Η Dual SIM χρησιμοποιεί περισσότερη μπαταρία; Δοκίμασα πάνω από 3 μήνες

0
Η Dual SIM χρησιμοποιεί περισσότερη μπαταρία;  Δοκίμασα πάνω από 3 μήνες

Εάν είστε μανιώδης χρήστης smartphone, γνωρίζετε πολύ καλά ότι πολλοί παράγοντες επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Τα κινητά τηλέφωνα με διπλή SIM χρησιμοποιούν δύο τσιπ για να εγγραφούν σε πολλές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ταυτόχρονα, γι‘ αυτό και είναι δημοφιλή για άτομα που βρίσκονται συνεχώς εν κινήσει. Αλλά η διπλή SIM χρησιμοποιεί περισσότερη μπαταρία;

Η διπλή SIM δεν απαιτεί περισσότερη μπαταρία από μια ενεργή κάρτα SIM. Ένα smartphone που προσπαθεί να παραμείνει συνδεδεμένο σε πολλά δίκτυα χρειάζεται περισσότερη επεξεργασία, αλλά υπάρχει μικρή πρόσθετη κατανάλωση ενέργειας. Η χρήση και των δύο SIM μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των κλήσεων και των μηνυμάτων που λαμβάνουν οι χρήστες, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Χρησιμοποίησα δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, το Google Fi (T-Mobile MVNO) και το US Mobile (Verizon MVNO), για τρεις μήνες. Ήταν εύκολο να χρησιμοποιήσω και τις δύο SIM στο κινητό μου Pixel και να αλλάξω μεταξύ των υπηρεσιών, όπως ήταν απαραίτητο. Να τι παρατήρησα όταν ήρθε η διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Γυναίκα που κρατά μια χαμογελαστή μάσκα και ένα κινητό τηλέφωνο αναρωτιέται μήπως μια διπλή sim χρησιμοποιεί περισσότερη μπαταρία

Πώς η διπλή κάρτα SIM επηρεάζει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας;

Η χρήση διπλής SIM έχει γίνει ολοένα και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, επιτρέποντας στους χρήστες να επωφελούνται από διαφορετικές υπηρεσίες και προγράμματα δικτύου. Ωστόσο, μια κοινή παρανόηση είναι ότι μια διπλή SIM εξαντλεί περισσότερη μπαταρία από μια μεμονωμένη SIM.

Από την εμπειρία μου, η διπλή SIM δεν αυξάνει σημαντικά την κατανάλωση της μπαταρίας. Χρησιμοποιώ την eSIM και τη φυσική SIM για πάνω από τρεις μήνες. Στη συνέχεια, στο τέλος των δοκιμών μου, εξέτασα τα επίπεδα της μπαταρίας μου στο Android τις τελευταίες τρεις ημέρες της δοκιμής μου.

Η διπλή sim χρησιμοποιεί περισσότερη μπαταρία;  Έκανα τεστ πάνω από 3 μήνες

Αυτό το πρώτο γράφημα δείχνει τα μέσα επίπεδα της μπαταρίας μου όταν χρησιμοποιούνται ενεργά δύο SIM.

Η διπλή sim χρησιμοποιεί περισσότερη μπαταρία;  Έκανα τεστ πάνω από 3 μήνες

Προς το τέλος της ημέρας σε αυτό το γράφημα, διέγραψα την eSIM μου και επέστρεψα στη χρήση μόνο του κύριου φυσικού πάροχου κινητής τηλεφωνίας μου.

Η διπλή sim χρησιμοποιεί περισσότερη μπαταρία;  Έκανα τεστ πάνω από 3 μήνες

Αυτό το τελευταίο γράφημα αντιπροσωπεύει τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά τη διάρκεια μιας ολόκληρης ημέρας μιας μεμονωμένης ενεργής SIM σε χρήση.

Στις παραπάνω δοκιμές, δεν έλαβα κλήσεις ή μηνύματα κειμένου ούτε χρησιμοποίησα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας στη δευτερεύουσα eSIM. Υπήρχαν δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές στην κατανάλωση μπαταρίας μεταξύ κάθε ημέρας δοκιμής.

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε μία ή δύο κάρτες SIM για βέλτιστη απόδοση της μπαταρίας;

Όσον αφορά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η χρήση μιας ή δύο καρτών SIM στο κινητό σας τηλέφωνο θα έχει ελάχιστη επίδραση στην αποστράγγιση του ρεύματος. Οι πιο σημαντικές απαιτήσεις για την μπαταρία του smartphone σας επικεντρώνονται στη φωτεινότητα της οθόνης, στις συνολικές μεταδόσεις δικτύου και στο πόσο χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές και τις δυνατότητες του τηλεφώνου.

Για παράδειγμα, εάν έχετε φωτεινή οθόνη και χρησιμοποιείτε πολλές εφαρμογές, η μπαταρία του τηλεφώνου σας θα εξαντληθεί πιο γρήγορα από ό,τι αν είχατε φωτεινή οθόνη και χρησιμοποιούσατε λιγότερες εφαρμογές.

Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε δύο κάρτες SIM, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας δεν θα επηρεαστεί. Οι δύο κάρτες SIM θα μοιράζονται τους ίδιους πόρους, επομένως η επίδρασή τους στην μπαταρία του τηλεφώνου θα είναι αμελητέα. Επιπλέον, τα περισσότερα σύγχρονα τηλέφωνα διαθέτουν προηγμένες λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας που επιτρέπουν αποτελεσματική δραστηριότητα SIM όταν δεν χρησιμοποιούνται, συμβάλλοντας στην επέκταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας όταν χρησιμοποιείτε διπλή SIM;

Η χρήση ενός τσιπ διπλής SIM στο κινητό σας μπορεί να είναι πολύ βολικό. Για να διασφαλίσετε ότι δεν θα καταλήξετε με νεκρό κινητό τηλέφωνο, μπορείτε να λάβετε πολλά βήματα για να διατηρήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας.

