετικά δαπανηρή τόσο για τους ιδιοκτήτες σπιτιού όσο και για τους δανειστές. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι απάτης με στεγαστικά δάνεια συμβαίνουν όταν ένας υποψήφιος δανειολήπτης παραποιεί ή παραλείπει πληροφορίες σχετικά με μια αίτηση στεγαστικού δανείου ή διογκώνει την αξία του σπιτιού του με σκοπό να παραπλανήσει έναν δανειστή.

Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους τύπους απάτης, υπάρχουν ορισμένες καταστάσεις που οι απατεώνες θέλουν να στοχεύουν. Οι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο σε μια συναλλαγή στεγαστικού δανείου περιλαμβάνουν δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν αποκλεισμό ή απώλεια εργασίας, αιτούντες με πιστωτικά ζητήματα, αντίστροφα στεγαστικά δάνεια και ιδιοκτησία για πρώτη φορά. Οι απατεώνες συχνά υπόσχονται ψευδώς στα θύματα ότι τα σπίτια τους θα σωθούν από τον αποκλεισμό με τροποποιήσεις όρων και διαχείριση χρέους. Όσον αφορά τους αγοραστές, οι τακτικές περιλαμβάνουν την προσφορά επιτοκίων στεγαστικών δανείων που είναι σημαντικά χαμηλότερα από τα επιτόκια της αγοράς, τον προγραμματισμό πληρωμών που είναι σημαντικά μεγαλύτερες από το διαθέσιμο εισόδημα, την υπερβολική επέκταση της αξίας των ακινήτων και την υποτίμηση των πιστωτικών αποτελεσμάτων. Μπορούν επίσης να λεηλατήσουν ευάλωτους ιδιοκτήτες σπιτιού ή άπειρους αγοραστές που στερούνται εκπαίδευσης ή οικονομικής ασφάλειας.

Η απάτη με στεγαστικά δάνεια μπορεί να λάβει πολλές μορφές, αλλά οι τέσσερις πιο διαδεδομένες απάτες παρατίθενται παρακάτω.

  • Απάτη με υποθήκη: Η απάτη μέσω υποθηκών συμβαίνει όταν ένας απατεώνας πείθει τους αγοραστές κατοικιών ή τον πράκτορα κλεισίματος να δρομολογήσουν την πληρωμή του κόστους κλεισίματος σε έναν παράνομο τραπεζικό λογαριασμό, συνήθως χωρίς τη δυνατότητα αντιστροφής. Ελέγχετε πάντα τα στοιχεία της συναλλαγής με την τράπεζά σας ή τον πράκτορα κλεισίματος και να επαληθεύετε πάντα τυχόν οδηγίες της τελευταίας στιγμής που λαμβάνετε μέσω email.
  • Απάτες αποκλεισμού: Οι απάτες κατασχέσεων εκμεταλλεύονται οικονομικά τους ανασφαλείς ιδιοκτήτες σπιτιού είτε για να τσεπώσουν τα ίδια κεφάλαια είτε για να πάρουν την πλήρη ιδιοκτησία του σπιτιού σας. Επικοινωνήστε με τον δανειστή σας πριν συνεργαστείτε με τρίτο μέρος και ελέγχετε πάντα τα διαπιστευτήρια των παρόχων υποθηκών.
  • Αντίστροφες απάτες υποθηκών: Η αντίστροφη απάτη στεγαστικών δανείων εκμεταλλεύεται το πρόγραμμα «Home Equity Conversion Mortgage» (HECM) το οποίο προσφέρει στους ηλικιωμένους (άτομα άνω των 62 ετών) μια εφάπαξ πληρωμή σε αντάλλαγμα για μετοχικό κεφάλαιο, το οποίο οι απατεώνες θα προσπαθήσουν στη συνέχεια να κλέψουν. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα προγράμματα που συνεπάγονται ότι τα αντίστροφα στεγαστικά δάνεια αποτελούν κρατικό όφελος αντί για δάνειο με μοναδική δομή αποπληρωμής.
  • Απάτη Bait-and-Switch: Οι απάτες Bait-and-switch δελεάζουν τους αγοραστές με συμφωνίες που προσφέρουν χαμηλά επιτόκια στεγαστικών δανείων ή εντυπωσιακούς όρους και, στη συνέχεια, μετατρέπουν την προσφορά σε μια συμφωνία με πολύ υψηλότερα επιτόκια ή λιγότερο ελκυστικούς όρους. Εάν είναι δυνατόν, ζητήστε από τον ενυπόθηκο δανειστή σας να κλειδώσει το επιτόκιό σας και να παράσχει μια ανάλυση των προμηθειών. Αφού υποβάλετε μια αίτηση, θα λάβετε μια εκτίμηση δανείου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συγκρίνετε τα επιτόκια και τους όρους μεταξύ άλλων δανειστών.

Οι αγοραστές και οι πωλητές μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα να πέσουν θύματα απάτης με στεγαστικά δάνεια ακολουθώντας μερικές απλές, αλλά κρίσιμες οδηγίες:

  • Παραμείνετε παρατηρητικοί καθ‘ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και κάντε ερωτήσεις σχετικά με αντικείμενα που δεν καταλαβαίνετε.
  • Αν και μπορεί να είναι περίπλοκο, διαβάστε όλη την τεκμηρίωση και βεβαιωθείτε ότι όλα είναι ξεκάθαρα πριν υπογράψετε.
  • Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν πληρώνετε προκαταβολές σε μη δανειστές και
  • Συνεργαστείτε με δανειστές και επαγγελματίες που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε. Να είστε καχύποπτοι για προσφορές και εγγυήσεις από παρόχους που δεν γνωρίζετε.
  • Το πιο σημαντικό, επιλέξτε έναν δανειστή που θα συνεργαστεί στενά μαζί σας σε όλη τη διαδικασία και συμβουλευτείτε τον/την για οτιδήποτε φαίνεται αμφισβητήσιμο ή ασαφές.

Η First Keystone Community Bank διαθέτει ένα προσωπικό επαγγελματιών δανείων με εκτεταμένη εμπειρία στεγαστικών δανείων που μπορούν να σας βοηθήσουν σε όλη τη διαδικασία του στεγαστικού δανείου από την αίτηση μέχρι το κλείσιμο. Για περισσότερες πληροφορίες και για να συζητήσετε τις επιλογές σας, επικοινωνήστε με τον Διευθυντή Υπηρεσιών Υποθηκών της FKCB, Leighton Walsh, στο 570-752-8929.

Schreibe einen Kommentar