Η ΙΝΔΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΡΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΙ – ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ COLOMBO 4TH TTEX

0
Η ΙΝΔΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΡΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΙ – ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ COLOMBO 4TH TTEX

Η ΙΝΔΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΡΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΙ – ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ COLOMBO 4TH TTEX
Η ΙΝΔΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΡΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΙ – ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ COLOMBO 4TH TTEX


0


0

Freedom Ka Amrit Mahoutsav

InterServer Web Hosting και VPS


Ώρα ανάγνωσης:1 λεπτό, 48 δευτερόλεπτα

Η ΙΝΔΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΡΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΙ – ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ COLOMBO 4Θ TTEX

1. Η Ινδική Ακτοφυλακή πραγματοποίησε την τέταρτη έκδοση της άσκησης Table top υπό την αιγίδα του Colombo Security Conclave στην Καλκούτα, στις 15 Μαρτίου 23. Εκτός από την Ινδική Ακτοφυλακή, εκπρόσωποι από το Μπαγκλαντές, τις Μαλδίβες, τον Μαυρίκιο, τις Σεϋχέλλες, τη Σρι Λάνκα και εθνικά ενδιαφερόμενα μέρη στη θάλασσα τομέα συμμετείχε στην άσκηση.

2. Το Colombo Security Conclave δημιουργήθηκε το έτος 2011 ως τριμερής όμιλος θαλάσσιας ασφάλειας της Ινδίας, της Σρι Λάνκα και των Μαλδίβων. Ο οδικός χάρτης δραστηριοτήτων επεκτάθηκε περαιτέρω το 2022 και εγκρίθηκε από τις χώρες μέλη, π.χ. Ινδία, Σρι Λάνκα, Μαλδίβες, Μαυρίκιος με το Μπαγκλαντές και τις Σεϋχέλλες να συμμετέχουν ως χώρες παρατηρητές.

3. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, εκτός από παρουσιάσεις, έγιναν συζητήσεις για διάφορα θέματα που αφορούν προκλήσεις στον ναυτιλιακό τομέα όπως η αντιμετώπιση απειλών από Anti National Elements, Marine Pollution Response, Search and Rescue και Damage Control στη θάλασσα. Στη συνέχεια διεξήχθη επιτραπέζια άσκηση στην οποία συμμετείχαν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

4. Το Συνέδριο Ασφαλείας του Κολόμπο υπογραμμίζει την περιφερειακή συνεργασία και τους κοινούς στόχους ασφάλειας που αφορούν όλα τα παράκτια έθνη στην περιοχή του Ινδικού Ωκεανού. Στόχος του είναι να καταστήσει προτεραιότητες για την περιοχή η ασφάλεια στη θάλασσα, η αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης και η θαλάσσια έρευνα και διάσωση. Η συνένωση των έξι χωρών της περιοχής του Ινδικού Ωκεανού υποδηλώνει την ανάπτυξη υποπεριφερειαλισμού σε μια κοινή πλατφόρμα θαλάσσιας και ασφάλειας και είναι σημαντική και σε ένα ευρύτερο παγκόσμιο πλαίσιο.

5. Ο συντονισμός και η συνεργασία μεταξύ των θαλάσσιων γειτόνων κατέχει το κλειδί για την ασφάλεια στη θάλασσα και την ασφάλεια στην περιοχή του Ινδικού Ωκεανού. Το όραμα του Αξιότιμου Πρωθυπουργού για την ασφάλεια και την ανάπτυξη για όλους στην Περιφέρεια – το SAGAR και η πρώτη πολιτική γειτονίας είναι οι πρωταρχικές πρωτοβουλίες για το IOR και μαρτυρούν τις προτεραιότητες πολιτικής της Ινδίας. Ένα συνεργατικό περιβάλλον και συνεργατικός μηχανισμός στη θαλάσσια γειτονιά του IOR είναι απαραίτητος για την αντιμετώπιση των ωκεανικών προκλήσεων διασφαλίζοντας έτσι τη θαλάσσια ασφάλεια, την ασφάλεια και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.


Σχετικά με τον συγγραφέα ανάρτησης


Σούμαν Μούνσι

Ιδρυτής Συντάκτης του IBG NEWS (15/Mar/2012- 09/Aug/2018). Αποδέκτης του βραβείου Udar Akash Rokeya Shakhawat Hossain 2018. Νικητής κριτικής επιτροπής και δημόσιας ψηφοφορίας National Geographic & Canon Wild Clicks 2011. Σπούδασε Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Επιστήμη Υπολογιστών, MBA IT, LIMS (ΗΠΑ & Αυστραλία), GxP (ΗΠΑ & Η.Β.), BA (Κοινωνιολογία) Dip στη Δημοσιογραφία (Ιρλανδία), Δίπλωμα στη Βεδική Αστρολογία, Αριθμολογία, Χειρομαντεία, Vastu Shastra & Ο Φενγκ Σούι 25 χρόνια στη βιομηχανία ψηφιακής και πληροφορικής με παγκόσμιες πολυεθνικές εργάστηκε και ταξίδεψε στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη, τη Σιγκαπούρη, την Αυστραλία, το Μπαγκλαντές και πολλές άλλες χώρες. Εκπαίδευση και κατάρτιση προηγμένης διαχείρισης και τεχνολογίας Ε&Α από Ινδία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία. Πάνω από 30 Πιστοποιήσεις από παγκόσμιους ηγέτες στην Ε&Α και την Εκπαίδευση. Δάσκαλος Επιστήμης Υπολογιστών, ειδικός IT & LIMS με μεγάλους θαυμαστές στην κοινότητά του. Γενικός Γραμματέας της Κρατικής Επιτροπής Δυτικής Βεγγάλης της Ένωσης Όλων των Ινδικών Δημοσιογράφων


Ευτυχισμένος

Ευτυχισμένος
0 %


Λυπημένος

Λυπημένος0 %


Ενθουσιασμένος

Ενθουσιασμένος0 %


Νυσταγμένος

Νυσταγμένος
0 %


Θυμωμένος

Θυμωμένος0 %


Εκπληξη

Εκπληξη0 %

Schreibe einen Kommentar