Η πύλη Vedic Heritage θα εγκαινιαστεί στις 23 Μαρτίου κατά τη διάρκεια του εορτασμού του ιδρύματος IGNCA από τον υπουργό Εσωτερικών Amit Shah

0
Η πύλη Vedic Heritage θα εγκαινιαστεί στις 23 Μαρτίου κατά τη διάρκεια του εορτασμού του ιδρύματος IGNCA από τον υπουργό Εσωτερικών Amit Shah

Η πύλη Vedic Heritage θα εγκαινιαστεί στις 23 Μαρτίου κατά τη διάρκεια του εορτασμού του ιδρύματος IGNCA από τον υπουργό Εσωτερικών Amit Shah
Η πύλη Vedic Heritage θα εγκαινιαστεί στις 23 Μαρτίου κατά τη διάρκεια του εορτασμού του ιδρύματος IGNCA από τον υπουργό Εσωτερικών Amit Shah


0


0

Freedom Ka Amrit Mahoutsav

InterServer Web Hosting και VPS


Ώρα ανάγνωσης:4 λεπτά, 13 δευτερόλεπτα

Η πύλη Vedic Heritage θα εγκαινιαστεί στις 23rdΜάρτιος κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Ιδρύματος IGNCA από τον Υπουργό Εσωτερικών Amit Shah

18ου Μάρτιος, Νέο Δελχί.

Το Εθνικό Κέντρο Τεχνών Indira Gandhi θα γιορτάσει τα 36 τουου Ημέρα Ιδρύματος από 19ου έως 24ου Μαρτίου κατά την οποία θα πραγματοποιούνταν διάφορα πολιτιστικά προγράμματα, συζήτηση και κλασικές παραστάσεις. Ο Δρ. Sachchidanand Joshi, Γραμματέας Μέλους, IGNCA ενημέρωσε ότι ο υπουργός Εσωτερικών, Shri Amit Shah θα εγκαινιάσει την πύλη Vedic Heritage Portal. Με την ευκαιρία αυτή θα παραστεί και ο υπουργός Πολιτισμού Shri G. Kishan Reddy. Αυτή η πύλη όχι μόνο θα βοηθήσει τους ερευνητές να αναπτύξουν μια βαθύτερη κατανόηση σχετικά με την παράδοση της Βεδικής γνώσης, αλλά επίσης θα βοηθήσει τους απλούς ανθρώπους να έχουν μια γενική κατανόηση για τις Βέδες. Ο Δρ Sachchidanand Joshi επανέλαβε περαιτέρω ότι το σύστημα Βέδες και Ινδικής Γνώσης δεν είναι στατικό αλλά σύγχρονο. Ενημέρωσε επίσης ότι το IGNCA εργάζεται σε ένα έργο «Vrihattar Bharat» όπου εργάζεται στους πολιτιστικούς δεσμούς της Ινδίας με άλλες 40 χώρες. Μερικές από τις χώρες αυτού του έργου είναι έθνη της Νοτιοανατολικής Ασίας όπως η Καμπότζη, το Βιετνάμ, το Λάος, η Μογγολία και άλλες.

Οι εορτασμοί της ημέρας θεμελίωσης θα ξεκινήσουν στις 19ου Μαρτίου στις 11 π.μ. με Διεθνή Έκθεση Φωτογραφίας. Σε αυτήν την έκθεση φωτογραφίας άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων απαθανάτισαν τις δικές τους εμπειρίες από το «Tiranga Yatra» (Ταξίδι με Ινδικές Σημαίες) στην κάμερά τους με τις δικές τους οπτικές γωνίες. Στις 22nd Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με θέμα «Θέματα πνευματικών δικαιωμάτων σχετικά με τους παραδοσιακούς πόρους της γνώσης, με ειδική αναφορά στα Χειρόγραφα. Την ίδια μέρα σε μια εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου με συζήτηση για το βιβλίο «Urja Yukt Jal» των Δρ. Chaitanya Aggarwal και και Dr. Meena Aggarwal.

