Γιατί πρέπει να συμμετάσχετε σε ένα διαδικτυακό μάθημα ζωγραφικής ζωής

9
Γιατί πρέπει να συμμετάσχετε σε ένα διαδικτυακό μάθημα ζωγραφικής ζωής

Η ζωγραφική είναι εδώ και πολύ καιρό ένα βασικό μέρος της επίσημης καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και είναι μια πολύ χρήσιμη πρακτική τόσο για αρχάριους όσο και για ειδικούς καλλιτέχνες – υπάρχει πάντα κάτι νέο να μάθουμε για την ανθρώπινη φιγούρα. Με τα διαδικτυακά μαθήματα ζωγραφικής ζωής να παραδίδονται σε όλο τον κόσμο, η τεχνολογία σάς επιτρέπει να συμμετέχετε σε μια τάξη όπου κι αν βρίσκεστε, αρκεί να έχετε την κατάλληλη τεχνολογία!

Τα πλεονεκτήματα της παρακολούθησης ενός διαδικτυακού μαθήματος ζωγραφικής ζωής

Ενώ οι περιορισμοί εμποδίζουν τους καλλιτέχνες να παρακολουθήσουν αυτοπροσώπως μαθήματα ζωγραφικής, το σχέδιο από μια οθόνη μπορεί να φαίνεται σαν μια κακή εναλλακτική λύση. Είναι πάντα δυνατό να βρείτε μια εικόνα αναφοράς στο διαδίκτυο και να αντλήσετε από αυτήν, αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η συμμετοχή σε διαδικτυακές συνεδρίες μπορεί να είναι πολύ πιο εμπλουτισμένη.

  • Όταν τα διαδικτυακά μαθήματα διευθύνονται από δάσκαλο, μπορούν να δώσουν χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές καθ‘ όλη τη διάρκεια της συνεδρίας. Μπορεί να είναι λιγότερο πρακτικό από μια συνεδρία στην πραγματική ζωή, αλλά ορισμένοι καλλιτέχνες μπορεί να το προτιμήσουν από το να έχουν έναν δάσκαλο να κοιτάζει πάνω από τον ώμο τους! Δεν καθοδηγούνται όλες οι τάξεις, και αυτές μπορεί να είναι πιο ανεπίσημες, επιτρέποντάς σας να πάρετε το σχέδιό σας προς τη δική σας κατεύθυνση.
  • Τα εικονικά μαθήματα παρέχουν την ευκαιρία να συναντήσετε άλλους καλλιτέχνες και να μοιραστείτε έργα τέχνης και ενθάρρυνση.
  • Τα χρονικά όρια μπορεί να είναι δύσκολο να επιβληθούν μόνοι σας, αλλά τα διαδικτυακά μαθήματα μπορούν να δώσουν δομή σε μια συνεδρία σχεδίασης. Συχνά περιλαμβάνουν ένα μείγμα κοντών και μακριών στάσεων που σας ενθαρρύνουν να είστε είτε γρήγοροι και αποφασιστικοί με το σημάδι σας, είτε πιο προσεκτικοί και λεπτομερείς, ανάλογα με το μήκος κάθε πόζας.
  • Μερικά μαθήματα σχεδίασης εικονικής ζωής καταγράφονται, ώστε να τα παρακολουθείτε την ώρα που σας ταιριάζει.

Εδώ είναι μια επιλογή από μερικούς από τους αγαπημένους μας διαδικτυακούς διαμεσολαβητές ζωγραφικής ζωής. Όπου είναι δυνατόν, έχουμε διασφαλίσει ότι τα μοντέλα πληρώνονται δίκαια και οι συλλογικότητες που αναφέρονται προσφέρουν μαθήματα που γιορτάζουν τη διαφορετικότητα και είναι χωρίς αποκλεισμούς και ασφαλή για όλους. Προτείνετε τα αγαπημένα σας στα σχόλια για να τα εξερευνήσουν άλλοι και μπορεί να βρείτε την αγαπημένη σας τάξη προστιθέμενη στην κύρια λίστα.

2B ή όχι 2B Collective (Λονδίνο, Η.Β.)

