Αποτελεσματικές θεραπείες για τη διαχείριση της βαριάς αιμορραγίας

0
Αποτελεσματικές θεραπείες για τη διαχείριση της βαριάς αιμορραγίας
Αιμορραγία

Εάν η έντονη αιμορραγία διαταράσσει το καθημερινό σας πρόγραμμα και μειώνει την ποιότητα της ζωής σας, δεν είστε μόνοι. Πολλές γυναίκες παλεύουν με έντονη αιμορραγία, η οποία συχνά επηρεάζει την ικανότητά τους να περπατούν άνετα, να κοιμούνται και να ασκούνται. Ο Δρ Κουίνσεϊ μπορεί να έχει την τέλεια λύση αν δυσκολεύεστε Βαριά αιμορραγία στη λίμνη Μαίρη.

Σημάδια ότι έχετε έντονη αιμορραγία

Η βαριά εμμηνορροϊκή αιμορραγία, ιατρικά γνωστή ως μηνορραγία, είναι παρατεταμένη ή ασυνήθιστα βαριά αιμορραγία. Ενώ πολλές γυναίκες εμφανίζουν βαριά εμμηνορροϊκή αιμορραγία, σπάνια είναι αρκετά σοβαρή για να χαρακτηριστεί ως μηνορραγία. Η διαταραχή σας εμποδίζει να ολοκληρώσετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες και μπορεί να οδηγήσει σε κράμπες και σοβαρή απώλεια αίματος.

Η κανονική έμμηνος ρύση πρέπει να διαρκεί από δύο έως επτά ημέρες, παράγοντας κατά μέσο όρο 8 κουταλιές της σούπας αίμα. Εάν αντιμετωπίζετε αιμορραγία που απαιτεί να αλλάζετε τις σερβιέτες σας κάθε ώρα, μπορεί να πρόκειται για μη φυσιολογική αιμορραγία της μήτρας. Ο μέσος έμμηνος κύκλος συχνά διαρκεί περίπου 28 ημέρες, αλλά 21 και 40 ημέρες είναι αποδεκτές. Η αιμορραγία εκτός των τακτικών περιόδων μπορεί να υποδεικνύει μια υποκείμενη ιατρική κατάσταση.

Ο Δρ Quinsey αντιμετωπίζει συμπτώματα όπως αιμορραγία μεταξύ των περιόδων, μεγάλους θρόμβους αίματος, αιμορραγία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κόπωση και αιμορραγία μετά την εμμηνόπαυση. Εάν υποψιάζεστε ότι έχετε βαριά αιμορραγία, ενημερώστε το γιατρό σας για μια ολοκληρωμένη εξέταση.

Παράγοντες που συμβάλλουν στη βαριά αιμορραγία

Πολλοί παράγοντες μπορούν να διπλασιάσουν τον κίνδυνο να έχετε βαριά αιμορραγία. Ο Δρ Quinsey αντιμετωπίζει ιατρικές καταστάσεις όπως:

Τα ινομυώματα της μήτρας είναι καλοήθεις όγκοι στη μήτρα μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής ηλικίας της. Τα ινομυώματα σπάνια προκαλούν συμπτώματα, αλλά μπορεί να οδηγήσουν σε κοιλιακές κράμπες και βαριά αιμορραγία όταν μεγεθύνονται.

Μια ενδομήτρια συσκευή (IUD) είναι ένας τύπος αντισύλληψης που ο γιατρός σας προσαρτά στη μήτρα σας για να αποτρέψει την εγκυμοσύνη. Εάν η συσκευή μετακινηθεί από τη θέση της, μπορεί να οδηγήσει σε έντονη αιμορραγία.

Η αποβολή συμβαίνει όταν χάσετε το έμβρυό σας πριν φτάσει τις 20 εβδομάδες. Το χαρακτηριστικό σύμπτωμα της αποβολής είναι η βαριά αιμορραγία.

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, της μήτρας και των ωοθηκών παρεμβαίνει στο αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε βαριά αιμορραγία ή ακόμα και θάνατο.

Διαθέσιμες θεραπείες για βαριά αιμορραγία

Κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας, ο Δρ Quinsey θα πραγματοποιήσει μια περιεκτική φυσική εξέταση για να εντοπίσει την αιτία της βαριάς αιμορραγίας σας. Μπορεί επίσης να πραγματοποιήσει πολλές εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός υπερηχοϋστερογράφημα για τον εντοπισμό ελαττωμάτων στην επένδυση της μήτρας και μια υστεροσκόπηση για να ελέγξει για ινομυώματα και πολύποδες. Άλλες διαγνωστικές εξετάσεις περιλαμβάνουν βιοψία ενδομητρίου, τεστ Παπανικολάου, εξέταση αίματος και μαγνητική τομογραφία. Μετά τη διάγνωση, μπορεί να προσφέρει χειρουργικές ή ορμονικές θεραπείες για βαριά αιμορραγία. Το σχέδιο θεραπείας σας θα βασίζεται στην ενεργοποίηση της βαριάς αιμορραγίας σας.

Ο Δρ Quinsey μπορεί πρώτα να προσφέρει μη χειρουργικές θεραπείες όπως ορμονοθεραπεία, συμπληρώματα σιδήρου, ρινικό σπρέι δεσμοπρεσίνης και αγωνιστές ορμόνης απελευθέρωσης γοναδοτροπίνης (GnRH). Εάν η κατάσταση της υγείας σας δεν βελτιωθεί, μπορεί να συστήσει πιο επιθετικές θεραπείες όπως αφαίρεση ενδομητρίου, υστερεκτομή, εμβολισμό μητριαίας αρτηρίας (ΗΑΕ) και μυομεκτομή. Ο παροχέας σας μπορεί να σας εκπαιδεύσει σχετικά με αυτές τις θεραπείες προτού σας βοηθήσει να επιλέξετε την ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη προσέγγιση.

Εάν υποψιάζεστε ότι έχετε μηνορραγία, καλέστε τον Δρ Quinsey ή επισκεφτείτε τον ιστότοπο για να κλείσετε ένα ραντεβού για διάγνωση και θεραπεία.

Schreibe einen Kommentar