Την τελευταία ημέρα των εορτασμών που είναι στις 24ου Τον Μάρτιο θα γίνει διάλεξη με θέμα «Πολιτισμός της Βεδικής και της Κοιλάδας του Ινδού» που θα δοθεί από τον Καθ. Sitaram Dubey. Σε αυτή την 6ήμερη εκδήλωση, διάσημοι καλλιτέχνες της χώρας θα παρουσιάζουν κάθε απόγευμα την τέχνη τους, η οποία περιλαμβάνει χορό, τραγούδι, μουσικά όργανα κ.λπ.

Σχετικά με το Εθνικό Κέντρο Τεχνών Indira Gandhi

Η Ινδία είναι ένας δυναμικός πολιτισμός. Πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί του κόσμου είναι πλέον μόνο ένα μέρος της ιστορίας, αλλά η Ινδία ως πολιτισμός είναι δυναμική εδώ και αιώνες. Ο σημαντικότερος λόγος του είναι η φιλοσοφία του πολιτισμού και οι τέχνες της Ινδίας. Το Εθνικό Κέντρο Τεχνών Indira Gandhi, ένα αυτόνομο ίδρυμα του Υπουργείου Πολιτισμού της Ένωσης, κάνει μια πολύ σημαντική δουλειά για τη διατήρηση, την προώθηση και τη μεταφορά της ίδιας ζωντανής κουλτούρας, τέχνης και φιλοσοφίας στους ανθρώπους.

Το 1987, ένας σπόρος διατήρησης της καλλιτεχνικής κουλτούρας σπάρθηκε στην πρωτεύουσα της χώρας Νέο Δελχί με τη μορφή του IGNCA, το οποίο έχει γίνει ένα τεράστιο δέντρο στη διάρκεια της ζωής του μόλις τρεισήμισι δεκαετίες. Τα υποκαταστήματά του εξαπλώνονται από το Νέο Δελχί σε διάφορες πόλεις της χώρας. Το άρωμά του εξαπλώνεται στην Ινδία αλλά και στο εξωτερικό. Το IGNCA ξεκίνησε με πέντε τμήματα. Το Kala Nidhi, το Kala Kosh, το Kala Darshan, το Janpad Sampada και το Sutradhar και ως σύμβολο όλων αυτών των τμημάτων φυτεύτηκαν πέντε δέντρα. Με την πάροδο του χρόνου το εύρος των εργασιών του IGNCA διευρύνθηκε και δημιουργήθηκαν πολλά νέα τμήματα. Το Εργαστήριο Πολιτιστικής Πληροφορικής (CIL) ιδρύθηκε το 1994 ως ερευνητικό κέντρο πολυμέσων.

Το «Media Centre» ξεκίνησε πριν από περίπου δυόμισι δεκαετίες. Σήμερα το «Κέντρο Μέσων» έχει γίνει μια τεράστια αποθήκη οπτικοακουστικής τεκμηρίωσης. Το Media Center κάνει επίσης με επιτυχία το έργο της μεταφοράς των δραστηριοτήτων του IGNCA στους ανθρώπους μέσω διαφόρων μέσων ειδήσεων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Μεταξύ των αισθήσεων που βιώνουν την ομορφιά, υπάρχουν δύο κύριες αισθήσεις – οπτικές και ακουστικές. Το Adi-Drishya-form είναι ένα σημαντικό μέρος του προγράμματος «Adi Drishya». Οι στόχοι του τμήματος «Adi Drishya» είναι – Τεκμηρίωση των χώρων τέχνης της βράχου, του περιβάλλοντός τους και των κοινοτήτων που ζουν γύρω τους. για τη διερεύνηση συγκεκριμένων περιπτώσεων διατήρησης, συντήρησης και διαχείρισης σπηλαίων βραχογραφικής τέχνης και βράχων καταφυγίων.