Το 2B ή όχι Το 2B είναι μια συλλογικότητα BIPOC που εστιάζει στη συμπερίληψη και τη διαφορετικότητα. Αυτό αντικατοπτρίζεται σε μεγάλο βαθμό στο ρόστερ των μοντέλων που συνεργάζονται με την ομάδα, τα οποία στο παρελθόν περιλάμβαναν κάθε είδους μοντέλο, συμπεριλαμβανομένου BIPOC, μοντέλα με αναπηρίες, ακροβάτες, LGBTQ+ μοντέλα, νυχτερινές ερμηνεύτριες και πολλά άλλα – γιορτάζοντας έτσι την αληθινή ομορφιά της ανθρώπινης μορφής στα πολλά χρώματα, χαρακτήρες και μεγέθη.

«Είμαστε μια ομάδα καλλιτεχνών που συναντηθήκαμε το 2012 σε ένα κανονικό μάθημα ζωγραφικής στο Ανατολικό Λονδίνο, πριν ξεκινήσουμε το δικό μας το 2017, ξεκινώντας σε μια παμπ που ονομάζεται The Macbeth, εξ ου και το όνομά μας το οποίο είναι εμπνευσμένο από τον Σαίξπηρ.

Γρήγορα μπροστά σε έναν κόσμο μετά τον Covid, το μάθημα ζωγραφικής μας βρήκε σπίτι στο διαδίκτυο μετά το χτύπημα της πανδημίας, τρέχουμε τώρα αρκετά μαθήματα την εβδομάδα για να εξυπηρετήσουμε εκατοντάδες καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο που εκτείνονται από ηπείρους μέχρι την Αυστραλία, την Ασία και την Ασία και Νότια Αμερική. Παρείχε μια ασφαλή, οικονομικά προσιτή και προσβάσιμη δημιουργική διέξοδο για καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο. Έχουμε διαφημιστεί ως μια σταθερή πηγή καλής διατήρησης της ψυχικής υγείας από πολλούς από τους καλλιτέχνες μας.

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε μια νέα άποψη για το τι μπορεί να είναι το σχέδιο ζωής, έτσι ώστε οι καλλιτέχνες μας να μπορούν να απομακρυνθούν από τον κόσμο για μερικές ώρες, να εξασκηθούν στο σχέδιο τους και να κοινωνικοποιηθούν σε ένα ανεπίσημο περιβάλλον (παίζουμε τις καλύτερες μελωδίες!).

Ελάτε να συμμετάσχετε στην επόμενη συνεδρία μας και να αξιοποιήσετε ένα διεθνές δίκτυο ταλαντούχων, φιλικών και ανοιχτών καλλιτεχνών, θα θέλαμε να σας έχουμε μαζί!‘

Οι συνεδρίες είναι Τρίτη και Παρασκευή, 7-9 μ.μ. και Κυριακή, 2 – 4 μ.μ.

Ιστότοπος 2B ή όχι 2B Collective


Ζωγραφική Ζωή (Γλασκώβη, Σκωτία)

Μια επιλογή από live μέσω Zoom και προηχογραφημένα μαθήματα ζωγραφικής από το Drawing Life Glasgow, ιδρύθηκε από τον καλλιτέχνη Hugo Wijngaard. Με στόχο να προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό πέρα ​​από αυτά που ήδη συνδέονται με τις παραδοσιακές πρακτικές ζωγραφικής, το Drawing Life διατηρεί τις τιμές προσιτές και προσιτές σε όλους.

Ως μία από τις πρώτες ομάδες που θα προχωρήσουν σε εικονικές πλατφόρμες, θα γιορτάσουν την επέτειό τους από το Zoom την επόμενη εβδομάδα. Έχουν εργαστεί σκληρά για να διασφαλίσουν ότι τα μαθήματα παραμένουν ασφαλή και ηθικά για τα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου του μοντέλου σε κάθε στάδιο της διαδικασίας και μοιράζοντας το 50% του εισοδήματος. Συνεργάζονται με τοπικά και διεθνή μοντέλα για να επιμεληθούν μια μοναδική εμπειρία ζωγραφικής που εξυμνεί τόσο την καλλιτεχνική ταυτότητα του μοντέλου όσο και τα κοινά ενδιαφέροντα του.

Η αλλαγή στο Διαδίκτυο έχει εμπνεύσει την εξερεύνηση σε ιδέες που κάποτε ήταν ανέφικτες στην πραγματική ζωή. πιέζουν τα όρια του τι μπορεί να είναι το ζωγραφικό σχέδιο και παρέχουν εκπληκτικές και καινοτόμες τάξεις που προέρχονται από ιστορικό υλικό και αφηγήσεις βασισμένες σε έννοιες.

