Κόστος MBA στις ΗΠΑ – Ιστολόγιο Διεθνούς Εκπαίδευσης και Οικονομικής Βοήθειας

7
Κόστος MBA στις ΗΠΑ – Ιστολόγιο Διεθνούς Εκπαίδευσης και Οικονομικής Βοήθειας

16 Φεβρουαρίου 2022 από τον Sagnik Santra

κόστος mba στις ΗΠΑ

Το MBA (Master of Business Administration) είναι ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Είναι ένα μεταπτυχιακό μάθημα που σας δίνει τη δυνατότητα να βελτιώσετε τις επαγγελματικές σας δεξιότητες και γνώσεις σχετικά με το αντικείμενο με εξαντλητικό τρόπο. Θα βελτιώσετε τις διοικητικές σας δεξιότητες σε αυτό το μάθημα που απαιτούνται σε κάθε διευθυντική θέση σε οποιονδήποτε κλάδο ή εταιρεία. Με αυτό το μάθημα, μπορείτε να ανοίξετε μια λεωφόρο για να γίνετε επιτυχημένοι.

Και όταν πρόκειται για την επιδίωξη MBA στις ΗΠΑ, είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να σπουδάσεις αυτό το μάθημα. Θα αποκτήσετε εκπαίδευση διεθνών προδιαγραφών, με την οποία μπορείτε να πετύχετε μόνοι σας εδώ. Πολλοί ξένοι φοιτητές πηγαίνουν στις ΗΠΑ για τις ανώτερες σπουδές τους πιστεύοντας ότι αυτό το μέρος είναι το καλύτερο μέρος για επιτυχία.

Οφέλη του MBA στις Η.Π.Α

Ένα πτυχίο MBA είναι αυτό που δίνει στους φοιτητές ένα πλεονέκτημα έναντι άλλων υποψηφίων που υποβάλλουν αίτηση για την ίδια θέση ή θέση εργασίας. Με αυτό το μάθημα, μπορείτε εύκολα να ξεχωρίσετε από τους υπόλοιπους υποψηφίους. Εδώ είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα των σπουδών MBA στις ΗΠΑ.

1. Το πρώτο και κύριο όφελος από τη μελέτη MBA στην Αμερική είναι ότι θα ανοίξει πολλούς δρόμους για το μέλλον σας.

2. Αποκτάτε γνώσεις σχετικά με τις τελευταίες τάσεις στην εκπαίδευση διαχείρισης ή τη διοίκηση επιχειρήσεων, κάτι που σας βοηθά να παραμείνετε σχετικοί με τις απαιτήσεις του κλάδου.

κόστος mba στις ΗΠΑ

3. Δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να εφαρμόσουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους που έχουν μάθει σε σενάρια διαχείρισης της πραγματικής ζωής. Αυτό δίνει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους μαθητές, καθώς μπορούν να γίνουν πιο ικανοί στην εφαρμογή των μαθησιακών εννοιών.

4. Αφού ολοκληρώσετε το MBA από τις ΗΠΑ, θα μπορείτε να εργαστείτε οπουδήποτε στον κόσμο καθώς έχετε αυτό το πτυχίο που κάνει το βιογραφικό σας να ξεχωρίζει από άλλα.

5. Έχετε έκθεση σε διάφορους πολιτισμούς και εθνικότητες καθώς φοιτητές από διάφορες χώρες έρχονται να σπουδάσουν MBA στις ΗΠΑ. Επίσης, αλληλεπιδράτε με διαφορετικούς ανθρώπους και μαθαίνετε κάτι ή το άλλο από αυτούς που σας βοηθά να διευρύνετε την προοπτική σας.

Δίδακτρα για πρόγραμμα MBA στις Η.Π.Α

Τα δίδακτρα εξαρτώνται από σχολείο σε σχολείο. Ορισμένα κολέγια ενδέχεται να σας χρεώσουν υψηλότερη αμοιβή ενώ άλλα μπορεί να σας χρεώσουν χαμηλότερο ποσό. Υπάρχουν διάφοροι τύποι προγραμμάτων σπουδών MBA στις ΗΠΑ και κάθε πρόγραμμα έχει τη δική του δομή αμοιβών. Για παράδειγμα, ένα διαδικτυακό πρόγραμμα MBA μπορεί να κοστίζει λιγότερο από ένα πρόγραμμα που βασίζεται στην πανεπιστημιούπολη.

