Ένας προϋπολογισμός Rs. 9023 Crore διατίθενται για την επίτευξη των στόχων της αποστολής Gaganyaan της ISRO

0
Ένας προϋπολογισμός Rs.  9023 Crore διατίθενται για την επίτευξη των στόχων της αποστολής Gaganyaan της ISRO

ISRO - GSLV-MK III
ISRO – GSLV-MK III


0


0

Freedom Ka Amrit Mahoutsav

InterServer Web Hosting και VPS


Ώρα ανάγνωσης:2 λεπτά, 1 δευτερόλεπτο

Ο υπουργός της Ένωσης Δρ. Jitendra Singh ενημερώνει ότι ο προϋπολογισμός των Rs. 9.023 Crore διατίθενται για την επίτευξη των στόχων της αποστολής Gaganyaan

Η ISRO αναπτύσσει εγχώριες τεχνολογίες για οχήματα εκτόξευσης με ανθρώπινες βαθμολόγηση, μονάδα κατοικήσιμου πληρώματος, συστήματα υποστήριξης ζωής, συστήματα διαφυγής πληρώματος, δίκτυα σταθμών εδάφους, εκπαίδευση πληρώματος και αποκατάσταση: Dr. Jitendra Singh

Από το PIB Δελχί

Υπουργός Επικρατείας της Ένωσης (Ανεξάρτητος Υπεύθυνος) Επιστήμης & Τεχνολογίας. Υπουργός Επικρατείας (Ανεξάρτητος Υπεύθυνος) Επιστημών της Γης. MoS PMO, Προσωπικό, Δημόσια Παράπονα, Συντάξεις, Ατομική Ενέργεια και Διάστημα, ο Dr Jitendra Singh ενημέρωσε σήμερα ότι ο προϋπολογισμός των Rs. 9023 Crore διατίθενται για την επίτευξη των στόχων της αποστολής Gaganyaan.

Σε μια γραπτή απάντηση σε ερώτηση προς το Lok Sabha, ο Δρ Jitendra Singh είπε, το πεδίο εφαρμογής του προγράμματος Gaganyaan είναι να αποδείξει την ικανότητα ανθρώπινης διαστημικής πτήσης στη Χαμηλή Γη και την ασφαλή επιστροφή. Είπε, η ISRO αναπτύσσει εγχώριες τεχνολογίες για οχήματα εκτόξευσης με αξιολόγηση ανθρώπου, μονάδα κατοικήσιμης πληρώματος, σύστημα υποστήριξης ζωής, σύστημα διαφυγής πληρώματος, δίκτυο σταθμών εδάφους, εκπαίδευση πληρώματος και ανάκαμψη. Αυτές οι τεχνολογίες είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη των στόχων της αποστολής Gaganyaan και για την ανάληψη οποιωνδήποτε περαιτέρω διαπλανητικών αποστολών, πρόσθεσε ο υπουργός.

Η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει το Ινδικό Εθνικό Κέντρο Προώθησης και Εξουσιοδότησης Διαστήματος (IN-SPACe), ως η υπηρεσία ενιαίου παραθύρου για την προώθηση, τη δυνατότητα, την εξουσιοδότηση και την επίβλεψη των μη κυβερνητικών οντοτήτων στον τομέα του Διαστήματος στην Ινδία. Το IN-SPACE έχει αρχίσει να διευκολύνει τις ιδιωτικές εταιρείες / start-ups, στην εγκατάσταση εγκαταστάσεων εντός των πανεπιστημιουπόλεων ISRO, την εκτόξευση δορυφόρων και οχημάτων εκτόξευσης και την υποστήριξη Mentorship. Μέχρι σήμερα, το IN-SPACE έχει λάβει αιτήσεις από περισσότερες από 160 NGE στον τομέα του Διαστήματος.

Ο Δρ Jitendra Singh είπε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει ορισμένα βήματα για την ενίσχυση του διαστημικού τομέα στη χώρα. Ο τομέας έχει ήδη ανοίξει για ενισχυμένη συμμετοχή ιδιωτικών επιχειρήσεων στον διαστημικό τομέα, επιτρέποντάς τους να διεξάγουν από άκρο σε άκρο δραστηριότητες σε όλους τους κλάδους του διαστημικού τομέα. Από αυτή την άποψη, το IN-SPACE έχει δημιουργηθεί για την προώθηση και τη διαχείριση Μη Κυβερνητικών Φορέων.

Ο ρόλος της New Space India Limited [NSIL] έχει επίσης διευρυνθεί για να φέρει στο προσκήνιο μια εμπορική προσέγγιση για τη διεξαγωγή διαστημικών δραστηριοτήτων. Εκτός αυτού, αρκετές ιδιωτικές βιομηχανίες συμβάλλουν επίσης σημαντικά στο ινδικό διαστημικό πρόγραμμα υπό την ηγεσία της ISRO, παρέχοντας υποσυστήματα και εξαρτήματα. Το Υπουργείο Διαστήματος βρίσκεται επίσης στη διαδικασία διαμόρφωσης μιας συνολικής, γενικής διαστημικής πολιτικής που θα δώσει περαιτέρω ώθηση σε ολόκληρο το διαστημικό οικοσύστημα.

Σχετικά με τον συγγραφέα ανάρτησης


Σούμαν Μούνσι

Ιδρυτής Συντάκτης του IBG NEWS (15/Mar/2012- 09/Aug/2018). Αποδέκτης του βραβείου Udar Akash Rokeya Shakhawat Hossain 2018. Νικητής κριτικής επιτροπής και δημόσιας ψηφοφορίας National Geographic & Canon Wild Clicks 2011. Σπούδασε Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Επιστήμη Υπολογιστών, MBA IT, LIMS (ΗΠΑ & Αυστραλία), GxP (ΗΠΑ & Η.Β.), BA (Κοινωνιολογία) Dip στη Δημοσιογραφία (Ιρλανδία), Δίπλωμα στη Βεδική Αστρολογία, Αριθμολογία, Χειρομαντεία, Vastu Shastra & Ο Φενγκ Σούι 25 χρόνια στη βιομηχανία ψηφιακής και πληροφορικής με παγκόσμιες πολυεθνικές εργάστηκε και ταξίδεψε στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη, τη Σιγκαπούρη, την Αυστραλία, το Μπαγκλαντές και πολλές άλλες χώρες. Εκπαίδευση και κατάρτιση προηγμένης διαχείρισης και τεχνολογίας Ε&Α από Ινδία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία. Πάνω από 30 Πιστοποιήσεις από παγκόσμιους ηγέτες στην Ε&Α και την Εκπαίδευση. Δάσκαλος Επιστήμης Υπολογιστών, ειδικός IT & LIMS με μεγάλους θαυμαστές στην κοινότητά του. Γενικός Γραμματέας της Κρατικής Επιτροπής Δυτικής Βεγγάλης της Ένωσης Όλων των Ινδικών Δημοσιογράφων


Ευτυχισμένος

Ευτυχισμένος
0 %


Λυπημένος

Λυπημένος0 %


Ενθουσιασμένος

Ενθουσιασμένος0 %


Νυσταγμένος

Νυσταγμένος
0 %


Θυμωμένος

Θυμωμένος0 %


Εκπληξη

Εκπληξη0 %

Schreibe einen Kommentar