Μπορείτε επίσης να βρείτε μια μεγάλη γκάμα αναφορών φωτογραφιών υψηλής ποιότητας από προηγούμενες συνεδρίες που μπορείτε να αγοράσετε και να ζωγραφίσετε από τον δικό σας χρόνο.

Σχέδιο Ζωής Γλασκώβης


Henley School of Art Life Drawing (Οξφόρδη, UK)

Το Henley School of Art προσφέρει κάθε δύο εβδομάδες, μη καθοδηγούμενα Life Drawing Sessions, τα οποία διεξάγονται με ενθουσιασμό και σχολαστικότητα και επιμελούνται από τον έμπειρο δάσκαλο και συν-σκηνοθέτη HSA Jo Harris. Χρησιμοποιώντας μια μεγάλη γκάμα μοντέλων παγκόσμιας κλάσης, οι συνεδρίες σχεδίασης HSA life είναι «πραγματικές εκθέσεις με τεράστιο παράγοντα αίσθησης καλής αίσθησης». Πιο εστιασμένα, καθοδηγούμενα διαδικτυακά μαθήματα είναι διαθέσιμα στον ιστότοπό τους.

Η HSA διοργανώνει επίσης διαδικτυακές συνεδρίες ζωγραφικής ζωγραφικής μία φορά την εβδομάδα με τον δάσκαλο και συν-διευθυντή της HSA, Holly Surplice. Μερικές φορές οι συνεδρίες γίνονται ζωντανά με μοντέλα ζώων ή δημιουργούνται με κινούμενα πλάνα και φωτογραφίες από μερικούς από τους κορυφαίους κινηματογραφιστές άγριας φύσης στον κόσμο. Αυτά τα μαθήματα αναμένονται πολύ κάθε εβδομάδα από τους τακτικούς επισκέπτες και είναι ένα φιλικό και εμπνευσμένο μέρος για να νιώσετε συνδεδεμένοι με τη φύση και την τέχνη.

Διαδικτυακές συνεδρίες του Henley School of Art


LiveArt Online (Λονδίνο, Η.Β.)

Μετά την επιτυχία των τακτικών συνεδριών ζωγραφικής ζωντανής ζωής στο διαδίκτυο μέσω του Facebook, η Life Arts Stockwell έχει τώρα συγκεντρώσει μια βιβλιοθήκη προηχογραφημένων συνεδριών ζωγραφικής ζωής, ώστε να μπορείτε να πληρώνετε και να παίζετε με την άνεσή σας.

Η Life Arts Stockwell προηχογραφούσε συνεδρίες ζωγραφικής ζωής


Λέσχη Ζωγραφικής Ζωής Λεμεσού (Λεμεσός, Κύπρος)

Εγγραφείτε στο Limassol Life Drawing Club (το μόνο διαδικτυακό μάθημα ζωγραφικής ζωής στην Κύπρο!) για μαθήματα που ταιριάζουν σε όλα τα επίπεδα εμπειρίας. Ακολουθήστε το κλαμπ Ίνσταγκραμ ή Facebook και θα βρείτε λεπτομέρειες για όλα τα διαφορετικά μαθήματα που τρέχουν όλη την εβδομάδα και πότε το επόμενο μάθημα είναι στα highlights τους. Όλα τα μαθήματα παραδίδονται στο Zoom.

Λέσχη Ζωγραφικής Λεμεσού στο Instagram


London Drawing (Λονδίνο, Η.Β.)

μοντέλο ζωής Trixie Divine

Η London Drawing αρχικά έχτισε τη φήμη της μέσω της λειτουργίας ενός επιτυχημένου κανονικού μαθήματος ζωγραφικής στις γκαλερί Tate Modern από το 2006 έως το 2011. Έκτοτε έχουν μειωμένες συνεδρίες σε όλο το Λονδίνο καθώς και μεμονωμένα εργαστήρια. Είναι έμπειροι στο να μεταφέρουν τις συνεδρίες ζωγραφικής της ζωής τους σε ένα διαδικτυακό κοινό, προσβάσιμο μέσω της ιστοσελίδας τους, όπου θα βρείτε επίσης ηχογραφήσεις προηγούμενων γεγονότων, συμπεριλαμβανομένου του πάντα πολύχρωμου «Θέατρου Ζωγραφικής». Δύο ώρες συνεδρίες μέσω Zoom, από 8 £ συν το κόστος κράτησης (1,37 £).