Το τέλος ποικίλλει επίσης ανάλογα με τη διάρκεια του μαθήματος και άλλες βασικές πτυχές που σχετίζονται με αυτό. Η μέση δίδακτρα για πτυχίο MBA είναι περίπου $50.000 – $60.000 ετησίως. Αυτό το τέλος δεν περιλαμβάνει έξοδα διαβίωσης, όπως διαμονή και άλλα διάφορα έξοδα, όπως βιβλία και εξοπλισμό που πρέπει να αγοράσετε κατά τη διάρκεια των σπουδών σας.

Κόστος διαβίωσης στις ΗΠΑ

κόστος mba στις ΗΠΑ

Όσον αφορά το κόστος ζωής στις ΗΠΑ, είναι σημαντικά υψηλότερο από ό,τι σε άλλες χώρες. Όντας μια ανεπτυγμένη χώρα, οι ΗΠΑ έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το κόστος διαβίωσης για τους φοιτητές αυξάνεται καθώς είναι μια δαπανηρή χώρα για σπουδές και διαβίωση. Το μέσο κόστος ζωής στις ΗΠΑ είναι περίπου $1.000 – $2.000/μήνα.

Ωστόσο, μπορείτε να προσπαθήσετε να μειώσετε τα έξοδά σας όσο το δυνατόν περισσότερο για να διαχειριστείτε το υψηλό κόστος ζωής εδώ. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε τα έξοδά σας εδώ, επομένως δεν θα σας είναι δύσκολο να βρείτε τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων.

Η μεγαλύτερη δαπάνη για τους φοιτητές είναι η διαμονή. Μπορείτε να επιλέξετε έναν κοιτώνα ή ένα διαμέρισμα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και την τοποθεσία της πόλης όπου θα σπουδάσετε MBA στις ΗΠΑ.

Εκτός από αυτό, τα έξοδα διατροφής είναι το επόμενο μεγάλο πράγμα, καθώς όλοι οι μαθητές λατρεύουν να τρώνε έξω σε διάφορα κοινά κάθε μέρα. Προσπαθήστε να μαγειρεύετε στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο. Εάν ζείτε μόνοι σας και το μαγείρεμα στο σπίτι δεν είναι μεγάλη υπόθεση για εσάς, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα για τα έξοδα φαγητού.

Διαφορετικοί τύποι μαθημάτων MBA στις ΗΠΑ για φοιτητές MBA

κόστος mba στις ΗΠΑ

Υπάρχουν διάφοροι τύποι μαθημάτων MBA στις ΗΠΑ. Κάθε μάθημα έχει τα δικά του κριτήρια επιλεξιμότητας και τη διαδικασία υποβολής αίτησης. Η δομή των τελών ποικίλλει επίσης ανάλογα με τα διαφορετικά μαθήματα. Ας καταλάβουμε λίγο περισσότερα για αυτούς:

1. Πρόγραμμα MBA πλήρους απασχόλησης (60.000$ – 70.000$/έτος):

Ένα MBA πλήρους απασχόλησης είναι ένα διετές πρόγραμμα πλήρους απασχόλησης που προσφέρεται σε ένα ινστιτούτο. Είναι ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα MBA στις ΗΠΑ που σας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσετε εκπαίδευση και ταυτόχρονα να προετοιμαστείτε για την καριέρα σας.

2. Πρόγραμμα MBA μερικής απασχόλησης (20.000$ – 70.000$/έτος):

Ένα MBA μερικής απασχόλησης είναι επίσης γνωστό ως MBA το βράδυ ή το Σαββατοκύριακο στην Αμερική, όπου οι μαθητές διδάσκονται μετά τις κανονικές ώρες λειτουργίας του γραφείου τους. Αυτό διευκολύνει τους φοιτητές που πρέπει να διαχειριστούν την εργασία τους παράλληλα με τις σπουδές τους.