Πρώτον, όταν ρυθμίζετε το τσιπ διπλής SIM, βεβαιωθείτε ότι αντιμετωπίζετε τη μία SIM ως κύριο λογαριασμό και τη δεύτερη ως εφεδρικό αριθμό για εργασία ή ασφαλή διαμερισματοποίηση. Η χρήση μιας SIM ως δευτερεύουσας θα αποτρέψει το κινητό σας από το να ψάχνει συνεχώς για σήμα και να εξαντλήσει την μπαταρία σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μεταβαίνοντας στο μενού ρυθμίσεων του τηλεφώνου σας και απενεργοποιώντας μία από τις κάρτες SIM.

Η δεύτερη συμβουλή είναι να αποφύγετε την ενεργοποίηση ή τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας στον δευτερεύοντα λογαριασμό σας, εάν είναι δυνατόν. Το Διαδίκτυο για κινητά απαιτεί περισσότερη επεξεργασία μετάδοσης από τη φωνή και το κείμενο, επομένως ο περιορισμός της χρήσης του τηλεφώνου σας σε μία μόνο SIM (ή ακόμα και μόνο χρησιμοποιώντας Wi-Fi) θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Τελική συμβουλή: αφαιρέστε τη φυσική σας κάρτα SIM ή απενεργοποιήστε μια eSIM όταν ταξιδεύετε. Εάν δεν σκοπεύετε να πραγματοποιείτε κλήσεις, να χρησιμοποιείτε τυπικά μηνύματα SMS ή να καταναλώνετε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας ενώ βρίσκεστε στο εξωτερικό, η μείωση της αμελητέας ποσότητας επεξεργασίας για τη δευτερεύουσα ενεργή κάρτα SIM μπορεί να εξοικονομήσει λίγη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Φωτογραφία μιας έφηβης που κρατά ένα smartphone μπροστά στα μάτια της που σηματοδοτεί μια νεκρή μπαταρία.

Υπάρχουν μειονεκτήματα στη χρήση διπλής κάρτας SIM;

Δεν υπάρχουν σημαντικά μειονεκτήματα στη χρήση τηλεφώνου διπλής SIM. Η κατανάλωση μπαταρίας είναι παρόμοια με τις συσκευές μίας SIM. Το κόστος υλικού είναι παρόμοιο. Ωστόσο, η συνδρομή σας στο κινητό μπορεί να είναι υψηλότερη. Η εναλλαγή μεταξύ των ενεργών αριθμών είναι στοιχειώδης.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας ενός τηλεφώνου διπλής SIM ή ενός κινητού τηλεφώνου με μία κάρτα SIM εξαρτάται από τη χρήση σας. Εάν η ύπαρξη πολλαπλών ενεργών SIM προκαλεί περισσότερες τηλεφωνικές κλήσεις και τυπικά μηνύματα SMS/MMS, τότε οι χρήστες μπορούν να αναμένουν μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας.

Ένα άλλο μειονέκτημα της ύπαρξης διπλών SIM είναι ότι μπορεί να έχετε πολλές συνδρομές συνδεδεμένες στην ίδια συσκευή. Φυσικά, το μηνιαίο κόστος των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας θα είναι υψηλότερο.

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι χρήστες smartphone έχουν μόνο έναν αριθμό συνδεδεμένο στις συσκευές τους, τα λειτουργικά συστήματα κινητής τηλεφωνίας δεν έχουν καλή εμπειρία χρήστη σχετικά με την εναλλαγή μεταξύ παρόχων ή αριθμών τηλεφώνου.

Ωστόσο, μια αλλαγή στις συσκευές smartphone μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερη ανησυχία για τη διαφορά μεταξύ μίας και διπλής SIM.

Ο τύπος της κάρτας SIM κάνει διαφορά στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας;

Ο τύπος της κάρτας SIM που χρησιμοποιείται σε ένα smartphone δεν επηρεάζει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Μια SIM παρέχει ταυτότητα στο κυψελοειδές δίκτυο και δεν απαιτεί σημαντική συνεχή ισχύ για την εκτέλεση αυτής της λειτουργίας. Οι ενσωματωμένες SIM ή τα τσιπ eSIM χρησιμοποιούν λιγότερο φυσικό χώρο, αφήνοντας χώρο για δυνητικά μεγαλύτερες μπαταρίες.

Ο κλάδος μετατοπίζεται από τα εκτινασσόμενα φυσικά τσιπ SIM σε eSIM.

Ο φυσικός χώρος που εξοικονομείται στις έξυπνες συσκευές επιτρέπει στους κατασκευαστές να χρησιμοποιούν το χώρο για μεγαλύτερες μπαταρίες. Αυτό το πρόσθετο δωμάτιο θα αυξήσει την ποσότητα ενέργειας που είναι διαθέσιμη στη συσκευή.

Οι eSIM μειώνουν επίσης το κόστος κατασκευής και τα ηλεκτρονικά απόβλητα στον κόσμο που σχετίζονται με τη χρήση κινητών τηλεφώνων. Υπολογίζεται ότι περίπου 4 δισεκατομμύρια κάρτες SIM αποστέλλονται ετησίως για ενεργοποίηση. Η ενσωματωμένη κάρτα SIM είναι πιο ασφαλής, πιο φιλική προς το χρήστη και θα εξοικονομήσει μείωση αυτού του σκουπιδιού που σχετίζεται με το κινητό τηλέφωνο.

Έχετε περισσότερες ερωτήσεις για κινητά; Διαβάστε το επόμενο άρθρο. 👇

Schreibe einen Kommentar