Διαδικτυακές δημιουργικές συνεδρίες σχεδίασης του Λονδίνου


Purdie Life Drawing (Μπρίστολ, Η.Β.)

Η Antonia Purdie είναι μια ερμηνεύτρια με πολλές δεξιότητες, η οποία ειδικεύεται στους ανεμιστήρες εναέριου στεφάνου και φωτιάς και παρέχει διαδικτυακές συνεδρίες μοντελοποίησης ζωής, καθώς και αναφορές φωτογραφιών σε καλλιτέχνες. Οι συνεδρίες είναι ανεπίσημες αλλά δομημένες σε πόζες 20 λεπτών και μεγαλύτερες μέσω Zoom. Μια συνεδρία δύο ωρών είναι συνήθως 6 £. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το Purdie Life Drawing on Facebook ή Ίνσταγκραμ.


Raw Umber Studios (Somerset, UK)

Τα Raw Umber Studios είναι ένα στούντιο καλλιτεχνών με έδρα το Stroud που ειδικεύεται σε μια κλασική προσέγγιση στη ζωγραφική και το σχέδιο της φιγούρας. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το στούντιο έφερε την τεχνογνωσία του στο διαδίκτυο και προσφέρει τακτικές συνεδρίες φιγούρας και πορτρέτου μέσω του ιστότοπού του, με επαγγελματική καθοδήγηση σε κάθε συνεδρία. Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε μια συνέντευξη με τον ιδρυτή των Raw Umber Studios, Neil Davidson. Από 5 £ ανά περίοδο σύνδεσης για προηχογραφημένες συνεδρίες στον ιστότοπό τους.

Ιστοσελίδα Raw Umber Studios


Reconfigure Life Drawing (Εδιμβούργο, Σκωτία)

Η αρχική σελίδα του ιστότοπου Reconfigure είναι τόσο φιλόξενη και γεμάτη θετικά λόγια που σας κάνει αμέσως να θέλετε να γίνετε μέλος αυτής της κοινότητας. Ο διοργανωτής Topaz δίνει τη μεγαλύτερη σημασία στη δικαιοσύνη – και προσφέρει συνεδρίες με τιμές για όσους έχουν κανονικό μισθό και ξεχωριστή τιμή για εκείνους που έχουν «γενναιόδωρους μισθούς». Τα κέρδη μοιράζονται εξίσου μεταξύ των μοντέλων και του διοργανωτή, με την επιλογή να δώσουμε φιλοδώρημα το μοντέλο εάν το επιθυμείτε. Αναδιαμόρφωση προσφέρει επίσης πακέτα φωτογραφιών προηγούμενων περιόδων σύνδεσης. Ο Topaz λέει, «Οι συνεδρίες είναι μια συνεργασία μεταξύ εμένα και των μοντέλων και μια πλατφόρμα για τα καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα, τις πειραματικές ιδέες και την αισθητική τους. Επίσης, εγώ ο ίδιος έχω τη διπλή προοπτική του να είμαι πρότυπο ζωής και καλλιτέχνης, και έτσι ως διοργανωτής χρησιμοποιώ τη δική μου εμπειρία για να δημιουργήσω ένα περιβάλλον που επιτρέπει σε όλους να ανθίσουν καλύτερα. Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται επίσης να συνεχίσουν την εργασία τους στο διάλειμμα και μετά τη συνεδρία. Όχι μόνο τρομακτικό, βρίσκουμε ότι αυτό ενθαρρύνει ο ένας τον άλλον να δοκιμάσει νέες ιδέες, να θαυμάσει την ποικιλία των προσεγγίσεων και να υποστηρίξει ο ένας την πρόοδο του άλλου».

Το Life drawing με το Reconfigure πραγματοποιείται τις Τετάρτες, 7-9 μ.μ., και συνοδεύεται από μια ειδικά επιμελημένη λίστα αναπαραγωγής την οποία μπορείτε να ακούτε ενώ σχεδιάζετε ή αλλιώς μπορείτε να το κάνετε σίγαση! Όλες οι συνεδρίες είναι στο Zoom.

Επαναδιαμορφώστε τον ιστότοπο Life Drawing


The Renaissance Workshop (Λονδίνο, Η.Β.)