3. Διαδικτυακό πρόγραμμα MBA ($1.500 – $3.000/ανά πίστωση):

Ένα διαδικτυακό MBA σημαίνει ότι μπορείτε να μάθετε από το σπίτι ή οπουδήποτε αλλού μέσω του Διαδικτύου. Υπάρχουν διάφορα κολέγια που προσφέρουν διαδικτυακά μαθήματα και πτυχία MBA στις ΗΠΑ. Δεν χρειάζεται να πάτε και να παρακολουθήσετε μαθήματα και μπορείτε να μελετήσετε σύμφωνα με το δικό σας πρόγραμμα και ωράριο.

4. Πρόγραμμα Executive MBA (80.000 $ – 200.000 $ για 2 χρόνια):

Τα προγράμματα Executive MBA στις ΗΠΑ είναι ειδικά σχεδιασμένα για μάνατζερ που θέλουν να αυξήσουν τις διαχειριστικές τους ικανότητες και να αποκτήσουν πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών τους.

Υπάρχουν περισσότεροι τύποι μαθημάτων MBA, για παράδειγμα, ταχύρυθμα μαθήματα MBA, υβριδικά μαθήματα MBA κ.λπ. Ελέγξτε τους επίσημους ιστότοπους διαφόρων κολεγίων για να μάθετε περισσότερα για τα αντίστοιχα μαθήματα.

Κορυφαίες σχολές επιχειρήσεων για την απόκτηση πτυχίου MBA στις ΗΠΑ

Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες σχολές επιχειρήσεων (με τα δίδακτρα τους) στις ΗΠΑ που προσφέρουν μαθήματα και πτυχία υψηλής ποιότητας. Τα δίδακτρα ενδέχεται να αλλάξουν ανάλογα με το μάθημά σας και το έτος που κάνετε αίτηση.

Κορυφαία κολέγια MBA μερικής και πλήρους απασχόλησης

 1. Stanford Graduate School (72.500 $/έτος)
 2. Harvard Business School (72.000 $/έτος)
 3. Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, Wharton (80.500 $/το πρώτο έτος)
 4. The University of Chicago, Booth (73.100$/το πρώτο έτος)
 5. MIT, Sloan (75.800 $/έτος)
 6. Columbia Business School (76.800$/έτος)
 7. Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Μπέρκλεϋ, Χάας (65.000 $/έτος)
 8. Yale School of Management (74.000$/έτος)

Κορυφαία στελέχη MBA κολέγια

 • Wharton, EMBA (211.000 $ πλήρη/2 χρόνια)
 • University of Chicago – Booth, EMBA ($193.500 πλήρη/2 χρόνια)
 • MIT, EMBA (176.800 $ πλήρη/20 μήνες)
 • Πανεπιστήμιο Κολούμπια, EMBA (210.000 $ πλήρη/2 χρόνια)
 • Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια – Μπέρκλεϊ Χάας, ΕΜΒΑ (195.200 $ πλήρεις/20 μήνες)
 • Yale School of Management, EMBA (186.800 $ πλήρη/2 χρόνια)
 • Πανεπιστήμιο Northwestern – Kellogg, EMBA (212.700 $ πλήρη/2 χρόνια)

Τελικές σκέψεις:

Είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό μάθημα και το κολέγιο για την απόκτηση πτυχίου MBA στις ΗΠΑ. Φροντίστε να κάνετε καλά την έρευνά σας, λάβετε βοήθεια από ηλικιωμένους ή μέλη της οικογένειάς σας που έχουν παρακολουθήσει παρόμοια μαθήματα. Αυτό θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το καλύτερο μάθημα με βάση τις απαιτήσεις και τις προτιμήσεις σας. Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να σας βοηθήσει να κατανοήσετε το κόστος ενός MBA σε διαφορετικά κολέγια στις ΗΠΑ.

Δημοσιεύτηκε στο Διεθνής Εκπαίδευση, Σπουδές στο Εξωτερικό, Σπουδές στις Η.Π.Α


Schreibe einen Kommentar