Ενεργοποίηση δυνητικών πελατών και εξαίρεση

0
Ενεργοποίηση δυνητικών πελατών και εξαίρεση

Είτε προσπαθείτε να προστατεύσετε τις προσωπικές σας πληροφορίες, είτε αποφεύγετε τους επιθετικούς τηλεπωλητές είτε κάνετε εξορθολογισμό της διαδικασίας δανεισμού χρημάτων, υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να σταματήσετε την πώληση δυνητικών πελατών από τα τρία μεγάλα πιστωτικά γραφεία.

Ο δυνητικός πελάτης ενεργοποίησης είναι ένα προϊόν μάρκετινγκ που πωλείται από τα τρία μεγάλα πιστωτικά γραφεία —Experian, TransUnion και Equifax— σε δανειστές που αναζητούν πελάτες με συγκεκριμένες προδιαγραφές, όπως τύπους δανείων, ταχυδρομικούς κώδικες ή βαθμολογίες FICO.

Είναι ελκυστικά για τους δανειστές επειδή μπορούν να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για απόκτηση εντοπίζοντας αξιόπιστους καταναλωτές που αναζητούν ενεργά πίστωση. Αυτοί οι καταναλωτές θα ανταποκρίνονται στα κριτήριά τους και επομένως θα ανταποκρίνονται καλύτερα στην προσφορά τους. Οι δυνητικοί πελάτες ενεργοποίησης μπορούν να αυξήσουν τα ποσοστά απόκρισης, να βελτιστοποιήσουν τις ευκαιρίες cross-sell, να μειώσουν το κόστος απόκτησης και να ενισχύσουν την απόδοση της επένδυσης στο μάρκετινγκ.

Αφού οι καταναλωτές υποβάλουν αίτηση για δάνειο, ο δανειστής θα τραβήξει την πιστωτική τους έκθεση, σηματοδοτώντας τα μεγάλα πιστωτικά γραφεία ότι ψωνίζουν για πίστωση. Θα αρχίσουν να λαμβάνουν τηλεφωνήματα, επιστολές ή email όταν οι πληροφορίες τους πωληθούν σε ανταγωνιστικούς δανειστές που έχουν πλέον πρόσβαση στις πληροφορίες τους.

Οι δυνητικοί πελάτες ενεργοποίησης είναι νόμιμοι βάσει του νόμου περί δίκαιης αναφοράς πιστώσεων (FCRA) και μπορούν να προσφέρουν όφελος σε πελάτες που θέλουν να συγκρίνουν τις τιμές των υπηρεσιών. Επιπλέον, ένα προβάδισμα ενεργοποίησης θα μπορούσε να ωθήσει τους δανειστές να προσφέρουν επιτόκια και όρους για να ξεπεράσουν τις ανταγωνιστικές προσφορές. Στην πραγματικότητα, οι δυνητικοί πελάτες ενεργοποίησης χρησιμοποιούνται από πολλές νόμιμες εταιρείες για την αύξηση των πωλήσεων. Παραδείγματα είναι οι εταιρείες στεγαστικών δανείων, οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων.

Ωστόσο, υπάρχει επίσης η πιθανότητα κατάχρησης των δυνητικών πελατών ενεργοποίησης από ανυπόληπτες εταιρείες που μπορούν να παραποιηθούν για να εξαπατήσουν τους δανειολήπτες. Με την επιβράδυνση των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν σήμερα πολλές εταιρείες, οι δυνητικοί πελάτες ενεργοποίησης είναι πιο διαδεδομένοι από ποτέ, μαζί με παράνομες προσφορές.

Μπορεί να αρχίσετε να λαμβάνετε τηλεφωνικές κλήσεις, email ή επιστολές με αυτόκλητες προσφορές από άλλες εταιρείες που έχουν πλέον πρόσβαση στα δεδομένα σας. Επιπλέον, οι δυνητικοί πελάτες ενεργοποίησης θα μπορούσαν να εκθέσουν τους δανειολήπτες σε πιθανή κλοπή ταυτότητας.

Οι καταναλωτές μπορούν να αποτρέψουν την ενεργοποίηση των δυνητικών πελατών, αλλά η ουσία είναι ότι πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί όταν κάνετε αίτηση για δάνειο. Το να γνωρίζετε με ποιους έχετε να κάνετε και να ερευνήσετε προσεκτικά τους δανειστές μπορεί να σας βοηθήσει να προστατευθείτε από ανυπόληπτες προσφορές.

Μια άλλη επιλογή είναι η „Εξαίρεση“ για να απαγορεύσετε τη χρήση του ονόματός σας από μεγάλα πιστωτικά γραφεία για πώληση σε πιστωτές ή ασφαλιστές. Μπορείτε να ελέγξετε την πρόσβαση στο αρχείο σας για πέντε χρόνια ηλεκτρονικά ή μόνιμα μέσω ταχυδρομείου, εντός 72 ωρών. Εγγραφείτε στο OptOutPrescreen.com.

Η εξαίρεση θα σταματήσει τις ανεπιθύμητες προσφορές πίστωσης μέσω ταχυδρομείου. εξαλείψτε την ανεπιθύμητη αναθεώρηση του πιστωτικού σας αρχείου. και θα σας παρέχει ένα πρόσθετο επίπεδο διασφάλισης ότι το πιστωτικό σας αρχείο θα προβάλλεται μόνο από εταιρείες που έχετε επιλέξει εσείς ή ο δανειστής σας.

Υπάρχει επίσης κάποια προσπάθεια από ομάδες υπεράσπισης για την απαγόρευση των δυνητικών πελατών ενεργοποίησης και την παροχή μεγαλύτερης προστασίας για τις πληροφορίες των καταναλωτών. Ωστόσο, αυτές οι προσπάθειες δεν έχουν ακόμη πετύχει, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να πρέπει να προστατεύονται.

Έτσι, ενώ οι δυνητικοί πελάτες ενεργοποίησης μπορεί να σας βοηθήσουν να λάβετε μια ακόμη καλύτερη προσφορά για στεγαστικό δάνειο ή δάνειο αυτοκινήτου από αυτή που σκεφτόσασταν, η πραγματικότητα είναι ότι αυτά τα εργαλεία πωλήσεων μπορούν επίσης να σας κάνουν πιο επιρρεπείς σε απάτη και εξαπάτηση. Λάβετε μέτρα για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και κάνετε πάντα την εργασία σας πριν πάρετε ένα δάνειο.

Για συμβουλές για την αποφυγή απάτης κατά την αγορά δανείου, ακολουθήστε μας Facebook ή επισκεφθείτε τη σελίδα Προσωπικά Δάνεια στον ιστότοπό μας στη διεύθυνση fkc.bank.

Schreibe einen Kommentar