ζωγραφική από μια πρόσφατη τάξη με τον Juliano Hollivier, εμπνευσμένη από το Pontormo (The Renaissance Workshop)

Το Εργαστήριο Αναγέννησης ιδρύθηκε από τον απόφοιτο Ιστορίας και Φιλοσοφίας Jonathan Long με σκοπό να πραγματοποιήσει το όραμά του για την κοινωνία που έχει πραγματική σύνδεση με τις πολιτιστικές ρίζες του Δυτικού Πολιτισμού. Το Εργαστήρι της Αναγέννησης στηρίζεται σε μια παθιασμένη και σθεναρή επιβεβαίωση του δυτικού πολιτισμού και της αξιοσημείωτης καλλιτεχνικής και πνευματικής του κληρονομιάς. Το Renaissance Workshop προσφέρει μια ποικιλία διαδικτυακού περιεχομένου, από μαθήματα σχεδίασης 6 εβδομάδων έως εβδομαδιαία ζωγραφική μέσω Zoom. 6,99 £ για μια συνεδρία ζωγραφικής διάρκειας 2 ωρών.

Το εργαστήριο της Αναγέννησης


That Bare Life (Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο)

Το Bare είναι μια κολεκτίβα Life Drawing με τις ρίζες της και μια έντονη εστίαση στη θετικότητα του σώματος και στην αγάπη για τον εαυτό της.

Στόχος μας είναι να ενδυναμώσουμε τα σώματα POC & Queer τροφοδοτώντας τις γυμνές τέχνες μέσω ασφαλών χώρων.

Παρέχουμε ηθική αμοιβή σε όλα τα μοντέλα μας με το 50% να πηγαίνει απευθείας σε αυτά.

Ελάτε να δημιουργήσετε μαζί μας στις εβδομαδιαίες συνεδρίες σχεδίασης Εικονικής Ζωής μέσω Zoom κάθε Δευτέρα/Πέμπτη 7 μ.μ. GMT.‘

Αυτή η ιστοσελίδα Bare Life


United Models Life Drawing (Μπρίστολ, Η.Β.)

εικονογράφηση από την Yoli Ward-Streeter (@yoliws_illustration)

Τα United Models είναι μια συλλογή μοντέλων ζωής που οργανώνουν διαδικτυακές συνεδρίες ζωγραφικής Zoom life καθ‘ όλη τη διάρκεια του lockdown και οργανώνουν πραγματικά γεγονότα όταν είναι δυνατόν. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται συνήθως την Τρίτη, 7-9 μ.μ. μέσω του Zoom και οι συνεδρίες με πορτραίτο πραγματοποιούνται τις Κυριακές 6-7 μ.μ. Επιπλέον, η ομάδα διοργανώνει ειδικές εκδηλώσεις τους περισσότερους μήνες. Η ειδική εκδήλωση αυτού του μήνα πραγματοποιείται αυτήν την Παρασκευή 12 Μαρτίου και είναι μια γιορτή του Ανθρώπου και της Ποίησης, καθώς το συγκρότημα σε ποιητές και μουσικούς θα παίξει ως συνοδεία πόζες. (κάντε κλικ εδώ για λεπτομέρειες). Ακολουθήστε την ομάδα Facebook ή Ίνσταγκραμ για περισσότερες πληροφορίες για όλες τις συνεδρίες.


Winchester Life Drawing Club (Hampshire, UK)

Το Winchester Life Drawing Club συγκεντρώνεται στο Zoom κάθε Τετάρτη και Πέμπτη απόγευμα για ωριαίες συνεδρίες, 7-8 μ.μ. Οι συνεδρίες κοστίζουν 6 £ και τα μοντέλα μεταφέρονται με ακτίνες από όπου κι αν κατοικούν και αντιπροσωπεύουν μια ποικιλία χρωμάτων, σχημάτων και μεγεθών. Ακολουθήστε το Winchester Life Drawing Club στο Facebook ή Ίνσταγκραμ για να ενημερώνεστε για το ποια μοντέλα θα συνεργαστούν με το κλαμπ στη συνέχεια.


Χρειάζεστε προμήθειες για το επόμενο μάθημα ζωγραφικής;

Περιηγηθείτε στο χαρτί στο Jacksonsart.com

Περιηγηθείτε σε μολύβια και κάρβουνο στο Jacksonsart.com

Για έναν γενικό κατάλογο διαδικτυακών μαθημάτων τέχνης κάντε κλικ εδώ

Schreibe einen Kommentar