Το Τμήμα Συντήρησης του IGNCA ιδρύθηκε το 2003. Το τμήμα αυτό διαθέτει τεχνογνωσία στη συντήρηση, εκπαίδευση συντήρησης, συντήρηση βιβλίων, χειρογράφων, ζωγραφικής και αντικειμένων (μεταλλικά, ξύλινα αντικείμενα και εθνογραφικά αντικείμενα κ.λπ.)

Το Bharat Vidya Prayojana (BVP) ξεκίνησε το 2017. Ιδρύθηκε με στόχο τη μελέτη της «Ινδολογίας» από μια ολιστική ινδική προοπτική. Η Εθνική Αποστολή Χειρογράφων (NMM) ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2003 από το Υπουργείο Τουρισμού και Πολιτισμού της Ένωσης. Πρόκειται για ένα μοναδικό έργο, το οποίο αναλαμβάνει να εξερευνήσει και να διατηρήσει τον τεράστιο χειρόγραφο πλούτο της Ινδίας. Η NMM εργάζεται για να εκπληρώσει το σύνθημά της «Διατήρηση του παρελθόντος για το μέλλον».

Εκτός από αυτά τα τμήματα, 9 περιφερειακά κέντρα του IGNCA συμβάλλουν επίσης σημαντικά στον εμπλουτισμό της τέχνης και του πολιτισμού της χώρας. Τα κέντρα Varanasi, Guwahati, Bengaluru, Ranchi, Puducherry, Thrissur, Goa, Vadodara και Srinagar του IGNCA εργάζονται συνεχώς για να διατηρήσουν, να προωθήσουν και να φέρουν στο κοινό την τοπική καλλιτεχνική κουλτούρα. Σε αυτά τα κέντρα οργανώνονται προγράμματα εθνικής σημασίας. Το IGNCA εργάζεται για να επεκτείνει τις διαστάσεις του με την πάροδο του χρόνου. Το IGNCA έχει ξεκινήσει πολλά νέα έργα και προγράμματα τα τελευταία χρόνια.

Σχετικά με τον συγγραφέα ανάρτησης


Σούμαν Μούνσι

Ιδρυτής Συντάκτης του IBG NEWS (15/Mar/2012- 09/Aug/2018). Αποδέκτης του βραβείου Udar Akash Rokeya Shakhawat Hossain 2018. Νικητής κριτικής επιτροπής και δημόσιας ψηφοφορίας National Geographic & Canon Wild Clicks 2011. Σπούδασε Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Επιστήμη Υπολογιστών, MBA IT, LIMS (ΗΠΑ & Αυστραλία), GxP (ΗΠΑ & Η.Β.), BA (Κοινωνιολογία) Dip στη Δημοσιογραφία (Ιρλανδία), Δίπλωμα στη Βεδική Αστρολογία, Αριθμολογία, Χειρομαντεία, Vastu Shastra & Ο Φενγκ Σούι 25 χρόνια στη βιομηχανία ψηφιακής και πληροφορικής με παγκόσμιες πολυεθνικές εργάστηκε και ταξίδεψε στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη, τη Σιγκαπούρη, την Αυστραλία, το Μπαγκλαντές και πολλές άλλες χώρες. Εκπαίδευση και κατάρτιση προηγμένης διαχείρισης και τεχνολογίας Ε&Α από Ινδία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία. Πάνω από 30 Πιστοποιήσεις από παγκόσμιους ηγέτες στην Ε&Α και την Εκπαίδευση. Δάσκαλος Επιστήμης Υπολογιστών, ειδικός IT & LIMS με μεγάλους θαυμαστές στην κοινότητά του. Γενικός Γραμματέας της Κρατικής Επιτροπής Δυτικής Βεγγάλης της Ένωσης Όλων των Ινδικών Δημοσιογράφων


Ευτυχισμένος

Ευτυχισμένος
0 %


Λυπημένος

Λυπημένος0 %


Ενθουσιασμένος

Ενθουσιασμένος0 %


Νυσταγμένος

Νυσταγμένος
0 %


Θυμωμένος

Θυμωμένος0 %


Εκπληξη

Εκπληξη0 %

Schreibe einen Kommentar